5 bin maddelik ansiklopedi hazırlanıyor: 605 cemevi ile işbirliği

Alevi ve Bektaşiliğin yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması ve cemevlerine destek amacıyla kurulan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı birinci yılını doldurdu.

Haberin Devamı

Örgütün Başkanı Ali Rıza Özdemir, Aydınlık’a yaptığı açıklamada kurumun talebe bağlı olarak rızaya dayanan işbirliği modelleri geliştirdiğinin altına çizdi. Özdemir, Türkiye genelinde 605 cemevinin sürece dahil olduğunu, deprem bölgesindeki 55 cemevine 54 milyon lira ödenek aktarıldığını da söyledi.

“Türkiye Cumhuriyeti devletinin Alevi-Bektaşi toplumunun sorunlarının çözülmesi yönünde kararlı ve kesin iradesi var. Alevi ve Bektaşi vatandaşlarımızın 500 yıllık sorunlarını çözmek üzere devlet nezdinde resmi bir muhataplık oluşturma, Türkiye Cumuriyet’nin 100. yılında Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nı faaliyete geçirerek Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a nasip olmuştur. Aynı tarihi adımı Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’un da hassasiyetle önemsediğini, bakanlığımızın tüm birimlerinin Alevi Bektaşi toplumunun ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda seferber olduğunu vicdani bir borç olarak ifade etmek istiyorum.”

Haberin Devamı

ANSİKLOPEDİ HAZIRLANIYOR

Ali Rıza Özdemir, bilgi kirliliğinin önüne geçmek için hem online hem de matbu olarak yayınlayacak bir ansiklopedi hazırlıkları için akademisyen ve inanç önderlerinin beş binden fazla madde tespit edip çalışmaya başladıklarını bildirdi.

GÜNÜN SÖZÜ

“Atatürk, İslam’ı çok iyi anlamıştır. Ruhunu ve özünü (felsefesini) anlamıştır. Tıpkı Hazreti Peygamber’in anladığı gibi anlamıştır.”

Prof. Dr. Niyazi KAHVECİ

ADAY NOTLARI

MECLİS’TEN BAŞKANLIĞA

- OKUR E. Yavuz, Beşiktaş Belediye Meclis üyeliğinde başarılı işler yapan Fidan Eroğlu için “Başarılı işkadını olarak CHP’de 13 yıldır aktif üyeliği nedeniyle gurur duyduğumuz arkadaşımızın Beşiktaş Belediye başkan adaylığında ipi göğüslemesini diliyoruz. Çağdaş ve demokratik bir kent olma yolunda en yüksek faydayı sağlayacağını umuyoruz” dedi.

-VATAN Partisi Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı olan Utku Reyhan, kamucu belediyeciliği göstermeye geleceklerini belirterek “Ankara’yı yönetme onuruna sahip olduğumuz takdirde tüm belediye işçilerine fiili anlamda kadro vereceğiz” dedi.

Haberin Devamı

-EDREMİT Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, belediyenin öz kaynakları ile ihtiyaçlara uygun şekilde yeniden inşa edilen Edremit Belediyesi Personel AŞ merkez ofisinin açıldığını duyurdu.

- İBB Meclis üyesi, basında açıkladığı yolsuzluk dosyaları ile gündem yaratan sanatçı Erdal Erzincan’nın kardeşi, parti emektarı Deniz Erzincan Maltepe CHP İlçe Başkanlığı’na aday adaylığını açıkladı.

- YEMİNLİ mali müşavir, akademisyen, Iğdır doğumlu, birçok STK yönetim kurulu üyesi Abdulhadi Akmugan, Güneydoğu’dan yoğun göç alan Esenyurt’tan aday.

- HÜSEYİN Avni Sipahi Çekmeköy’den belediye başkan aday adayı. CHP’nin yaptırdığı kamuoyu araştırmasına göre diğer adayların önünde gözüküyor.

Haberin Devamı

- ESKİ CHP İlçe Başkanı Engin Özkan, “Arkasında siyasi parti olmadan Maltepe’nin kaynaklarını doğru yöneten aday çıkarmalıyız” diyerek bağımsız aday olacağının sinyalini verdi.

