Onur Air-NBBTC, yeni bir Borajet-SBK olayı mı?

Bir süreden beri içinde bulunduğu mali kriz nedeniyle, çalışanlara 21 aydır maaş ödemeyen, aldığı hizmetlere olan borçları da ödemediği için uçaklarına haciz konulması üzerine uçuşlarını durduran ‘Onur Air’in satıldığına ilişkin haberler çıkıyor.

Haberin Devamı

Bu konuda ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Fehmi Köfteoğlu yönetiminde internetten yayın yapan turizmgazetesi.com’daki yazı akla ikinci SBK olayı mı, sorusunu getiriyor.

1992 yılında kurulan, iç hatlar özel havayollarına açıldığında iç hatlarda ilk uçuşu yapan, uçak filosu bir ara 33’ü bulan havayolu şirketinin sahibi Cankut Bagana her dönem ilginç fikir ve çıkışları ve şaşırtıcı uygulamalarıyla bilinen, eleştirenler kadar takdir edenleri de olan biri.

Sahibi Necati Bulak’ın göründüğü, adının sonunda TC konmuş “NBBTC”, adı bilinmeyen, aniden ortaya çıkarak Onur Air’i aldığını söylerken web sitesinde kendisini ‘Dünyanın En Büyük Ticaret Platformu’ olarak tanıtıyor. CIA eski başkanı James Woolsey şirketin İcra Kurulu Başkanı.

NBBTC’nin sahibi görünen Necati Bulak’ın Onur Air’i satın aldığını söylemesi, SBK’nın sahibi görünen Sezgin Baran Korkmaz’ın Bora Jet’i alması olayına benziyor.

Haberin Devamı

Şu birkaç başlık bunu düşündürüyor:

Adı sanı bilinmeyen bir şirketin İcra Kurulu Başkanı, CIA eski başkanı.

Necati Bulak web sitesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ilişki ve yakınlığını gösteren haber ve fotoğraflar koyarak bir şeyler ima ediyor.

Onur Air’e gelince:

Onur Air 2013 yılında 250 milyon dolara Kudret Tuncel ile Dubai’de yaşayan İngiliz yurttaşı görünen işinsanı Mehdi Shams’a satıldı. Ancak gerçek alıcının arkasında başka bağlantılar olan Babek Zencani’ye ait “Qeshm Airlines”in olduğu söylendi.

Devleti dolandırdığı iddiasıyla idam cezasına çarptırılan, daha sonra ev hapsine alınan Zencani, İran devletine olan borçlarının bir bölümüne karşı Onur Air’deki hisselerini bakanlığa devretti.

Cankut Bagana 2013’te 250 milyona sattığı Onur Air’i 2015’te 105 milyon dolara geri aldı.

(Not: Sürecek)

GÜNÜN SÖZÜ

KARANLIKTAN korkan bir çocuğu affedebiliriz. Hayattaki asıl trajedi, yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır.” Platon

CHP İLE İBB İLİŞKİLERİ SIKINTILI

CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı Örgüt Toplantısı 19 Kasım Cuma günü yapıldı. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi olmak üzere il ve ilçeden bazı örgüt yöneticileri katıldı. İlgezdi ve partililer ciddi eleştirilerde bulundular. Bunların arasında parti içi sorunlar daha ağırlıklıydı.

Haberin Devamı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hedef tahtası idi. Başkanın CHP üyelerini yok saydığını, yüzünün daha çok ‘sağa dönük’ olduğu, işe alımlarda AKP ve MHP ile İYİ Partililerin tercih edildiği; zaten İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar ile İSKİ Genel Müdürü Raif Nermutlu’nun AKP’li üst düzey bürokratlar olduğu hususu sık sık dile getirildi. “CHP’den bir–iki de üst bürokrat neden atanmaz?” sorusu gündeme geldi. İstanbul il Yöneticisi Burkay Düzce’nin amcası Çetin Düzce’nin ismi de eleştiriler arasında yer aldı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme’ çıkışı da eleştirilerin bir başka boyutunu oluşturdu.

Bu tartışmalardan belli ki cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde ‘Ekremciler’ ve ‘Kemalciler’ grupları çekişmesi yaşanacak! Bunları bize anlatanlar örgütün Kılıçdaroğlu’nun yanında olacağını ileri sürüyorlar.

