Alaçatı modası: Farklı, bohem ve şık

İzmir’in doğal güzellikleriyle öne çıkan beldesi Alaçatı, plajları, renkli sokakları, Arnavut kaldırımları, renkli ahşap kapıları, rustik taş evleri, sanat galerileri ve butik mekânlarıyla adeta Ege’nin tüm güzelliklerini tek bir yerde toplayan cennet köşelerden biri.

Haberin Devamı

Yaz mevsiminde gece gündüz hareketli bir hayatı sizlere vadeden Alaçatı’nın ayrıca kendine özgü bir moda anlayışı ve sokak stili de bulunuyor. Türkiye’nin en popüler tatil beldelerinden biri olan Alaçatı’ya gitmeden önce yanınıza almanız gereken kıyafetler ve ayakkabılar hakkında bilgi sahibi olmanız oldukça faydalı olacaktır. Çünkü buranın gerçekten farklı, bohem ve şık bir tarzı var.

Alaçatı modası: Farklı, bohem ve şık

ALAÇATI’DA SANDALETSİZ YAŞANMAZ

Alaçatı hem gece hem de gündüz hayatıyla sizlere muhteşem zamanlar geçirme imkânı sunan özel beldelerden biridir. Alaçatı ayrıca kendine özgü sokak stiliyle de dikkat çeker. Özellikle bölgenin birçok yerinde hüküm süren Arnavut kaldırımları, ayakkabı seçimini oldukça etkiler.

Haberin Devamı

Alaçatı modası: Farklı, bohem ve şık

Çünkü bu kaldırımlar, boyunuzu uzatan ve yürüyüşünüze zariflik katan topuklu ayakkabıları giymeyi imkânsızlaştırır. Bu nedenle Alaçatı’da yıllardır doğal olarak oluşmuş bir sandalet modası vardır. Alaçatı’ya tatile gidiyorsanız, tüm topuklu ayakkabılarınızı bir kenara bırakın ve yanınıza mutlaka zevkinize göre ister taşlı, ister bilekten bağlamalı gladyatör tarzı bir sandalet alın. Çünkü Alaçatı’da her sezon sandaletler, altın çağını yaşıyor. Bu arada ipli sandaletlerin de popülerliklerini koruduğunu hatırlatmak isterim. Eğer, henüz bir sandalet almadıysanız, endişelenmeyin. Çünkü Alaçatı’da el yapımı ve özgün tasarımlı sandaletlerden satın alabileceğiniz birçok butik mağaza bulunuyor.

Alaçatı modası: Farklı, bohem ve şık

FRANSIZ TARZI HASIR ÇANTALAR

Alaçatı’da diğer bir dikkat etmeniz gereken detay, nasıl bir çanta kullanmanız gerektiğidir. Çünkü gündüz saatlerinde plajlardaki partilerde vakit geçirirken, gece küçük ve kalabalık mekânlarda olacaksınız. Bu nedenle büyük bir çanta veya elde taşınan clutch’lar, Alaçatı geceleri için hiç de uygun seçimler değil. Bunun yerine boynunuzdan çapraz asabileceğiniz ya da bileğinize takabileceğiniz modelleri öneriyorum. Böylece rahatlıkla dans edebilir, içeceklerinizi yudumlayabilirsiniz. Gündüzleri ise yazın bohem ruhunu Fransız tarzı hasır çantalarla yansıtabilirsiniz. Büyük boy olanlarını plajlarda, küçük boy olanlarını ise gündüz dolaşmalarında kullanabilir, bohem tarzınızla bu cennet köşeye ayak uydurabilirsiniz.

Haberin Devamı

UÇUŞ UÇUŞ ELBİSELER VE KİMONOLAR

Japon kültürünün önemli bir parçası olan kimonolar da Alaçatı tarzının vazgeçilmezleri arasında yer alır. Özellikle Alaçatı’nın plaj giyiminde ve gece kombinlerinde kot şortların tamamlayıcısı olarak kimonoları oldukça sık görebilirsiniz. Alaçatı sokaklarında göreceğiniz diğer bir parça ise uzun uçuşan elbiseler olacak. Tek parça elbisenin zarafetiyle Alaçatı sokaklarında boy gösterebilirsiniz. Ayrıca bronz bacaklarınızı da ortaya çıkaran mini elbiseler de rahat bir seçim olacaktır. Tiril tiril tulumları ve özellikle kot şortlarınızı da yanınıza almayı unutmayın. Çünkü kot şortlarınızı gündüz bikininizle, gece ise şık bir üstle kombinleyebilirsiniz. Ancak Alaçatı’da gece kıyafetlerinize ayrı bir özen göstermeniz şart. Çünkü rahatlığı, şıklığı, farklılığı ve bohem tarzı bir arada kullanmak demek tam da Alaçatı’nın tarzını yansıtmak demek.

Haberin Devamı

ALAÇATI BİLEKLİKLERİ

Alaçatı’ya yolu düşen herkesin mutlaka buradan aldığı bir bilekliği vardır. Alaçatı ruhunu yansıtan bu bileklikleri sokaklarda bolca bulunan tasarım mağazalarından satın alabilirsiniz. Gümüş, pleksi, makrome veya miyuki gibi daha birçok farklı malzemeden yapılan bu bileklikler, emin olun günlük kombinlerinizi de oldukça güzel tamamlayacaktır.

Alaçatı modası: Farklı, bohem ve şık

EVLERDE ALAÇATI TARZI

Alaçatı’yı çok sevenlerdenseniz, bu muhteşem beldenin stilini evlerinize de getirebilirsiniz. Kendine özgü bir mimarisi olan Alaçatı evleri, balkonlarından sarkan çeşitli renklerdeki begonviller ve taş dokusuyla bir uyum içindedir. Evlerin iç dekorasyonunda kullanılan renkler ise genellikle pembe, mavi ve sakız beyazıdır. Alaçatı evleri genellikle bohem bir tarzı yansıtır. Bu nedenle rahatlığın ön planda olduğu bohem tarzı yakalayabilmek için mobilyalarınızı ham ahşaptan seçmeyi unutmamalısınız. Kullanacağınız konforlu geniş kanepeler, divanlar, puflar ve antika koltuklar da dekorasyonunuzun ana parçaları olacaktır. Bunun yanı sıra hasır ve bambu malzemeler, ortamınıza doğallık katmanıza yardımcı olur. Doğal taş duvarlar ve ham ahşabın uyumu ise gerçekten bir harikadır.

Yazarın Tüm Yazıları