Uzaylı ifşası mı yaklaşıyor, dikkatimiz mi dağıtılıyor?

ABD Hava Kuvvetleri’nden ayrılan ve ordudayken UFO’larla ilgili birimde çalışan David Grusch’ın hükümetin elinde uzay araçları olduğuna ilişkin açıklaması ve bazı meslektaşlarının onu desteklemesi dünya gündemini değiştirdi. Kimileri bu açıklamaları oldukça ciddiye alırken kimileri de dikkat dağıtmaya yönelik olduğunu düşünüyor.

Haberin Devamı

Geçen ekim ayında NASA’nın UFO ve Dünya dışı yaşam ihtimalini araştırma birimi kurduğunu bildirmiş, 2023’te ABD hükümeti tarafından ‘uzaylıların’ ifşa edilebilme ihtimalini değerlendirmiştik. Astrolojik olarak da desteklenen konuya dair beklenen gelişmeler ortaya çıkmaya başladı. ABD Hava Kuvvetleri’nden yakın zamanda ayrılan, ordudayken UFO’larla ilgili istihbarat biriminde görev yapan David Grusch isimli subayın açıklamaları dünya basınının gündeminde. İlk kez kurum içinden kıdemli bir subayın ifşacı olması konuyu ileri bir seviyeye taşıdı. Üstelik Grusch mevcut hükümetin elinde hasarsız ve kısmen hasarlı, Dünya dışı teknolojiyle üretilmiş uzaylı araçları bulunduğunu net bir şekilde öne sürdü. Teşkilattan bazı meslektaşları da Grusch’ı destekleyince konu Ulusal Kongre’ye taşındı. ABD’li araştırmacı gazeteci Leslie Kean, UFO’lar ve ET’ler (Dünya dışı varlıklar) alanında tanınmış isimlerden. Deneyimli bir haberci. Politik medya kanalı The Hill’e verdiği TV röportajında David Grusch’ın şimdiye kadarki ifşacılardan farkını anlattı. Grusch, Pentagon’dan onur madalyaları olan bir asker. UFO araştırma programlarında çalışan bir istihbarat subayı. Kurumun en güvenilir personeli olarak tanınıyor. Grusch’ın röportajını izlediğimde vazife tutkusuyla hareket eden kararlılığı dikkatimi çekiyor. Öte yandan ABD hükümetinin sırlarını ifşa eden ve Pentagon’u karşısına almış birine de hiç benzemiyor, kendinden gayet emin ve kaygısız görünüyor. Arkası sağlam bir hali var adeta.

Haberin Devamı

Uzaylı ifşası mı yaklaşıyor, dikkatimiz mi dağıtılıyor

‘Derin devlet’in işi mi?

Bu konumdaki bir personelin UFO’ları tanımsız obje değil, Dünya dışı teknoloji olarak anlatmasını, üstelik hükümeti elindeki araçları açıklamaya çağırmasını ‘şimdiye kadarki ifşaların ötesinde’ şeklinde yorumluyor Kean. Deneyimli gazetecinin ‘içeriden’ aldığı duyumlara göre, istihbarat birimlerinin bütçeleri UFO’lar ve ET’ler hakkında yapılan çalışmalardan çok, gizlilik sağlamaya harcanıyormuş. Yani güvenlik projelerden daha maliyetliymiş. Muhabirin “Bütün bunlar (uzaylıların varlığını açıklamak için) bir ön lansman olabilir mi” şeklindeki sorusuna katıldığını söylüyor Leslie Kean: “Belki de sonsuza kadar saklı tutulabilecek bir şey değildir. Sonunda David Grusch gibi kendini bunu yapmak zorunda hisseden birini çıkarırsın ve her şey değişmeye başlar. Olayın nereye gittiğini göreceğiz.”

