Ne izlesem okusam dinlesem

Yeşilçam filmlerine de göz kırpmaya başlayan Netflix, Kemal Sunal’ın 12 filmini kataloğuna ekledi. Obam çiftinin yapımcılığında hazırlanan müzik ve animasyon dizi “We The People” ve yönetmenin hayranlarının kaçırmayacağı “Andrey Tarkovski: Bir İbadet Olarak Sinema” belgeseli haftanın diğer ekran seçenekleri. Güneş Özgeç’in mistik sularda gezinen ritmik şarkısı “Bence Gerçek Hepsi” de haftanın müzik tavsiyesi.

Haberin Devamı

FİLM

Ne izlesem okusam dinlesem

KEMAL SUNAL FİLMLERİ (Netflix)

Yeşilçam filmlerinin Türkiyeli izleyicide yarattığı sevginin gücünden etkilenen Netflix, birçok yerli klasiğin yanı sıra Kemal Sunal’ın 12 filmini de kataloğuna ekledi. Usta komedyenin “Salako”, “Kibar Feyzo”, “Çöpçüler Kralı” gibi neredeyse tek kişilik şovuna dönüşmüş filmlerinin yanı sıra “Süt Kardeşler”, “Hababam Sınıfı”, “Mavi Boncuk” gibi ansambl oyuncu kadrosuyla da unutulmaz olmuş komedileri, yeniden ve yeniden ve üstelik sansürsüz izlemek isteyenler için yayında.

Ne izlesem okusam dinlesem

ANDREY TARKOVSKİ: BİR İBADET OLARAK SİNEMA/ANDREI TARKOVSKY: A CINEMA PRAYER (MUBI Türkiye)
Yönetmen: Andrey A. Tarkovski
2019, İTALYA, RUSYA, İSVEÇ, 97’/BELGESEL
Sinema tarihinin en önemli yönetmenlerinden Andrey Tarkovski’nin geride bıraktığı ses ve görüntü kayıtlarından yola çıkan belgesel, eşsiz bir sinemacının portresini çizerken, filmlerine de yansıyan inanç ve maneviyat dünyasının kapılarını da aralıyor. Sovyetler Birliği’nde film çekmek, film eleştirmenleri, sinemanın diğer sanat biçimlerinden farkı, oyuncularla çalışmak gibi türlü konularda Tarkovski’nin sinemaya dair görüşlerini izlediğimiz filmde, “Solaris” (1972), “Mirror” (1975), “Stalker” (1979), “Nostalghia” (1983) gibi unutulmaz filmlerini de yine kendi ağzından kafa açıcı yorumlarla dinliyoruz. Tarkovski hayranları ve sinema öğrencileri özellikle kaçırmasın.

Ne izlesem okusam dinlesem

WE THE PEOPLE (Netflix)
Yaratıcı: Chris Nee
2019, ABD, 10 BÖLÜM/ANİMASYON

Haberin Devamı

Barack Obama ve Michelle Obama’nın yapımcılığında hazırlanan animasyon serisi, özellikle genç nesile bireysel haklarını ve toplumsal eşitliğin mümkünlüğünü hatırlatmayı amaçlayan 3’er dakikalık 10 videodan oluşuyor. Janelle Monáe, H.E.R., Adam Lambert, Brandi Carlile gibi çok sayıda popüler müzisyenin özgün şarkılarıyla katkıda bulunduğu dizi, 4 Temmuz Amerikan Bağımsızlık Günü’nde de Netflix’te yayına girecek.

KİTAP

Ne izlesem okusam dinlesem

YER AÇIN! YER AÇIN!-Harry Harrison, İthaki Yayınları, Roman
KİTAPLAR VE SİGARALAR-George Orwell, İthaki Yayınları, Deneme
BURADAKİ KİTAP NEREYE GİTTİ?-Telma Guimarães, Bilgi Yayınları, Çocuk
O BENİM GEZEGENİM- Timothee de Fombelle, Yapı Kredi Yayınları, Öykü
BİR FAUNUN ÖĞLEDEN SONRASI-James Lasdun, Yapı Kredi Yayınları, Kısa Roman

Haberin Devamı

MÜZİK

Ne izlesem okusam dinlesem

BENCE GERÇEK HEPSİ-Güneş Özgeç, Alternatif, Tekli

‘Kahve’, ‘Ikaria’, ‘Sonbahar’ ve ‘Güneş Yüzüm’ gibi çok dinlenen teklileriyle tanıdığımız söz ve müzik yazarı Güneş Özgeç’in yeni teklisi yayında. Özgeç, sözünü ve müziğini yazdığı ve pandemi sürecinde evinde kaydettiği şarkının vokallerini, enstrümanlarını ve düzenlemesini de tek başına üstlenerek alkışlanacak bir çalışmaya imza atıyor.

NOCTURNE-Moderator, Elektronik, Tekli
CALL ME IF YOU GET LOST-Tyler, The Creator, Hip Hop, Album
ÇİÇEK GİBİ-Bade Nosa, Alternatif, Tekli
ALAN2021-Mx. Sür&Kübra Uzun, Pop, Albüm
Bİ NEVİ AKSESUAR-Ağaçkakan, Alternatif, Tekli
CEVAP-Simge Pınar, Alternatif, Tekli
BENİMLE YAN-Sena Şener, Pop, Tekli

Yazarın Tüm Yazıları