Değişken hava koşullarında köpeklerimizde dikkat etmemiz gerekenler

Neredeyse yazın ilk dönemini tamamlayacağımız şu günlerde hava koşulları oldukça değişken. Gün içerisinde soğuğuyla, sıcağıyla, zaman zaman da yağmuruyla iki ayrı mevsimi birlikte yaşıyoruz. Bu durumdan bizler kadar köpekler de etkilenebiliyor. Peki köpekler bu durumdan nasıl etkilenir ve nelere dikkat etmeliyiz? İşte yanıtı:

Haberin Devamı

Değişken hava koşullarında köpeklerimizde dikkat etmemiz gerekenler

* Aşırı yağış ve zaman zaman oluşan fırtınalar, özellikle bahçede yaşayan dostlarımıza dikkat etmemizi gerektiriyor. Kötü hava koşulları ve yağışta sığınacakları kulübelerinin korunaklı yerlere taşınması, su baskınına karşı yerden yükseltilmesi gereklidir.
* Hava ısısının günbegün değişmesi, köpek dostlarımız için solunum yolu enfeksiyonlarına davetiye çıkarır. Yağışa yakalanma ihtimallerine karşı yağmurluklarının giydirilmesi, ıslandıkları takdirde kurulanmaları ve bağışıklıklarını güçlendirecek takviye gıdalarla beslenmeleri bu dönemde önemlidir.

Değişken hava koşullarında köpeklerimizde dikkat etmemiz gerekenler

* Yağış dönemlerinin gök gürültülü olması bazı köpeklerde endişe ve paniğe sebep olabilir. Bu durum onlarda korkuyla kaçma ve saklanma davranışlarını tetikler. Gezinti esnasında kayış ve tasmaların boyun ve vücutlarından sıyrılmayacak şekilde takılması ve bahçede yaşayanlar için bahçe kapılarının kapalı olduğundan emin olunması gerekir. Evde yaşayanlar için bazı aromatik, doğal ürünlerin kullanılması da korku ve endişeyle olan mücadelelerini kolaylaştıracaktır.
* Yağışlarla birlikte yerlerde biriken suları gezintiler esnasında içen köpeklerde bazı bağırsak paraziti enfeksiyonlarının şekillenme ihtimali söz konusudur. Şiddetli ishalle seyreden bu enfeksiyonlara karşı dostumuza probiyotik takviyesini günlük olarak verebiliriz.
* Yağmur ve rüzgâr, birçok yabancı maddenin(toz, çamur ve alerjen partiküller gibi) köpeğimizin üstüne ve tüylerine bulaşmasına neden olur. Bu dönemde onları sık tarayarak ve zaman zaman silerek bu olumsuzluklardan korumamız gereklidir.
* Rüzgârla birlikte oluşan toz yoğunluğu ve alerjenlerin artışı köpeklerde göz enfeksiyonlarının oluşmasını tetikler. Dostumuzun gözlerini günlük olarak göz solüsyonlarıyla temizlemek bu riski azaltacaktır.

Değişken hava koşullarında köpeklerimizde dikkat etmemiz gerekenler

Yazarın Tüm Yazıları