Yağmura rağmen konser zamanı

Pandemi nedeniyle geçtiğimiz bir buçuk yılı evde oturarak geçirdik. Sokağa çıkıp konserlere gitmeye başlayınca da bu durumun önünü sonbahar yağmurları bile kesemedi.

Haberin Devamı

 Turkcell VadiAçıkhava’daki Pentagram konseri bunlardan sadece biriydi.Pandemi nedeniyle geçtiğimiz bir buçuk yılı evde oturarak geçirdik. Sokağa çıkıp konserlere gitmeye başlayınca da bu durumun önünü sonbahar yağmurları bile kesemedi. Turkcell VadiAçıkhava’daki Pentagram konseri bunlardan sadece biriydi.
Cumartesi gecesi İstanbul için yoğun yağış veren hava durumuna inat yüzlerce kişi soluğu Pentagram konserinde almıştı.
Türk heavy metal müzik sahnesinin en köklü gruplarından biri olan ekip, sağanak yağmur altında kendilerine eşlik eden yüzlerce hayranının hakkını müzikle ödedi.
Ekip, iki saat sahnede kaldı ve seyircileri yüksek enerjileriyle yağmura rağmen alanı terk etmedi.
Geçtiğimiz hafta birçok konser sağanak altında gerçekleşti. Bu da gösterdi ki canlı müziğin enerjisi çok başka... Ruh sağlığımız için olmazsa olmazımız müzik. Dinleyiciye de kötü hava şartları bile engel değil.

Haberin Devamı

Farkına varılan isim Tan Taşçı

Tan Taşçı, Harbiye Açıkhava’da bu yıl tam tamına 11 konser verecek. Onu bar programlarından bilip şarkılarına aşina olanlar bu ilgiyi yadırgamadı. Çünkü bu olanlar aslında tesadüf değil.
İstanbul’da yağmur nedeniyle açık hava performansları ertelense de bazı konserlere ilgi geçmek bilmiyor. Bu ara en çok Tan Taşçı insanların gözü önünde. Sahnesi muazzam, ışıklar altında keyfi yerinde, seyirci halinden oldukça memnun ve hep bir ağızdan şarkılar söylüyor. Kasım ayındaki performanslarıyla Harbiye’de bu yıl toplamda 11 konser vermiş olacak.
“Her gün bir yerde fotoğrafı çekilmiyor” düşüncesiyle bu başarıyı görmezden gelemeyiz.

Olamaz mı, olabilir

Sıla’nın geçtiğimiz hafta Zorlu PSM’deydi. Sahnesini Yalın’la paylaştı ve 3 şarkı söylediler. “İki eski dost, sahnedeki işbirliğini sürdürüp yeni bir konser serisi yapsa. Ne hoş olur” dedirttiler. Olamaz mı, olabilir. Hem de çok güzel olabilir.
Konserle ilgili bir de not ileteceğim. Birçok sanatçının aksine Sıla tüm ekibinin adını sahneden tek tek saydı. Birçok sanatçının çalıştığı insanları tanımadığı bu devirde Sıla’nın güvenlik görevlisinden ulaştırmasına herkesin adını sayması çok önemli.
Ekibine saygı duyan sanatçıların sahneleri daha da güzel görünüyor gözüme.

Haberin Devamı

Ajda bildiğiniz gibi

Ajda Pekkan’ın yeni albümü “Ajda” nihayet çıktı. Yeni müzikleri, trendleri yakından takip eden zamansız süper starımızın Şehrazat, Gülden, Okay Barış, Serdar Ortaç, Sera Tokdemir, Özlem Argon, Reşit Gözdamla gibi isimlerle çalıştığı bu yeni albümünde Ozan Çolakoğlu prodüktörlüğü dikkat çekiyor. 5 yeni şarkı, iki yeni versiyon ve “Düşünme Hiç”in yeni halinin yer aldığı albümde şahsi favorim “Ölsem Unutmam”.

Yeni yol

Melis Güven, yeni single’ında rota değiştirdi. Melankolik tarzını geride bırakan Güven, son single’ı “Teslim Ol” ile elektronik ağırlıklı yeni bir yola girdi. Söz ve müziği kendi imzasını taşıyan şarkının düzenlemesi Eren Erdol ve Georgios Varelis’a ait. Bu yeni Melis Güven’i pek sevdim, zincirini kırmış gibi bir hali var.

İstikrar

Haberin Devamı

Koray Candemir, bıraktığımız yerden aynen devam ediyor. Yeni şarkısı “Yine”de, kendisinden dinlemeye alıştığımız günümüz soundu ile alternatif rock tınıları birleşiyor. Sözlerinden düzenlemesine şarkı, çok güzel. Ne teşbihte hata ne de abartı var. Candemir, her defasında istikrarla yola devam ediyor.

Dans eden romantizm

Ceren Gündoğdu, yeni single’ı “Yangınlara” ile romantizmi dans ettirerek bize veriyor. Prodüktörlüğünü Arel Koray Nalbant’ın yaptığı şarkının söz ve müziği Gündoğdu’ya ait. Şarkıcının, ses rengindeki değişiklik ise kulağımdan kaçmıadı.

Alternatif sular

Linanil’ın “Left Behind” adlı EP’si yayınlandı. Söz ve müziği kendisine ait olan EP’deki 4 şarkının prodüktörlük koltuğunda Yasemin Özler oturuyor. Keyifle dinlenen EP’nin alternatifin sulara dokunan dalgaları dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Ne dinledim?
· Mert Demir&Tolga Akdoğan-1500
· Mela Bedel-Kendine İnan
· Simge Pınar-Kendim Olmalıyım
· Baba Zula&Deniz Tekin-Kaçın Kurası
· Sırma-Sen Çoktan Gittin Benden
· Elalemneder-Kamçı
· Batu Boris-Complicated
· Linanil-Lucifer, My Love
· The Smoking Kills Company-The Yellow Bird
· Zeynep Erbay-Escape
· Nazire-Çöz Beni
· Deyim Yerindeyse-İki Elim Yakanda
· Irmak Tünay-Yaz
· Ajda Pekkan-Ölsem Unutmam
· Efe Demiral, Eren Turgut, Mert Can Bilgin-Kolaj
· Melis Güven-Teslim Ol
· Özge Öztimur-Dert
· Alper Durmuş-Moda Sahili
· Kanat-Uçan Balon
· Yiğit Seferoğlu-Akıllara Zarar
· İdil Ateş-Zaman
· Beste Özcan-Bitmez
· Koray Candemir-Yine
· Ceren Gündoğdu-Yangınlara

Yazarın Tüm Yazıları