Haberin Devamı

Dünya dışı yaşamın resmiyet kazanması hakkında emin olduğum tek bir şey var: Şayet gerçekleşirse o günden sonra medeniyetimiz eskisi gibi olmayacak. Eğer bu bilgi kanıtlarıyla mevcutsa, tek kullanımlık bir ‘Dünya’yı değiştir’ düğmesini elinizde tutuyorsunuz demektir. Pentagon’un ve muhtemelen başka süper güçlerin oynamak için son eli beklediği kart bu olabilir. ABD Kongresi de konuyu hararetli bir gündem haline getirmiş durumda. Bir grup senatör, bu tür ifşaların kongreyi ve gündemi oyalamaktan başka bir şeye yaramadığını düşünüyor. Bazı üyeler ‘deep state’ dedikleri ‘derin devlet’in algı yönetme ve odak kaydırma projesi olduğunu, arka planda başka büyük mevzular döndüğünü öne sürüyor. (Tayvan üzerinden yaklaştığı hissedilen ABD-Çin savaşı, kongre dışında konuşulan teorilerden biri). Senatörlerden oluşan başka bir grupsa hükümetin ve Pentagon’un büyük bütçeler kullanan kayıt dışı birimlerinden rahatsız. Bunların üzerine gidilmesini istedikleri için iddialara pay veriyorlar.

Haberin Devamı

‘Varsa açıklayın’

Yeni ve farklı olansa, kimi senatörlerin iddiaları gayet ciddiye alıp “Varsa açıklayın artık” şeklindeki net tavırları. Malum, şimdiye kadar hiçbir federal hükümet uzay aracı ele geçirdik demediği gibi ‘Yoktur, görmedik’
diyen de olmadı. İşte bu noktadan itibaren konu net bir sonuca evrilebilir.  

Başka yıldızlardan Dünya’ya gelebilecek teknolojiyi kullanan varlıkların bizden daha üstün evrensel anlayış, bilinç ve beyin kapasitesine sahip olacağı kesin. Zihinde canlandırmak adına, karanlık ortaçağla bugünleri kıyaslayabilir ya da yüzyıllar sonrasının gelişmiş insanlık bilincini hayal edebiliriz. Boyutlar arası geçiş ve zamanda ileri-geri sıçramalar yapması olası bu varlıkların sonsuz evrende küçük mavi bir nokta olan Dünya’yı istila etme amacı taşımayacakları düşünülüyor. Bir bakıma mantıklı. Ganimet gibi görülseydi denizler böylesine kirlenip doğanın canına okunmadan önce harekete geçilirdi...

Haberin Devamı

Uzaylıların barışçıl olacağına inanılıyor ancak bu herkesin içini rahat ettirmeyecektir elbette. İnsanlığa olası etkisini tahmin etmek çok zor değil. Hepimiz karmaşık duygu halleri taşıyoruz. ‘İnsani tepki’ diye tanımlı her türlü davranışı sergilememiz mümkün. Uç örneklere gideyim; bazıları korkudan aklını yitirdiğini zannederken bazıları sevgiyle dolup nihayet aydınlığa ulaşacağımızı düşleyecektir mesela. Bir yerlerde kaos yaşanırken başka yerlerde barışçıl birleşmeler, toplaşmalar pekâlâ olabilir. Ben rasyonel yönden bakıyorum. Büyük bir illüzyondan sıyrılıp nihayet ‘hakikat kulübü’ne kabul edildiğimizi bilmek sanırım işin en keyifli yanı olurdu.

Haberin Devamı

Uzaylı ifşası mı yaklaşıyor, dikkatimiz mi dağıtılıyor

Boyutlar arası geçiş yapması olası olan bu varlıkların Dünya’yı istila etme amacının olmadığı düşünülüyor.

911’i arayıp karşısında uzaylı olduğunu söyledi

Son zamanlarda gerçekleşen en ilginç olaylardan biri nisan ayının sonunda Nevada Çölü’nde yaşandı. ‘X-Files’ gibi dizilere konu olan Area51’in bulunduğu Nevada Çölü’ndeki bir kasabada, gökten düşen parlak bir ışık topu görülmesinden 40 dakika sonra bir aile panik içinde 911’i arayarak bahçelerine bir cisim düştüğünü ve içinden 3 metre boylarında, insan formunda birinin çıktığını bildirdi. Canlının büyük parlak gözleri olduğunu söyleyen aile ferdi “Kesinlikle insan değil ve şu an bize bakıyor” sözleriyle polis kayıtlarına geçti. Olaydan dakikalar önce gökte parladığı görülen cismin bir polisin vücut kamerası tarafından kaydedilmesi ve videonun internete düşmesi sosyal medyada olay yarattı.

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları