Yeni arenalar yeni şovlar

Konser denince akla gelen büyük prodüksiyonlar Volkswagen Arena ve Ülker Sports Arena’ya mı taşınıyor? Bu kapalı mekanların imkanları, performansların da burada yapılmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

Her yaz Harbiye Açıkhava’da kimlerin çıktığı haber konusu olur ama kışın kapalı mekanlar birbiriyle yarışmaz. Ben bu yarışmayı başlatmak istiyorum. Özellikle Mabel Matiz, Hadise, Ece Seçkin, Motive, Çakal gibi isimlerin kapalı mekanlarda yaptığı sahne şovları dikkat çekmeye başladı.
Teknik yeterlilik ve imkanlar ile sahne büyüklüğünün bu şovların gerçekleşmesinde payı büyük. Ama en büyük pay, amfi tiyatro olan Harbiye’dense basketbol maçlarına da ev sahipliği yapan mekanlarda sesin dağılmamasını sağlayan sahnelerin kurulması. Sanatçılar, bu sahneleri doldurmak için özel dansçı ve ışık şovlarına yer verirken, o ana dair düetler de gerçekleştiriyor.
Benim dikkatimi en çok pop mevzu bahis olunca Ülker Sports Arena, rap mevzu olunca ise Volkswagen Arena’da konser vermeyi tercih etmeleri çekti.
Özellikle rap konusunda çok konser haberi görüyor, bunların da aynı mekân özelinde biriktiğini anlıyorum.
Örneğin Volkswagen Arena’da Motive ile başlayan konser serisini Çakal devam ettirdi. Bir sonraki şanslı ismin kim olacağını merakla bekliyorum.
Ülker Sports Arena’da ise Ece Seçkin’le başlayan şov serisi Hadise ile devam etti. Aralarındaki polemik herkesin dilindeyken konuşulması gereken esas konu, ikisinin de bu sahneleri doldurmak adına nasıl da özenle çalıştıkları olmalı.
Harbiye Açıkhava şovlarının büyüklüğü, süregelen devamlılığı derken kapalı mekanların da ön plana çıkacağını birlikte deneyimleyeceğiz gibi duruyor.
Artık dünya standartlarında şovlar izlemeye başladık, devamını ise sabırsızlıkla bekliyorum. Polemikler değil rekabet kazansın. Malum, rekabet iyiyi doğurur.

Dündar Dinç!

Haberin Devamı

‘Ölümlü Dünya 2’yi izleyenler için Dündar Dinç’in seçim kampanyası müziği gerçekten unutulmazdır. Film vizyona gireli iki hafta olsa da sözünü Aziz Kedi, Ali Atay ve Olgu Baran Kubilay’ın yazdığı, bestesi ise Agnes Berg, Jonas Pomo imzalı olan şarkı akıllarda kaldı. Şarkıyı Ali Atay ile Olgu Baran Kubilay söylüyor. Şarkının orijinali ise 2021’de çıkan Berg ve Pomo’ya ait “The One”. İkisi farklı duygular verse de güzelim şarkıda Dündar Dinç’lenmemek elde değil!

Haberin Devamı

Hislere tercüman

Mert Nadir yeni şarkısı “Aklımdasın” ile yükselişini sürdürüyor. Şarkı, alternatif pop konusunda dinamik besteler ve duygusal sözlerle dikkat çekiyor. Söz ve bestesi Mert Nadir’e, düzenlemesi Onur Ormen’e ait “Aklımdasın” hislere tercüman.

Üze üze bitirdi bizi

Çağan Şengül 4 şarkılık EP’sini “Feryat Figan” ile açtı. Damar slow parçalarıyla tanınan Şengül, “Khalas” (anlamı nokta koymak) adını verdiği EP’de yine hepimizi üzüyor. Şengül’ün dört şarkısı da battaniye altında ağlamalık değilse ben de bu işleri bilmiyorum. Üze üze, bitirdi bizi!

Bu kez dans

Kardelen, DJ Artz ile güçlerini birleştirdi. Kardelen’in Artz ile yaptığı yeni şarkısı “Kumar”da R&B, pop ve oryantalist ezgileri harmanlıyor. Sanatçının dansa göz kırpan bir şarkısı olarak da karşımıza çıkıyor. Başarılarını takipte kalmakta fayda var.

Parlıyor

Haberin Devamı

Duygu Tarhan, duru sesiyle geri döndü. 5 şarkılık EP’si “Dostum Dostum”u zamana yayarak yayınlayan Tarhan, “Anne”, “Hata” ve “Senden Sonra” teklilerinin ardından “Kime Ne” ile EP’sini tamamladı. Caz vokali ve etnik izlerle bezediği EP’de Tarhan’ın yorumu da müzik kadar parlıyor.

Anadolu rock

“Bahar” albümüyle dikkat çeken Umut Adan, İtalyan grup Zebaniler ile birlikte Moğollar şarkısı “Ela Gözlü Pirim Geldi”yi yeniden seslendirdi. Şah Hatayi deyişi olan “Ela Gözlü Pirim Geldi” saykedelik Türk rock özüne uygun olarak özüne selam çakıyor. İkinci albümünü yayınlamaya hazırlanan Adan’dan yine Anadolu rock kokulu bir iş geldiği belli oldu.

NE DİNLEDİM

Haberin Devamı

· Pera- “Hayatımın Kadını”
· Esin İris- “Sana Bi’Şey Olmasın”
· Melis Karaduman- “Gaza Bastım”
· Kum- “Kan Çanağı”
· Satori, Yalın- “Avcı”

Yazarın Tüm Yazıları