Balkonunuz için ilham veren dekorasyon önerileri

Evimizin açık havaya açılan köşeleri olan balkonlarınızı değerlendirme vakti geldi. Akşamüstü çayları, açık hava kahvaltıları ve tabii ki balkonlarda yapılan dost sohbetleri, yazın olmazsa olmazları arasında. Bence tatil dışında yazın diğer mevsimlere nazaran daha çok sevilmesinin nedeni de bu açık hava etkenlikleri. Peki, evinizde rahat bir soluk almanıza yardımcı olan ve açık havanın verdiği huzuru size sunan balkonlarınız yaza hazır mı? Eğer, henüz bir hazırlık yapmadıysanız ya da balkonunuza yeni bir görünüm kazandırmak istiyorsanız o zaman gelin açık hava keyfinizi ikiye katlayacak dekorasyon önerilerine bir göz gezdirelim.

Haberin Devamı

Balkonunuz için ilham veren dekorasyon önerileri

Modern şehir hayatının getirdiği en önemli sorunlardan birisi de doğayla iç içe olmamızı engellemesidir. Özellikle şehir merkezinde oturanların birçoğu apartmanlarda yaşamak zorunda kalmaktadır. Durum böyle olunca balkonlarımız bizim rahat soluk alabileceğimiz ve açık havanın keyfini sürebileceğimiz en önemli alanlar olarak öne çıkar. Özellikle de yaz aylarına gireceğimiz bu süreçte çoktan balkonlarda kahvaltılar yapmaya ya da kahveler içmeye başladık. Bence sıcak havalarda evlerimizin en aktif yaşam alanları olan balkonlarımız, sadece masa ve sandalye atıp, sıradan bir oturma alanı olmaktan çok daha fazlasını hak ediyor. Üç veya dört ay ayımızı geçireceğimiz bu yaşam alanlarımızın estetik dokunuşlara ihtiyacı olduğu da bir gerçek. Öncelikle şu belirtmeliyim, bunun zor olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Çünkü bambu tasarımlar, hasır sepetler, seramik saksılar, rengarenk yastıklar, kilimler ve bitkilerle stresten uzak, huzurlu bir köşe yaratmak sandığınızdan çok daha kolay.

Haberin Devamı

Balkonunuz için ilham veren dekorasyon önerileri

BİTKİLERİN RAHATLATICI ETKİSİNİ KULLANIN

Balkon dekorasyonunun en önemli parçalarından biri bitkilerdir. Çünkü tavandan aşağı sarkıtacağınız makrome askılar, sepetler ya da rengarenk saksılar içerisindeki bitkiler, balkonunuzun havasını anında değiştirecektir. Balkonunuzda kişisel bir botanik bahçesi oluşturmak isterseniz de cam kavanozlar, küçük ev seraları veya teraryumların yanı sıra dekoratif saksıları kullanabilirsiniz. Ancak çiçek ve bitkilerinizi seçerken, balkonunuzun güneşe olan konumunu da değerlendirmeyi unutmayın. Çünkü balkon çiçekleri güneş seven, gölge seven ve yarı gölge seven olmak üzere ayrılır. Mesela mavi papatya, labularia maritima, mine çiçeği, sardunya, petunya, yaz karanfili, güneş seven çiçeklerdendir. Begonya ve küpe çiçeği ise gölgeyi sever. Balkonunuzda kullanacağınız bu renk renk çiçek ve bitkiler, emin olun alanın enerjisini yükseltmekle kalmayacak, size günün yorgunluğunu atabileceğiniz bir terapi ortamı da yaratacak.

Haberin Devamı

Balkonunuz için ilham veren dekorasyon önerileri

RENKLİ YASTIKLARLA BALKONUNUZUN ENERJİSİNİ ARTTIRIN

Balkonunuzda kullandığınız koltukların ya da sandalyelerin üzerine gökkuşağının canlı renklerinden oluşan yastıklar yerleştirebilirsiniz. Bu yılın trendleri arasına yer alan birbirini takip eden renkli motifler, çizgililer, taş baskılı yastıklar da kullanabilirsiniz. Koltuklarınızın üzerine atacağınız bu enerjik yastıklar, balkon dekorasyonunuzu çok daha güzelleştirecek. Açık alanlarda doğru kullanılan renkler, özellikle bitkilerin yeşilleriyle birleşince tam bir görsel şölen yakalamanıza da yardımcı olacaktır.

Balkonunuz için ilham veren dekorasyon önerileri

MOBİLYA SEÇİMİNE DİKKAT

Balkon dekorasyonunda dikkat etmeniz gereken önemli ayrıntılardan biri de seçtiğiniz mobilyalardır. Hem dekoratif hem de az yer kaplayan mobilya seçimi, size balkonunuzda hareket kabiliyeti de sağlayacaktır. Mesela ince uzun bir balkona sahipseniz, o zaman duvara yaslayacağınız bir divan, bank veya koltuk tercih etmelisiniz. Böylece daha az yer kaplarlar. Geniş bir balkonunuz varsa, tek kişilik bahçe salıncakları ya da tek kişilik hamaklar, hoş bir görünüm elde etmenize yardımcı olur. Ayrıca hamakta sallanarak balkonunuzda keyif yapmak, size de çok iyi gelecektir.

Haberin Devamı

Balkonunuz için ilham veren dekorasyon önerileri

GÖZ YORMAYAN IŞIKLAR TERCİH EDİN

Yaz aylarının sıcağını hafifleten bir esinti eşliğinde balkonunuzda keyif yapmanın tadı gerekten bir harikadır. Özellikle akşamları bu keyfi bir üst seviyeye taşıyabilmek için ışıklandırmanıza özen göstermelisiniz. Loş bir ortam yaratmak ve gözlerinizin yorulmasının önüne geçebilmek için sarı ve çok ışık yaymayan bir aydınlatma seçmelisiniz. Balkonunuzda loş ortamı yakalayabilmek için bolca mum ya da mum gibi görünen ampullerden de kullanabilirsiniz. Balkonunuzun size sunduğu mimari katmanlardan da yararlanmayı unutmayın. Balkon demirlerine asılacak saksılar, duvara monte edebileceğiniz aplikler veya tablolar, balkonunuzu hareketlendirmenize yardımcı olan minik dokunuşlardan sadece birkaçıdır.

Yazarın Tüm Yazıları