Yeter be ya!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Çorlu Karatepe’de yapmak istediği atık tesisi projesi için Tekirdağ Valiliği tarafından verilen ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı vardı, ne oldu?

Haberin Devamı

Aynı yer için 22 Haziran 2021 saat 11.00’da Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde ‘Halkı Bilgilendirme Toplantısı’ neden yapılacak? Bu tesis Türkiye’nin en yoğun sanayileşmesi ile boğuşan, can çekişen Çorlu için ne anlama geliyor?

Bir milyon nüfusu aşan Tekirdağ ilinde bütün sorunlu faaliyetlerin aynı yere yığılması hak mı? Sanayiden kaynaklı göçle, kalabalıklaşmayla, aşırı yapılaşmayla boğuşan şehrin muhtemel genişleme alanının ortasına, zaten 10 yıl önce halkın bütün itirazlarına rağmen inatla kurulan tesis ölüm kusarken, hemen dibine, etkisini katlayacak bir tesisi ne amaçla yapmaya yeltenirler?

Bölge siyasetçilerinin, başta akademik meslek odaları olmak üzere bölge insanını temsil eden tüm odaların, sivil toplum kuruluşlarının ve her türlü sıkıntıya rağmen bu şehirde yaşayan, yaşamak zorunda olan, çocukları için, sağlıklı bir çevre için el ele vermesi gerektiğinin farkında olan herkesin bu gidişe dur demesinin zamanı gelmedi mi?

Haberin Devamı

Havasıyla, suyuyla, toprağıyla, caddesiyle, sokağıyla, komşusuyla yaşam kalitesinin asgari standartlarına sahip bir şehirde yaşamak için hâlâ susacak mıyız?

Yetmedi mi sustuğunuz?            

Murat SEVGİ
Trakya Platformu
Yürütme Kurulu Üyesi

GÜNÜN SÖZÜ

“Yeni nesil, sanayi kesiminde çalışmayı tercih etmiyor. Gençlerimiz ne yazık ki mavi yaka işlere yeterince talip değiller. Sanayiyi yeni nesil için trend meslek yapmalıyız. Gençlerimiz, sanayide kariyer kazancını ve geleceklerini mesleki eğitimle kazanma fırsatını kaçırmamalı. İTO olarak hamilik projemizle bizler mesleki eğitimin tam destekçiyiz.”İTO Başkanı Şekib AVDAGİÇ

Balkanlar’ın koca çınarı Osman Kılıç 102 yaşında öldü

‘SON MÜDERRİS’

BULGARİSTAN Türklerinin öncü isimlerinden Osman Kılıç (102) Ankara’da vefat etti ve cenazesi hafta sonu Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi. Kılıç’ın cenazesine katılan eski Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı, AK Parti 25. Dönem Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, yaptığı konuşmada Kılıç’ın hem Balkan Türkleri hem de Türkiye için hayatını sebil ettiğini ve gerçek bir kahraman olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Osmanlı döneminde Bulgaristan’da 7 Haziran 1920’de Şumnu’nun Kılıç köyünde doğan ‘Hocaların Hocası’, ‘Nüvvap Medresesi’nin (1927-1947) yaşayan son müderrisi olan Osman Kılıç, yaşamının 14.5 yılını Bulgaristan’da 1x1 ebatlı hücrede hapis olarak geçirdi. Yaşamını anlattığı ve Kültür Bakanlığı tarafından basılan ‘Kader Kurbanı’ adlı kitabı, şimdiye kadar Bulgaristan’daki Türklerin yaşamını ve çektiği çileyi anlatan en önemli eser olarak kabul ediliyor.

ÇİLELİ BİR YAŞAM

Osman Kılıç, ‘Türklük ve İslam’ davasından 1947’de tutuklanıp bir yıl sonra da ‘idam’a mahkûm edildi. 1952 yılında Menderes hükümetinin girişimleri sonucu idam kararı müebbet hapse çevrildi. 1965 yılında Demirel’in başbakan olmasından sonra yaptığı girişimler sonucunda da ‘takasla’ ülkeye getirildi. Çağlayangil’in Dışişleri Bakanlığı’nda ‘diplomat’ olarak Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde ‘eğitim ateşesi’ görevini yaptı. Osman Kılıç, Balkanlar’da Türkçenin varlığının öncüsü, aynı zamanda Türk kültürünün taşıyıcısı bir dava adamı olarak nitelendiriliyor.