KARACAAHMET SULTAN CEMEVİ’NDE NELER OLUYOR

Dergâhın yaklaşık 24 yıllık Genel Başkanı Muharrem Ercan Dede, CHP’de belediye meclis üyeliği vb. görevlerde bulundu. Ekrem İmamoğlu döneminde tüm cemevlerine beş kişilik “İBB’de işe almak kaydı” ile kontenjan tanınmış. Eski dernek yöneticilerinden bilgiler geliyor... Bu kontenjanları Dede kimlere kullandı, biri oğlu diğerleri kim? Yine çalışan personelin asgari ücretin altında çalıştırıldığını, bankaya yatan maaşlardaki farkların geri istendiğini söylüyorlar. Dergâhta böyle şeyler olur mu? Hak yenir mi? Bir şey daha söylüyorlar; 20 senedir kasaya bakan çalışanlar dahil, eski çalışan personeller neden aniden toplu olarak işten çıkarıldı? Başkan Muharrem Ercan bu iddialara ne diyecek?

Haberin Devamı

GAZETECİLİĞİN KUYUMCUSU SAYILIRDI

Sevgili dostumuz, gazetemizin Sorumlu Yazıişleri Müdürü Hasan Kılıç’ı kaybettiğimizi öğrendiğimizde yüreğimiz sızladı. Dün onu ikindi namazından sonra Şakirin Camisi’nden alarak Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verdik.

Belki de Hürriyet’te en uzun sorumluluk alan örnek bir gazeteciydi. Herkes tarafından sevilir, adliyelerde başı ‘derde’ düşen gazetecilerin avukatlarımızla haklarını arardı. Bir adı da ‘kuyumcu gazeteci’ idi, yazılarımızı suç olmasın diye titizlikle tarardı, “Bak burası başını belaya sokar” derdi sık sık. Ailesi bir Balkan göçmeni idi, yolu Uzunköprü’den Bafra’ya düşmüştü. Bafra’yı çok severdi, bizi bazı resmi bayramlarda oraya götürür, bayram coşkusunu tattırırdı. Bize her zaman Bafra pidesini yedirir, dostlarıyla tanıştırırdı. Kim mi o Bafralılar; bakanı da, yazarı çizeri, işinsanı da vardı: Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, İsmail Tokalak, Mustafa Kurumahmutoğlu, Osman Yakınoğlu, Ali Osman Atmaca, Arif Şimşek, Burhan Yavuz, Nafiz Kurt, Metin Bostanlıoğlu, Hüseyin Baş.

Haberin Devamı

Eşine ve oğluna başsağlığı diliyoruz.

ANADOL’DAN TARİHİ TESPİT

1 Mart 2003 tezkeresinin TBMM’den geçmesinin önlenmesinde büyük rolü olan ve seçkin devlet adamı Kemal Anadol’dan müthiş bir yazı ve tarihi tespit: “Artık Atatürk devlet korumasından çıkmış, Cumhuriyet’in bilinçli ve kararlı yurttaşlarının arasındaki yerini almıştır. Siyaset dünyasında çok telaffuz edilen ama bir türlü gerçekleştirilmeyen ‘Sine-i millete dönme’ eylemini ölümünden yıllar sonra Atatürk yaşama geçirmiştir.”

(Cem Gürdeniz’in notundan)

5 ODAKLI SİYASET

Memleket 5 odaklı bir siyasete alışmak zorunda:

1- CHP merkezli bir sol cephe.

2- İmamoğlu, İnce vb.  profilinde siyasetçi merkezli bir orta cephe (eski ANAP)

3- Zafer merkezli bir gerçek milliyetçi cephe.

4- Refah merkezli bir muhafazakâr cephe.

5- Suriyeliler Partisi (coming soon)

MESAJ PANOSU

TRAFİK SİGORTASI

- MİLLETİN geliri aynı oranda artmazken mal ve hizmetler sürekli zamlanıyor. Mesela trafik sigortası sürekli artıyor, artış yeni yılda devam edecek, hem de %10 ardından her ay %5... Millet yerine firmalar kollanıyor, milletin refahı yerine firmaların kârı devleti daha fazla ilgilendiriyor. Çünkü keyfiyeti hem muhalefet hem iktidar hem devlet seyrediyor, bu artışları millet nasıl karşılar kimse umursamıyor! Metin ALTAY

-HAYVANLAR bir hiç yüzünden öldürmüyor kimseyi, ama biz uygarız (!) öldürüyoruz. Şikâyet etmeyelim karanlıktan, ışığımızı kendimiz söndürüyoruz!.       Erhan TIĞLI

Yazarın Tüm Yazıları