Ne izlesem, okusam, dinlesem

Haftanın öne çıkan iki filmi de kitap uyarlaması. Gerçek olaylara dayanan “Penguin Bloom”, Naomi Watts’ın performansıyla merak uyandırırken, Aravind Adiga’nın çok satan romanından uyarlanan “Beyaz Kaplan” da, Bollywood’un en çok kazanan oyuncularından Priyanka Chopra’yı başrole taşıyor. Takipçileri için “Euphoria”, “Menajerimi Arayın” ve “Snowpiercer” yeni sezonlarıyla ekranlara gelirken, alternatif müzik tutkunlarının beklediği “Herkes Tek” konseri perşembe akşamı Moda Sahnesi’nde çevrim içi yayında. Polisiyenin unutulmaz karakterleri Sherlock ile Watson’ı yeni bir serüvende yeniden yaratan David Stuart Davies romanı “Sherlock Holmes: Ölüm Papirüsü”, kitap raflarında haftanın öne çıkanı.

Haberin Devamı

FİLM

Ne izlesem, okusam, dinlesem

BEYAZ KAPLAN/THE WHITE TIGER (Netflix)
Yönetmen: Ramin Bahrani
Oyuncular: Adarsh Gourav, Priyanka Chopra, Rajkummar Rao
2021-HİNDİSTAN, ABD-125’ / DRAM, SUÇ

Hindistanlı yazar Aravind Adiga’nın New York Times’ın en çok satanlar listesine giren ve 2008 Man Booker Ödülü alan aynı adlı ilk romanından uyarlanan “Beyaz Kaplan”, yoksul bir köylü olan Balram’ın, yanlarında çalışmaya başladığı zengin ailenin her türlü işini çözerken çıktığı basamakları anlatıyor. “99 Homes” (2014), “Fahrenheit 451 (2018)” ve “Man Push Cart” (2005) gibi bağımsızlarıyla tanıdığımız Ramin Bahrani’nin yönettiği filmde, Hintli müzisyen ve oyuncu Adarsh Gourav ile Bollywood’un en popüler yüzlerinden Priyanka Chopra başrollerde.

Ne izlesem, okusam, dinlesem

PENGUIN BLOOM (Netflix)
Yönetmen: Glendyn Ivin
Oyuncular: Rachel House, Naomi Watts, Andrew Lincoln
2020-AVUSTRALYA, ABD-95’/DRAM, BİYOGRAFİ

Haberin Devamı

Haftanın bir diğer kitap uyarlaması gerçek bir yaşam hikâyesine dayanıyor. Yaşadığı talihsiz bir kaza sonucu belden aşağısı felç olan Samantha Bloom’un çocuklarının eve getirdiği ve Penguin adını verdikleri yaralı kuşla beraber değişen hayatını anlatan film, Bloom’un eşi Cameron Bloom ile Bradley Trevor Greive’in birlikte yazdıkları aynı adlı kitaptan uyarlandı. Naomi Watts’ın performansıyla öne çıkan film, 27 Ocak Çarşamba Netflix’te yayında.

DİZİ

Ne izlesem, okusam, dinlesem

FATE: THE WINX SAGA (Netflix)
Yaratıcı: Iginio Straffi, Brian Young
Oyuncular: Abigail Cowen, Danny Griffin, Hannah van der Westhuysen 2021-İTALYA, ABD-1. SEZON-6 BÖLÜM/FANTASTİK, MACERA

Nickelodeon’un kız çocuklarına yönelik kurguladığı Winx Club animasyonundan canlı çekimle uyarlanan dizi, 6 bölüm halinde Netflix’te yayında. Öbür Dünya’da Alfea adlı sihirli bir yatılı okulunda tanışıp yakın arkadaş olan beş perinin maceralarını izleyeceğimiz dizinin meşhur perisi Bloom’u “The Chilling Adventures of Sabrina” dizisi ile tanıdığımız Abigail Cowen canlandırıyor.

Haberin Devamı

YENİ SEZONLARDA BU HAFTA

Ne izlesem, okusam, dinlesem

EUPHORIA-Özel Bölüm 2. Kısım, 24 Ocak, HBO
2019’da yayınlanan ilk sezonuyla kısa sürede külte dönüşen HBO dizisi “Euphoria”nın özel bölümünden 2. kısım 24 Ocak’ta yayında. 2. sezon öncesi hazırlanan özel bölümlerden ilkini yılbaşında izlemiş ve Rue’nun hayatına dahil olmuştuk. İkinci kısım ise dizinin hayranlarına Jules karakterini daha yakından tanıma fırsatı sunacak.

