Dolgu uygulamalarında yeni bir yaklaşım: Estetiğin harmonisi

Sevgili Hürriyet okurları... Cildimizin temel yapısını ekstraselüler matriks denilen jel kıvamındaki bir madde oluşturur.

Haberin Devamı

İçermiş olduğu hyaluronik asit, kollajen, proteoglikanlar bir harmoni şeklinde çalışarak cildimizin sağlıklı ve genç kalmasını sağlarlar. Yaşlanma süreci ile birlikte vücudumuzda ekstraselüler matriks elemanlarının bazı enzimler ile parçalanması sonucu cildimizde incelmeler, kurumalar, sarkmalar, kırışıklıklar meydana gelir. Bu süreçte sadece iç etkenler değil aynı zamanda dış etmenlerde önemlidir. Güneş, beslenme alışkanlıkları, sigara gibi... Bu hafta sizlere yine yeni bir uygulamadan bahsedeceğim. Yüzdeki dolgu uygulamalarından yeni bir yaklaşım olan Estetik Harmoni ile ilgili merak edilenleri konunun uzmanı olan Medikal Estetik Doktoru Dr. Serkan Öztürk’e sordum, merak edilenleri anlattı.

Dolgu uygulamalarında yeni bir yaklaşım: Estetiğin harmonisi

***
Gelişen teknoloji ile birlikte cildimizde sarkmalara kırışıklıklara sebep olan bu değişimleri kısmen de olsa tekrar geri döndürebilecek ürünler medikal estetik alanına girdi. Bu ürünlerdeki temel amaç harmonik yapıda meydana gelen bozulmayı tekrar düzelterek daha pürüzsüz ve daha sağlıklı lifting etkisini yeniden gözlemlediğimiz bir cilt elde etmek. Peki bu harmonik yapılı ürünler bu etkiyi nasıl sağlıyor? Harmonik yapılı ürünlerin içerdikleri hyaluronik asit cildin temel yapı taşı. Sadece deride değil tüm vücudumuzda kemik dokudan kıkırdak dokuya eklem sıvısından derimize hemen hemen her yerde temel bir destek maddesi. Harmonik yapılı ürünler ile bu destek maddesi cildimizde eksik olan alanlara kanül dediğimiz özel yapılar ile uygulanıyor.
***
Estetiğin harmonisini yeniden oluşturmada kullanılan ikinci ürün ise bilimsel adı kalsiyum hidroksiapatit olan kemik tozu. Kemik tozu sadece kozmetik alanda değil diş hekimliği ve ortapedi alanında kemik deformasyonları ve doku iyileştirmelerinde kullanılıyor. Medikal estetikte ise bu madde doku içerisine yerleşerek oluşturduğu mikro travmalar ile yeniden kollajen üretimini sağlayarak lifting etkisini sağlarken derinin kalitesini artırarak daha sıkı sağlıklı ve genç bir yapıya sahip cilt oluşumunu sağlar. Birden fazla destekleyici maddenin bir araya gelmesi ile oluşan harmonik ürünler bozulmuş ekstraselüler yapının yeniden yapılanmasını sağlarlar.
***
Uygulama yılda bir kere tek seans olarak yapılır. Kanül yöntemi ile çok az sayıda açılan küçük bir delikten ürün gerekli olan alana bırakılır. Sonrasında hastalarımız sosyal hayata devam edebilir. Nadiren çok az bir şişlik ya da basit bir kapatıcı ile kapanacak derecede morarma olabilir. Yüzümüzü taşıyan temel yapı taşları bir C harfine benzer şekilde elmacık kemiklerinizden başlayarak çene hattımıza kadar yayılır. Harmonik yapılı ürünlerin bu noktalara bırakılması nedeni ile C tedavisi olarak da bilinen tedavi lifting etkisi ve daha sağlıklı nemli bir cilt oluşmasına neden olur.
***
Vücudumuzdaki tüm organlar gibi cildimiz de ona iyi bakıp koruduğumuz sürece daha sağlıklı ve harmonisi bozulmadan kalacaktır. Bu nedenle yaşlanmaya sebep olan dış etkenlerden cildimizi korurken fizyolojik ve genetik yaşlanma süreci ile cildimizde azalan bazı maddeleri medikal estetik tedavileri ile desteklemeliyiz. İyi sağlıklı ve daha genç görünümlü bir cildin ruh ve beden sağlığınızı desteklediğini unutmayın.

Yazarın Tüm Yazıları