Haberin Devamı

Türklerin yoğun olduğu Deliorman Bölgesi; Razgrad, Silistre, Rusçuk, Bodruba ve Şumnu vilayetlerinden oluşuyor. Kılıç, bölgede en tanınan Türk. Ancak her zaman Bulgaristan’ın baskısı altında kaldı.

Ankara Ümitköy’de yaşayan diplomat ve yazar ‘Balkanların koca çınarı’nın, ‘46 Yıl Sonra Bulgaristan’da Kutsal Topraklarda Bir Ay’, ‘İslam’ın İntişarı’, ‘İslamda Sevi’ adlı kitapları bulunuyor. Kılıç’ın cenazesinde kızı ve yakın dostları bulundu.                    Ahmet KİRACI

MESAJ PANOSU
‘DEMOKRASİ ŞENLİĞİ’

İMAMOĞLU ve Büyükşehir Belediyesi yarın 18.00’de ‘Demokrasi Şenliği’ni kutluyor. İmamoğlu “Daha katılımcı, eşitlikçi ve daha adil bir İstanbul yolunda 2. yılımızı hep birlikte kutluyoruz. Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda bekliyoruz” diyor.

Haberin Devamı

TÜSEV Yönetim Kurulu Başkanlığı’na, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Yıldırım seçildi. Kuruluşundan bu yana Suna ve İnan Kıraç Vakfı’nda yönetim kurulu üyesi olan Yıldırım, vakfın TÜSEV’e katılmasına da öncülük etmişti.

EĞİTİMCİ-yazar Ali Özdemir’in ‘Rol Modeli İnsan Mehmet Akif Ersoy’ adlı 457 sayfalık 62. eseri çıktı. Kitapta Mehmet Akif ile ilgili birçok bilgi, belge ve şiire yer veriliyor.

BİLİYOR MUSUNUZ?
YENİ KADIN HAREKETİ

“TÜRKİYE’nin dört bir yanından 90 kadın arkadaşımızla bir araya gelerek 26 Ekim 2020 tarihinde kuruluş başvurusunu yaptığımız derneğimizin 1. Olağan Genel Kurulu’nu 22 Haziran’da (bugün) Çankaya Belediyesi Yılmaz Güneş Sahnesi’nde gerçekleştireceğiz” diyen 29 Ekim Kadınlar Derneği Kurucu Genel Başkanı Şenal Sarıhan’ın, bu etkinliğin “Kadınların yaşam hakları başta olmak üzere tüm temel insan haklarının ihlal edildiği günümüzde, örgütlü bir kadın hareketinin önemini derinden kavrayarak, demokrasi güçleri arasında yer alma hazırlığımızın ilk güçlü adımı” olacağını açıkladığını...

Haberin Devamı

PROF. Dr. Mehmet Ali Körpınar’ın, TÜBİTAK’ın davetini ileterek “Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, Türkiye’den ve dünyadan teknoloji girişimlerini, yatırımcılarını, teknoloji firmalarını, girişim merkezlerini ‘Take Off Uluslararası Girişim Zirvesi’nde bir araya getiriyor. Geleceğe yön veren teknoloji liderleri ve alanlarında uzman kişilerin de bulunacağı zirvede, en iyi girişimler seçilecek” duyurusunu yaptığını (başvuru için son gün 30 Haziran; ayrıntılı bilgi takeoffistanbul.com)

CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’in, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM), Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na tüm kamu kurum ve kuruluşlar ile tüzel kişilerden kişisel veri alabilme yetkisi tanımasına tepki gösterdiğini; “İletişim Başkanlığı yerli ‘Cambridge Analytica’ olmaya mı hazırlanıyor?” diye sorarak “KVKK’da acil düzenlemeye ihtiyaç var” dediğini...

Yazarın Tüm Yazıları