Yaşlandıkça gençleşebilmek

GENÇLİK bir hayat devresi değil, bir akıl halidir.

Haberin Devamı

Yıllar cildi buruşturabilir ancak ruh, heyecanların bitişiyle buruşur. İnsan; kendine olan güveni kadar genç, kuşkusu kadar yaşlı, cesareti kadar genç, korkuları kadar yaşlıdır.

Hiç kimse fazla yaşamış olmakla yaşlanmaz, insanları yaşlandıran ideallerinin bitmesidir. Kalbi sevdikçe, neşe duydukça, güzellikler fark ettikçe; beyni yeni şeyler keşfettikçe herkes gençtir. İnsanlar yaşadıkça yaşlandıklarını sanırlar, oysa yaşamadıkça yaşlanırlar. İnsan yaşlı olmaya karar verdiği gün yaşlanır!  W.E. GLADSTONE

YOLSUZLUKLA MÜCADELEDEN ÇEKİLİYORUM

YOLSUZLUKLA Mücadele Derneği’ni 03.03.2000’de bir grup arkadaşımla kurdum. 11.04.2000’de başkanlığımdaki heyet olarak Genelkurmay Başkanı Org. Kıvrıkoğlu tarafından kabul edildik. Devlet Bahçeli ve bazı STK liderlerini ziyaret ettik. Cumhurbaşkanı olunca Ahmet Necdet Sezer, derneğimizi tebrik bile etmedi. Bazı gazete ve TV’lerde yazılar yazdım, programlar yaptım. Son yıllarda parti, STK ve medyadan yolsuzlukla mücadele için bir davet almadım.Acı gerçeği ifade ediyor ve bundan böyle yolsuzluklarla mücadeleden çekiliyorum.

Haberin Devamı

Tevfik DİKER- E. Milletvekili, E. Hv. Ulş.Yb.,- Araştırmacı yazar

GÜNÜN SÖZÜ

BAŞARILI biri olmaya değil, değerli biri olmaya çalışın. Başarı egoya yakındır; sevgi değere yakındır.”  Albert Einstein

DUT YAPRAĞI NEDİR? 

BİR âlime sormuşlar,

“Allah’ın varlığına delil nedir?” diye.

“Dut yaprağıdır” demiş

ve şöyle devam etmiş:

“Çünkü aynı yaprakları koyun yer süt yapar,

arı yer bal yapar,

geyik yer misk yapar,

tırtıl yer ipek yapar...

Tadı, rengi, kokusu ve maddesi bir olan şeyden

bu kadar farklı güzellikleri yaratmak,

ancak Allah’a mahsustur.

MESAJ PANOSU

12 SAATTE BİR ÖĞÜN YERSEK

- GÜNDE 3 öğün yemek çok yanlış. Eğer 12 saatte bir öğün yersek otofaji yapmış (yaşlı hücrelerin yenmesi) oluruz. Hücreler hep genç olur. Tüm hastalıkların en büyük nedeni, dengesiz ve fazla yemek. İnsanlar öğünlerini 2’ye düşürebilirlerse sonucuna şaşıracaklar. Serdar E.

SİYASET: CİHANER ADAY OLDU

- ‘DEĞİŞİM rüzgârlarının estiği CHP’de genel başkan adaylığı için şu ana kadar Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel ve Aytuğ Atıcı’nın isimleri konuşulurken, adaylığını ilk ilan eden isim İlhan Cihaner oldu.

Haberin Devamı

- TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasının ardından RTÜK’ün Tele1 TV’ye yayın durdurma ve para cezası vermesini kınayan bir açıklama yaptı.

- TGC’nin Basın Özgürlüğü ödülü bu yıl kişi dalında Çiğdem Toker’e verildi. Kurum dalında İstanbul Tabip Odası ve Türkiye Yazarlar Sendikası ödüle değer bulundu.

EMEKLİYE 20 BİN OLSUN

- EN düşük memur maaşı 22.00 TL olacaksa en düşük emekli maaşı da en az 20.000 olsun. Sosyal medyadan herkes paylaşsın.             Gülsün KARAKAŞ

- İZMİR Cumhuriyet Savcılığınca FETÖ soruşturması kapsamında 2017’den bu yana aranan eski Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşçoşkun, tedavi için gittiği Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yakalandı.

Haberin Devamı

ÇORLU TREN KAZASI

- CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, son dönemlerde artan yağışlara bağlı olarak art arda gerçekleşen kazaların araştırılması için verdiği önergenin neden reddedildiğini sordu ve ardından ekledi: “8 Temmuz 2018’de gerçekleşen Çorlu tren kazasından sonra bir arpa boyu ilerleme sağlanmadı. TCDD, halen Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile neden işbirliği kurmuyor? Yağış sonrası köprü ve menfez bakımı niye yapılmıyor?”

‘NEDEN ENGELLENDİ’  

KIBRISLI araştırmacı yazar Makarios Drusiotis, ‘Crans Mortana - Kıbrıs Sorununun Çözümü Nasıl ve Neden Engellendi’ (Galeri Kültür Yayınları) isimli yeni bir kitap kaleme aldı. Kitapta, 2014 yılında yapılan Dışişleri Bakanlığı eski Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile Rum müzakereci Mavroyanis’in arasında geçen görüşme de yer alıyor. O görüşmeye dair kitaptaki detayları Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz Twitter hesabından paylaştı ve özetle şöyle dedi:

Haberin Devamı

“Anadolu, KKTC ve Mavi Vatan bütünlüğünü ortadan kaldıracak bu yaklaşım, milli çıkarlarımızı yok edici boyuttadır. Dilerim, Rum diplomatın iddiaları yalanlanır. Dilerim, Dışişleri’nin vatansever diplomatları, milli çıkarlarımızı tarihimiz ve ulusal onurumuzun hak ettiği çerçevede korumaya devam ederler.”

BİLİYOR MUSUNUZ?

KAMU MÜHENDİSLERİ TOPLANIYOR

- KAMU Mühendisleri, Mimarları ve Şehir Plancıları’nın 81 ilden katılım sağlayacağı ‘Kamu Mühendislerinin Mali ve Özlük Hakları’ ile ilgili toplantının, 8 Temmuz Cumartesi günü Anıtpark Meydanı’nda gerçekleştirileceğini ve burada bir açıklama yapılacağını...

- DİYANET İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, umre turlarına kayıtların 10 Temmuz’da başlayacağını açıkladığını...

Haberin Devamı

- RUSYA Federasyonu İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov’un 7 Temmuz (bugün) 17.00’de gerçekleştirilecek ‘Rusya Dostları Kulübü’ oturumunda Türk konuklarıyla sohbette bulunacağını...

BELEDİYE İŞÇİLERİ

- DİSK/Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan’ın “Tüm belediye işçilerinin ücretleri derhal iyileştirilmelidir. Belediye şirket işçilerine yapılan ayrımcılık son bulmalıdır” dediğini...

Yazarın Tüm Yazıları