Sınav stresine birebir

Dönem sonu sınavlarıyla boğuşan öğrenciler varken, denk geldiğim bu haber onlar için de belki rahatlama vesilesi olabilir.

Haberin Devamı

Estonya’da Tartu Üniversitesi’nin kütüphanesinde görev yapan köpekler var. Bir tanesinin adı Bailey. Görevi, kütüphanede ders çalışan ya da araştırma yapan öğrencilere eşlik edip onları sakinleştirmek. Görevlerine de “Okuma Köpeği” adını vermişler. Hikâyenin başlangıcı ilginç. Bir gece kütüphanede ders çalışırken ağlayan bir öğrenciye denk geliyorlar ve sebebini sorduklarında, uzakta olan köpeğine özlemini anlatıyor. Fikir bundan sonra ortaya çıkıyor. Kütüphaneye eğitimli köpekler getiriyorlar ve sınav öncesi stres yaşayanların bu stresinin azalmasına destek oluyorlar. Stresi azalan öğrencilerden Melanie, “Bütün gün ders çalışırken sevimli bir hayvanı sevmek gerçekten çok güzel” demiş. Kedisi ya da köpeği olmayan ve buna karşı sınav stresi olan öğrenci arkadaşlarımıza duyurmuş olayım.

Haberin Devamı

Sınav stresine birebir

OKUMA ÖNERİSİ

 

PİSİKOLOJİK ÖYKÜLER

Sınav stresine birebir

Tiyatrocu Ayşen İnci’nin kaleminden çıkma öyküler, “Kedilerin insan sevgisi de bir başka” dedirtecek durumları sergiliyor. Bu köşede buluşanların bildiği üzere insanların kediler hakkındaki en büyük yanılgısı olan, “İnsanların kedileri sahiplendikleri” inanışının esasında “Kedilerin insanları sahiplendiği” olduğuna değinen Pisikolojik Öyküler’i okumanızı tavsiye ederim. Tanıdık simalara rastlamanız da olası. Öyküler arasında gazetemizden tanıdık simalar da var. İpucu: Sekter.

Ayşen İnci/h2o Kitap/144 sayfa/34.40 TL

EN ZENGİN HAYVANLAR

Sınav stresine birebir
Alman çoban köpeği Gunther IV, 500 milyon dolarlık bir mirasın sahibi.

Biliyorsunuz bu köşenin amacı, kedilerin, köpeklerin görkemli yaşamlar sürmelerine imkân sağlamak. Gelelim habere... ABD’li şarkıcı Taylor Swift’in kedisi Olivia Benson’un tahmini serveti 97 milyon dolar olarak açıklandı. Bunu da sosyal medya paylaşımlarına biçilen değerle belirlemişler. Hemen kafanızdaki soruyu cevaplayayım: “97 milyondan daha değerli olan kedi, köpek de mi var?” Evet varmış. İlk sıradaki köpeğin hikâyesi ise çok enteresan. Alman çoban köpeği Gunther IV, Bahamalar’da bir villa ve Miami’de eskiden Madonna’nın yaşadığı bir malikânenin sahibi. Bu serveti de dedesi Gunther III’ten miras.

Haberin Devamı

Sınav stresine birebir
Taylor Swift ve kedisi Olivia Benson.

Ona da bu 500 milyon dolarlık miras, Alman kontes Karlotta Leibenstein’den geçmiş. Kontesimiz, 1992’de öldüğünde, mirasını bırakacağı ne bir arkadaşı ne de bir akrabası varmış. Köpeğine bıraktığı miras da o köpeğin soyunda, nesilden nesile geçiyor işte. Ne hayatlar var diyelim, devam edelim.

OKUR FOTOSU

 

PAŞA’NIN IŞILTILI HAYATI

Sınav stresine birebir

Okurumuz Memet Ak, köpeği Paşa’nın keyif çatan pozlarını paylaştıktan sonra şu notu düşmüş: “Benim Paşa’m şımarık olduğu kadar, dediğim dedik bir can. Evin her tarafı onun rahat etmesi için ayarlandı. Salonda, bahçede, yatak odasında, oturma odasında, arabada, balkonda, her yerde onun rahatını gözetiyoruz. Ayrıca arabaları ve arabayla gezmeyi de çok seviyor.” Paşa’nın ışıltılı hayatını ve keyfini kıskandım doğrusu. Bunu sağlayan okurumuza teşekkürler.

Haberin Devamı

NOT: Kediniz ya da köpeğinizin fotoğrafını #dunyagüzeli etiketiyle ve Hürriyet’i mention’layarak sosyal medyada paylaşın ya da sdemirel@hurriyet.com.tr adresine mail atın, seçip paylaşalım...

Yazarın Tüm Yazıları