Ne izlesem, okusam, dinlesem

MENAJERİMİ ARAYIN/DIX POUR CENT-4. Sezon, 21 Ocak, Netflix
Türkiye ekranlarına da uyarlanan ve büyük ilgi gören Fransız dizisinin 4. sezonunda Andrea tarafından yönetilen ajansta bizleri yeni olaylar bekliyor.

Ne izlesem, okusam, dinlesem

SNOWPIERCER-2. Sezon, 25 Ocak, Netflix
Tüm dünyanın buzlar altında kaldığı bir gelecekte geçen ve asla durmayan bir trenin içinde yaşam mücadelesi veren insanların yaşadıklarını izlediğimiz dizinin 2. sezonunda, trenin mühendisi Bay Wilfred ile trenin asi lideri Layton karşı karşıya geliyor.

Haberin Devamı

KONSER

Ne izlesem, okusam, dinlesem

KENDİNE HAS SUNAR; HERKES TEK (Moda Sahnesi)
Ahmet Ali Arslan, Akkor, Ali Deniz Kardelen, Barlas Tan Özemek, Can Güngör, Cava Grande, MC Deniz Alnıtemiz, Dilan Balkay, Gökçe “ÇeÇe” Gürçay, Gülinler, Güneş Özgeç, In Hoodies, İdil Meşe, Kalben, Kamufle, Korhan Futacı, Nilipek., Özgün Semerci, Tuğçe Şenoğul ve Umut Çetin.

Ne izlesem, okusam, dinlesem

Bağımsız müzik sahnesinin en iyi isimlerini buluşturan Herkes Tek konser serisi bu yıl çevrimiçi gerçekleşiyor. Canlı gerçekleşecek ve 20 sanatçının tek kişilik performanlarını izleyeceğimiz konser, Güneş Özgeç, Ahmet Ali Arslan, Can Güngör, Gülinler, İdil Meşe, Kalben, Korhan Futacı, Nilipek., Tuğçe Şenoğul gibi alternatif müziğin sevilen isimlerini beş saatlik özel bir yayınla evimize konuk edecek. 28 Ocak Perşembe akşamı 19:00-00:00 saatleri arasında izleyebileceğiniz konserin biletlerini modasahnesi.com’dan satın alabilirsiniz.

KİTAP

Ne izlesem, okusam, dinlesem

SHERLOCK HOLMES: ÖLÜM PAPİRÜSÜ-David Stuart Davies, İthaki Yayınları, Roman
1887’de İngiliz yazar Sör Arthur Conan Doyle tarafından yaratılan ve polisiye türünün unutulmaz ikililerinden Sherlock Holmes ve Dr. Watson, David Stuard Davies’in kaleminde yeni bir macerada yeniden hayat buluyor. Kahramanlarımız bu kez, medyum rolü yapan Sebastian Melmoth’un gerçek yüzünü ortaya çıkarmaya çalışırlarken bir yandan da British Museum’dan çalınan, ölümsüzlüğün sırrını barındırdığı söylenen bir papirüsün peşinde süratli bir yolculuğa çıkıyorlar. Bugüne dek sekiz Sherlock Holmes romanı kaleme alan ve karakter hakkında en önemli otoritelerden sayılan David Stuart Davies’in 1998 yılında yayımlanan romanı, Holmes’un orijinal maceralarını yutmuş okurlar için yeni heyecanlar barındırıyor.

Haberin Devamı

FIRTINALI DENİZLER-GENÇ MÜLTECİLERİN HİKÂYELERİ-Mary Beth Leatherdale, Çınar Yayınları, Tanıklık-Hikâye
EĞLENCELERİN SIRRI-Francisco Casavella, Metis Yayıncılık, Roman
HER ZERRE KARA-Özen Yula, Doğan Kitap, Roman
AĞABEYİM ORHAN VELİ-Seray Şahinler, Doğan Kitap, Anı

MÜZİK

AH ŞİŞEDE LÂL (CANLI ’94)-Sertab Erener, Pop, Albüm
TEOMAN VE PİYANO-Teoman, Pop-Rock, Albüm

Ne izlesem, okusam, dinlesem

BİR YOL BULDUM-Nova Norda, Alternatif, Single
ASLINDA, GALİBA-Palmiyeler, Alternatif-Elektronik, Single
YÜCE DAĞ BAŞINDA-Altın Gün, Elektronik-Saykedelik, Single
YÜKSEK YÜKSEK TEPELER-Kalben, Alternatif, Single
SANDAY-Rey&Kjavik, Elektronik, Single
WHY WAIT UNTIL TOMORROW-Jay-Jay Johanson, Trip Hop, Single
THIS MESS WE’RE IN-PJ Harvey, Rock, Single
BEKLEDİM-Lara Di Lara, Alternatif, Single
CHEMTRAILS OVER THE COUNTRY CLUB-Lana Del Rey, Alternatif, Single

Yazarın Tüm Yazıları