YAZ 2018! Çeşme’de bilmeniz gereken 20 yeni şey

Yaz-kış kalanlar için şu anda en güzel zamanı. Yorucu yeni yetmeler henüz ortada yok. Okullar açık, daha çocuklu aileler de bastırmadı. Havalarsa lokum... Ama yerlisinin bu sefası çok uzun sürmeyecek. Çeşme’nin bayramla seçim (14-24 Haziran) arasındaki sezon startına geri sayım sürüyor, iki hafta kaldı. Euro bu haldeyken kimsenin Yunan adalarına kaçacağı da yok, bakın bu yaz herkes Çeşme’de bunlardan bahsedecek; Facebook’ta, Instagram’da bunlardan gına gelecek...

Haberin Devamı

* Babylon bu yıl yok ama Tren, Aya Yorgi Koyu’ndaki beach’ini 1 Haziran’da açıyor. Bu sene içinde bir de meyhane var:  Alaçatı Kafası...

* Limon’un yanı gibi, karşısı da sobe: Eski Tapu, Morah adında çok şık bir restoran-bistro oldu. Şimdilik boş ama o dekorasyonla kolay müşteri toplar.

* Pug Street Kitchen sokak yemekleri akşam eğlenceye başlamadan ve gece eğlence bittikten sonra buluşma noktası. 

* Geçen yıl Fatih Terim’in dayak yemesiyle gündeme gelen Kulüp Baba’nın içine Emre Altuğ gazino açıyor: Sako. Hem kendisi çıkacak hem de Deniz Seki, başka sanatçılar. 

* Eller havaya demişken: Bu işin Alaçatı’daki en kaliteli adreslerinden biri Walk In. Bu yıl müziği dış kısma almışlar, içeriyi genişletmişler.  

*  Yüksek müzik nedeniyle Port’tan çıkarılan eller havaya kulübü Zilly, Alaçatı’ya geri dönüyor. Üstelik sörf okullarının oraya. Müzik sesi bu sefer daha da çok gelecek, desenize yine gürültü tartışması...

Haberin Devamı

* Kum Beach’teki Madeo Beach, Unique’in içine taşındı. Jolly Joker zaten vardı. Bu yaz bir de Mekanique adında yeni bir beach geliyor. Açılış partisi bu akşam, Milk&Sugar performansıyla.  

* İstanbul Nişantaşı’ndaki Biber Bar da bu yaz Alaçatılı oluyor, üstelik takmış koluna Suare’yi, onu da getiriyor. 

* Yaklaşık 10’a yakın, her yerde zırt pırt yeni dondurmacı açıldı. İçlerinde en popüleri tabii ki Hacı Memiş’teki Dondurmino.

* Geçen sezonun hızlı restoran-kulübü Limon, Ot Festivali’nde happy hour yapmaya başladı ama yazın o sıcakta devam ettireceklerini sanmam. 

* Limon’un burnunun dibine rakip geldi: Russell. Tıpkı Limon gibi bahçe barı, ortaya karışık çalıyor. Avantajı İzmirli olması.

* Türkçe müzik ve göbek havası sevenlere bir iyi, bir de kötü haber... Önce kötü: Köy içindeki Esnaf taşındı. Şimdi iyi: Ama uzağa değil, yine anacadde üzerinde, 30 metre aşağıya. Bu seferki yeri daha büyük; Ot Festivali’nde gitmiştim, millet yağmurda bile masaların tepesindeydi.

* Port’taki Single Fin ve Altınkum’daki Fly Inn geçen hafta itibariyle kapılarını açtı. Fly Inn’in mutfağı bu yıl sadece Akatlar’daki Dirty Hands ekibine emanet.

Haberin Devamı

* Alaçatı köy içine ‘juice’çu baba’ geliyor: Ema. Tamamen detoks ve sağlıklı içecek üzerine, içinde Federal’in Avustralya kahveleri de olacak.

* Sea Side yolunda geçen yıl Antalyalı bir işadamının biraz da Antalya kafasında açtığı Unique, geçen sene fazla sakindi ama bu sene epey hareketlenecek gibi.

* Hacı Memiş Mahallesi’nin bir yenisi de Nişantaşılı canlı müzik mekânı Abdi. 

* Şerefe Meyhane tam karşısındaki küçük yerini kapattı, bu yıl sadece büyük mekânında hizmet verecek. 
YAZ 2018 Çeşme’de bilmeniz gereken 20 yeni şey

Tiyatrocular mikrofon başında

SEZONUN ŞAŞKINLIĞI: TEKTEKÇİ’DE CANLI MÜZİK...

Alaçatı köy içindeki Tektekçi’yi nasıl bilirsiniz? 20-30 yaş grubuna hitap eden, biraz sıkış tıkış eğlence mekânı, değil mi? Bildiklerinizin hepsini unutun çünkü beni en çok şaşırtan burası oldu. Dekorasyon baştan aşağı değişmiş, acayip ferahlamış; üstelik artık canlı müzik yeri... Canlı müzikle beraber, müşteri kitlesi de değişmiş. Gençler yine var ama arada Derin Mermerci, Özge Ulusoy, Tanju Babacan gibi cemiyet insanlarına, özellikle de tiyatroculara rastlıyorsunuz. Aka kimi ararsanız: Rıza Kocaoğlu, Ece Uslu, Erdem Yener, Ekin Mert Daymaz, Asuman Dabak, Sedef Avcı, Kıvanç Kasabalı, Seda Akman, Barış Falay, Hande Subaşı... Gerçi bu son ikincisine ‘eski tiyatrocu yeni şarkıcı’ da denilebilir çünkü her gittiklerinde mutlaka sahneye çıkıyorlar, çok eğlenceli geçiyor.

Haberin Devamı

YAZ 2018 Çeşme’de bilmeniz gereken 20 yeni şey

Sanki Çeşme’de değil gibi

SEZONUN SÜRPRİZİ: DALYAN’DA MOMO BEACH...
Çeşme’de balıkçılarıyla bilinen Dalyan bölgesi, artık deniz ve güneşlenme için de gidilen bir yer oluyor. Buradaki eski bir villanın bahçesine Momo Beach adında yeni bir plaj açılıyor. Özelliği, tamamen kendine ait bir koyda olması. “Ne var ki, Kum Beach de öyle” demeyin. Bozkır ve makilik değil, ağaçlarla çevrili. İnşaatını gezdim, sanki Çeşme’de değil de başka bir yerdeymişsiniz gibi.

YAZ 2018 Çeşme’de bilmeniz gereken 20 yeni şey

Zeynep’in tahtına göz dikti

SEZONUN CANLI PERFORMANSI: HOŞAF’TA MÜJDE...
İstanbul’un ünlü after mekânı Gizli Kalsın’ın efsane şarkıcısı Zeynep’i (Bastık) bilmeseniz bile duymuşsunuzdur. Gidip dinlemeyen, müdavimi olmayan müzisyen/şarkıcı yok gibi. İşte Zeynep’in tahtına göz dikmiş biri var bu yaz: Alaçatı Hoşaf Bahçe’de sahne alan Müjde (Kızılkan). Poptan rock’a ve caza açılan bir sesi var; sahne enerjisi mükemmel; müşterisini çok iyi yakalıyor. Üst üste iki akşam her ikisini de dinledim, kararımı verdim: ‘Yazın performansçısı‘ için Müjde benim favorim.

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları