Köpek sahibi olanların iyileştirme beklentileri

İstatistiklere göre ülkemizde özellikle büyükşehirlerde köpek sahibi olanların sayısı her geçen gün ciddi oranda artmakta.

Haberin Devamı

Bu sayının artışı bazı düzenleme ve iyileştirilme ihtiyaçlarını da doğurmuştur. Köpekler ve köpek sahipleri için şartların daha işlevsel ve konforlu hale getirilmesi gerekmektedir.

-Köpek parklarının yetersizliği; kent yaşantısında köpeklerimiz tasma ve kayış eşliğinde gezmek zorundalar. Onların da zaman zaman serbest ve özgürce koşmaları köpek sahiplerinin ve köpeklerin sosyalleşebilmeleri için köpek parklarının sayısının arttırılmasına ihtiyaç vardır.

Köpek sahibi olanların iyileştirme beklentileri

-Toplu taşıma araçlarının kullanılması; şehir içi ve şehirler arası seyahat etmek isteyen köpek sahiplerinin köpekleriyle birlikte hareket edebilmelerine ve toplu taşıma araçlarının tabii ki kuralına uygun olarak daha fonksiyonel kullanabilmelerine yönelik iyileştirme çalışmalarına ihtiyaç vardır.

Haberin Devamı

-Kontrolsüz köpek üretilmesinin önüne geçilmesi ve üretim için verilen ruhsatın şartlarının ağırlaştırılması ve merdiven altı üretimin engellenmesi.

-Market, alışveriş merkezi gibi sosyal alanlara köpek sahiplerinin kurallara uymak kaydıyla girişlerinin sağlanması.

-Mahallelerimizde bizlere komşu yaşayan sokaktaki dostlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması ve şartlarının düzenlenmesi.

Köpek sahibi olanların iyileştirme beklentileri

-Yerel yönetimler ve sivil toplum örgütlerinin iş birliği ile halkın bilinçlendirilmesine yönelik etkinliklerin düzenlenmesi.

-Kanun önünde evcil hayvanların mal kapsamından çıkarılarak birey olarak tanınması ve haklarının iyileştirilmesi.

-Köpeklerini düzenli gezdirmeyen, kötü davranan ve suistimal edenlerin ağır şekilde cezalandırılması.

-Barınakların şartlarının iyileştirilerek sadece yaşlı ve bakıma muhtaç hayvanların barındığı yerler haline getirilmesi.

-Köpek sahiplenmek isteyenlerin öncelikle barınaklara yönlenmesini sağlayan sistemlerin kurulması.

Köpek sahibi olanların iyileştirme beklentileri

Yazarın Tüm Yazıları