Soğuklarda onları unutmayalım

Yoğun yağışlar, ısının ciddi oranda düşmesi ve sert rüzgârlar kışın geldiğinin ve sert geçeceğinin habercisi. Dışarıda yaşamanın tüm zorluklarını sür daim hisseden şehir hayvanlarının sert ve soğuk iklim koşullarında yaşam mücadelesi vermesi daha da zorlaşıyor.

Haberin Devamı

Sıcak evlerimizde daha çok vakit geçirdiğimiz şu günlerde sokaklarda yaşamak zorunda olan hayvan dostlarımızı unutmayarak onlara soğuk kış aylarını daha rahat atlatabilmeleri için yardımcı olmanın yollarını hatırlamalıyız.

Soğuklarda onları unutmayalım

- Şehir hayvanları için kış soğuklarında en önemli ihtiyaçlardan biri barınmadır. Semtlerimizde, mahallelerimizde onları karın, yağmurun ve soğuk havanın olumsuz etkilerinden korumak hedefli sığınma istasyonları oluşturmak, var olanları elden geçirip sağlamlaştırmak onlara yardımcı olacaktır. Ayrıca geceleri apartmanlarımızın ortak alanlarını onlara açarak soğuk geceleri daha rahat atlatmalarını da sağlayabiliriz.

Haberin Devamı

- Sabahları araçlarımızı çalıştırmadan önce kaputa vurarak ısınmak hedefli kaputa girmiş kedilerin kaza yaşamasını önleyebiliriz.

- Kedilerin köpeklere nazaran soğuğa daha dirençsiz olduğunu hatırlayarak onların sığınma yerlerini ısıtacak malzemelerle desteklemeliyiz.

- Şehirde kış koşullarında dışarıda yaşamak zorunda olan hayvanlar için beslenme ve su ihtiyacı her zamankinden daha önemlidir. Onlar için trafik ve insan topluluklarından uzak noktalara yemek ve su istasyonları oluşturarak gün içerisinde tazelenmesine yardımcı olmalıyız.

Soğuklarda onları unutmayalım

- Kışı geçiremeyecek kadar hasta ve yaşlı olanlara geçici süreyle evlerimizi açarak konfor ve bakım sağlayabiliriz.

- Dört mevsim şehirde yaşayan ve sıcak bölgelere göç edemeyerek şehirde kalmış olan kuşlar için de besin ve sığınma yardımında bulunmalıyız.

- Kış koşullarında unutulan ve yardıma ihtiyacı olan barınaklara elimizden geldiği kadar yardım etmeyi ihmal etmemeliyiz.

- Hasta, zayıf düşmüş ve yaşlı olan hayvanların ihtiyaç duyabilecekleri medikal destek için onlara yardımcı olmalıyız.
Soğuk kış gecelerinde sıcak evlerimizde kafamızı yastığa koymadan önce tüm bunları hatırlayalım...

Yazarın Tüm Yazıları