Dansa çağıran rock vokali

Sena Şener son teklisiyle yeni bir eşikte olduğunu kanıtladı. ‘Affetmem’ gitar ve vokal performansı üzerine ve rock kafasında... Yine de dinleyeni dans pistlerine çağırıyor.

Haberin Devamı

Dansa çağıran rock vokali
Sena Şener’in şarkı yazarı olarak kendini iyi ifade ettiği alanlar, yalnızlık ve düşünce ayağa kalkmayı bilen bir kadının aşkla mesaisi olarak sıralanabilirdi bir süre öncesine kadar. Ancak bu yılın başında öyle bir tekli yayımladı ki, kendi adıma şaşırdığımı itiraf edeyim. ‘Teni Tenime’ nispeten sert gitarlarıyla enerjik ve melodik bir pop rock şarkısı olduğu kadar küçük bir dokunuşla dansa davet etmesi an meselesi olan bir şarkıydı. Eğlencelik değil mutluydu.

‘Teni Tenime’nin ardından gelen ‘Kapkaranlık Her Günüm’ü dinlediğimde Sena Şener’in fabrika ayarlarına döndüğünü anladım. Acaba ‘Teni Tenime’ gibi şarkılarla nadiren mi karşılaşacaktık yoksa şarkı yazarı olarak mutlu bir eşikte miydi? Çünkü iyi şarkı yazarları kendine duygu ısmarlamaz, şarkılar sadece gelir. Şimdi ‘Affetmem’i dinlediğimde gönül rahatlığıyla Sena yeni bir eşikte diyebiliyorum.

Haberin Devamı

‘Affetmem’, ‘Teni Tenime’ gibi gitar ve vokal performansı üzerine kurulu, yine rock kafasında ve dans pistlerine meyilli.

Sena Şener’in söz ve müzik dışında düzenlemesine de imza attığı şarkının videosundaysa samimi olmayan adamı bağışlamayacağını net biçimde ifade eden orman savaşçısı bir kadın olarak görüyoruz kendisini.

EFSANEYE SAYGI DURUŞU

Yıllardan 1971... BBC’nin efsanevi Top Of The Pops programında Marc Bolan adlı bir adam solisti ve lideri olduğu T Rex grubuyla sahnede. Bolan; parıltılı giysileri, makyajı, androjen görüntüsüyle ‘glam rock’ müjdesini veren ilk kişi kabul edilmesini sağlayacak performansını veriyor. ‘Bang A Gong (Get It On)’ adlı şarkıysa dönemin ikonik hitlerinden biri oluyor. Bolan, T-Rex’in her anlamda esas adamı. Sadece albenili bir vitrin, bir öncü değil, disiplini ve vizyonuyla grubu bir arada tutan kişi. Ne yazık ki 30’uncu doğum gününden önce geçirdiği bir trafik kazası sonucu bu dünyadan ayrılıyor.Dansa çağıran rock vokali
‘Mükemmel bir örnek’

Haberin Devamı

U2’nun gitaristi The Edge, The Guardian’a verdiği röportajda aynen şöyle diyor: “Onu programda izledim. Daha önce böyle bir şey görmemiştim ve çok etkilendim. O günden bir yıl sonra ilk gitarımı almamda da etkisi büyüktür...” Elton John ise Marc Bolan’ın yakın dostu. Her fırsatta kendisini rol model olarak gördüğünü; tarzı, yeteneği, görüntüsü, şarkılarıyla mükemmel rock yıldızı örneği olduğunu belirtiyor. Bolan için şarkı yazmışlığı bile var. Geçen günlerde T Rex ile Bolan’a saygı nitelikli ve içinden Nick Cave, Kesha gibi önemli isimlerin geçtiği bir albüm yayımlandı. Bu albümde ‘Bang A Gong (Get It On)’u ‘New York Dolls’tan tanıdığımız David Johansen söylüyor. Ancak aynı şarkının albüme girmeyen bir diğer yorumu da vokalde Bono Vox, piyanoda Elton John olmak üzere kaydedildi ve tekli olarak piyasaya sürüldü. Şarkının doğasına uygun şekilde; Bono ‘seksi’ bir vokali, Elton John ise fevkalade stilize bir piyano üslubunu tercih etmiş. Neresinden baksanız iddialı bir cover. Ancak diğer icraları dinlemek üzere ‘Angelheaded Hipster’ adlı saygı albümünü de listenize alın.

Yazarın Tüm Yazıları