Köpeğiniz için hangi gıda takviyelerini kullanmalısınız?

Beslenme, tıpkı bizlerde olduğu gibi köpekler için de oldukça önemlidir. Gıdalarla alınması gereken birçok mineral ve vitamin vardır.

Haberin Devamı

İyi bir beslenme programı, dostunuzun ihtiyacı olan bütün vitamin ve mineralleri kapsayacaktır. Ancak bazen gerek çevresel faktörler gerek hastalıklar sebebiyle gerekse bireysel duyarlılıklara bağlı olarak birtakım eksiklikler oluşabilir. Bunun gibi durumlarda bu eksiklikleri birtakım gıda takviyeleri ile yerine koymamız gerekir. Dostunuz hangi durumlarda nelere ihtiyaç duyar gelin birlikte bir göz atalım.

Köpeğiniz için hangi gıda takviyelerini kullanmalısınız

-Glukozamin ve kondroitin: Özellikle yeşil dudaklı istiridyede yoğun miktarda bulunan bu takviyeler eklem ve ligament bütünlüğünü ve direncini sağlamada önemli rol oynar. Ortopedik ameliyatlar ve sakatlıklar sonrasında bu takviyeleri kullanmak, sürecin iyiye gidişini hızlandıracaktır.

Haberin Devamı

-Probiyotik ve prebiyotikler: Besinlerin emilimi ve yararlanma çoğunlukla bağırsaklarda sağlanır. Probiyotikler, bağırsak florasının dengesi açısından oldukça önemlidir. Dışarıdan takviye probiyotik uygulamaları, sindirimi düzenleyip besinlerden sağlanacak yararı arttıracaktır.

Köpeğiniz için hangi gıda takviyelerini kullanmalısınız

-Kolajen: Özellikle yaşlılık sürecine girmiş olan köpeklerde bağ ve ligamentlerin direnci düşer. Esnekliğini yitiren bağların kolajen takviyesi ile direncinin arttırılması mümkündür.

-Aromatikler: Köpeklerin zihinsel sağlığı da vital fonksiyonların devamı için oldukça önemlidir. Bitkisel kökenli aromatikler köpeğin zihinsel anlamda daha rahat bir yapıya sahip olmasına neden olacaktır.

-Kalsiyum ve D vitamini: Özellikle bebeklik dönemindeki köpeklerde kemik gelişimi için kalsiyum ve D vitamini takviye edilmesi gerekebilir. Ancak bu minerallerin ve vitaminlerin çalışabilmesi için gün ışığına ihtiyaç duyulacağı da unutulmamalıdır.
Köpeğinize takviye edici gıdaları kullanmadan önce mutlaka veterinerinize danışmanız, sadece ihtiyaç duyulduğu takdirde kullanmanız oldukça önemlidir.

Haberin Devamı

Köpeğiniz için hangi gıda takviyelerini kullanmalısınız

Yazarın Tüm Yazıları