Haberin Devamı

Başkan Battal İlgezdi’nin bu tartışmaların ortasında kulislerde “Herkes işine baksın, bizim adayımız Kılıçdaroğlu’dur” diye konuşması gelişmelerin bir başka boyutunu oluşturuyor.

Ortaya çıkan tartışmaların ardından, daha doğrusu bazı Meclis üyelerinin ‘gazını’ almak adına İBB’den işe almak için ‘isim önerisi’ istedikleri de konuşuluyor.

ÖĞRETMENLERİN ACI TABLOSU!

“500 binin üzerinde atama bekleyen öğretmenimiz var. 2020 yılında KPSS’ye giren öğretmen adayı sayısı 440 bin. Buna rağmen AKP hükümeti 2021 yılında sadece 20 bin öğretmen ataması gerçekleştirdi. Son 17 yılın en düşük öğretmen ataması yapıldı. Bakanlığın açıklanmalarına göre her yıl ortalama 40 bin kişi mezun oluyor, 15 bin kişi emekli oluyor. Sadece mezun olanlar üzerinden hesap yapsak AKP’nin yaptığı atamalar yeni mezunları dahi karşılamıyor.” Evet, ülkemiz derin bir ekonomik kriz yaşıyor. Emekçiler zam ve pahalılıkla karşı karşıya. Yoksullaşma bu ülkenin bir gerçeği haline geldi. Artık yeter.

Haberin Devamı

ÖĞRETMENLERİN EYLEMİ

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde ‘#Tükeniyoruz’ sloganıyla Türkiye genelinde sokağa çıkıyor, Ankara Ulus Meydanı’nda, 16.00’da basın açıklamamızı yapıyoruz.

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ne demişti:

“Milletleri kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” Eğitim-İş

EN ÇOK KÖPEK ISIRMASI CADDEBOSTAN’DA OLUYOR

KADIKÖY’de oturan ve sahilde, parklarda sabah yürüyüş yapan kişiler olarak başıboş köpeklerden rahatsızız. Köpek ısırması en çok Caddebostan sahilinde oluyormuş. Tamam hayvanların hakkı var da, insanların yok mu?

Haydarpaşa Numune Hastanesi’nden bir doktor -kuduz bölümünde çalışıyor- ilginç bir şey söyledi: “Bazı hayvanseverler yüzünden köpekler köpekliğini, kediler de kediliğini unuttular.” Aşırı hassasiyet gösteren hayvanseverler, insanların da hakları olduğunu unutuyorlar. Hepimiz insanız, hepimiz elimizde sopa ve elektronik bir aygıtla kendimizi korumaya çalışıyoruz.

Haberin Devamı

Hayvanseverler, veterinerler ve belediyeler ‘çözüm’ için bir araya gelmelidirler.

BİLİYOR MUSUNUZ?
MÜTEAHHİTLER YİNE KAYIRILDI

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in ulaştığı rapora göre müteahhitler, bakanlığın kendilerine 90 günlük ek süre vermesine karşın önemli ameliyatlarda kullanılan tıbbi cihazları zamanında teslim etmedi. Bu nedenle göz ve üroloji ameliyatları ile cildiye tedavilerinde hastalara ileri tarihli randevular verilirken bu konuda CİMER’e çok sayıda şikâyet iletildi. Raporu değerlendiren Emir’in, “Sağlık Bakanlığı, hastaların tedaviye erişim hakkını engelleme pahasına, müteahhitleri yine kayırmış” dediğini...

MİLLİYET Gazetesi Gece Yazı İşleri Müdürü Merhum Haldun Tarık Dağlıoğlu’nun (1960-2017) bugün 11.00’de Karacaahmet Mezarlığı’ndaki kabri başında anılacağını...

GEÇEN haftalarda Cumhurbaşkanlığı’na bağlı DDK’nın rüşvet iddiasıyla Tarım ve Orman Bakanlığı hakkında soruşturma başlattığı konusunu Meclis gündemine getiren CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer’in, yeni bir rüşvet iddiasını daha Meclis’e taşıyarak, Orman Genel Müdürlüğü’nde işsiz vatandaşa iş sözü verilip 100 bin TL rüşvet alındığını iddia ettiğini...

Yazarın Tüm Yazıları