Sürekli değişen Bodrum’dan

Her ziyaretimde beni şaşırtmaya devam ediyor Bodrum. Pandemi dönemiyle yaz-kış nüfusu inanılmaz artmış. Fotoğraflarda gördüğümüz, çocukluğumuzun huzurlu Bodrum’u ve ‘yeni Bodrum’ sanki ikiye ayrılmış gibi. Değişiminin hızına yetişmek imkânsız ama ortağım-yazar Serda Büyükkoyuncu ile bütün yarımadayı Yalıçiftlik’ten başlayarak adım adım gezdik, her zevke ve bütçeye uygun, seçeneği bol bir rehber hazırladık.

Haberin Devamı

Sürekli değişen Bodrum’dan
Saffet Emre Tonguç, Pasanda Panorama’nın eşsiz manzarasında...

Yeni Bordrum adeta bir Ibiza, bir St. Tropez, bir Capri olmaya doğru hızla gidiyor. Çok önemli isimlerin uğrak yeri olduğu gibi, önemli markalar burada teker teker şubelerini açıyorlar. Tabii bu yoğunluk yanında maalesef altyapı sorunlarını da getiriyor. Ve garip ama tüm bunların yanında sanat ciddi bir yükselişte. Ünlü sanatçılar sergileri için Bodrum’u seçiyorlar, konserlerini Bodrum’da veriyorlar artık. Biz de son halini görmek ve deneyimlemek için düştük yollara. Bütün yarımadayı Yalıçiftlik’ten başlayarak adım adım gezdik. Sonuçta ortaya çok kapsamlı bir rehber çıktı. Bodrum’u yeniden keşif yolculuğumda Elif Merve (@mercopuroglu) ve İrem Çopuroğlu (@iremcopuroglu) ile Derya Önal’a (@deryusss) da katkıları
Sürekli değişen Bodrum’dan
YALIÇİFTLİK
Yıldız da var, meze de
Mammadrau Restoran

Sicilya’daki Michelin yıldızlı restoran Duomo’nun kurucusu şef Ciccio Sultano, Sicilya lezzetlerini sunuyor. Ciccio’yu kandırıp Türkiye’ye getiren İlter Kanat’a teşekkürler.
@mammadraurestaurant

Deliağa

Gündüz yatılan şezlonglar kalkınca masalar kuruluyor ve ayaklar denizde yemek yeniyor. Sadece 5 çeşit meze var. Ev patatesi ve günlük tutup pişirdikleri balığı yemenizi öneririm.

Şahin Motel Restoran Plaj

Bir aile işletmesi olan Şahin Motel’de gündüz denize girip akşam yemek yiyebilir ve kalabilirsiniz. Hayvan dostu Şahin Motel’in kahvaltısını denemenizi öneririm.

AKYARLAR
Ünlüler burada
Nuri Usta, Samsun Pidecisi

Burası iş, spor, sanat dünyasından ünlülerin sık sık uğradığı bir mekân. Açık ve kapalı pidelerin yanı sıra pide fırınında pişen güveçleri de meşhur.
@nuriustasamsunpidecisi

İÇMELER
Ev huzurunda
Casa Nonna

Üç kuşaktır aynı koyda yaşayan bir ailenin ev huzuru ve misafirperverliğiyle hizmet veren Casa Nonna’nın eski ismi Ersan Otel. Konaklarken kendinizi Fransız Riviera’sında hissediyorsunuz.
@casanonna.bodrum
Sürekli değişen Bodrum’dan
Casa Nonna

BOĞAZİÇİ
Her balıkçıda yok!
Lagün Balık Bargilya

Kapısından girince cennet dediğimiz bir yer. Aile işletmesi, bir balıkçıda yemeniz mümkün olmayan bambaşka lezzetleri tattırıyor.

MUMCULAR
Yeni Urla olmaya aday
Barbaros Farm

Kerem Yılmaz’ın sürdürülebilir gıda hayaliyle çıktığı yolda ‘topluluk destekli tarım’ dediği üyelik sistemi var. İçinde kendine ait restoran olan çiftlikte sanat festivalleri düzenleniyor.
@barbarosfarm

Karnas Vineyards

Karaova Vadisi’nin bereketli topraklarına kurulan Karnas Bağları, asırlık zeytin ağaçları arasındaki butik ve doğa dostu bir şaraphane ve çiftlik. 2005’te kurulan tesis, Milas-Bodrum Havaalanı’ndan 10 dakika uzaklıkta.
@karnasvineyards

Mor Salkım Bağcılık

Çam ve zeytin ormanlarıyla bezeli Çömlekçi ve Dörttepe arasındaki bağdan ilk ürün 2016 hasadında alınmış. Burada her cumartesi caz, her pazar flamenko ve Latin müzik dinletileri oluyor.
@morsalkimbaglari

Garova Vineyards

Pınarbelen Köyü’ndeki Garova Bağları’nın adı Karaova’nın halk dilindeki söylenişinden geliyor. Burası yalnızca bir bağ değil, yaşayan bir çiftlik. Mevsiminde gelirseniz sofralık üzüm çeşitlerini dalından koparıp yiyin.
@garovavineyards
Sürekli değişen Bodrum’dan
Barbaros Farm

TÜRKBÜKÜ
Ruhunu koruyan koy
Orkide Balık

Gündüzleri denizin tadını çıkardığınız iskelede, akşamları enfes deniz ürünleri, mezeler ve ara sıcaklardan tadarak, günlük taze balık yiyorsunuz. Tuzda balık ve buğulama deneyin.
@orkidebalik

Pizzeria C’e

Pizza aşkını sanata dönüştüren, oldukça iddialı bir İtalyan. Toplam kapasitesi 30 kişi olduğu için yüksek sezonda rezervasyon yapın.
@pizzeria_ce

Sail Loft Club House

Ünü dünyaları aşan efsane Ship A Hoy’un yerine açıldı. Gündüz harika denizine girebilir, akşam da canlı müzik eşliğinde yemek yiyebilirsiniz. Eski Türkbükü ruhunu özleyenlere tavsiye.
@sailloftclubhouse

GÜMÜŞLÜK
Bohem tarzı, ferah mekânlarıyla bildiğiniz gibi

Gümüşlük Balık Evi

Gelenler kalabalıktan uzak sakin ve huzurlu olabilsin diye sahile değil, Gümüşlük’ün girişine açılmış bir balıkçı. Balık alıp evinize gidebilir ya da oturup seçtiğiniz balığı yiyebilirsiniz.
@gumuslukbalikevi

Little Burger by the Sea

Deniz kenarında ve hamburgerleri çok lezzetli. Burger şefliğine 1985’te Teksas’ta başlayan Ceki Batı’nın mekânına sadece margaritası için bile gidenler var. @littleburgershop

Dereköy Lokantası

En kalabalık sezonda bile ferah, servisi iyi ve lezzetli, üstelik astronomik değil, düzgün fiyatlı bir yer. Gümüşlük’teki balıkçıların tersine, başka bir lezzet sunuyor.
@derekoylokantasi

Ginger Sushi&Coctail

Akdeniz ve Asya lezzetlerinin füzyonlanarak servis edildiği şahane bir mutfağa sahip. Ginger’ın ortamı da mutfağı gibi insana Akdeniz Asya esintileri çağrıştırıyor.
@ginger.gumusluk

Greta Gümüşlük

Özellikle günbatımı manzarası inanılmaz. Dünya mutfağından başarılı örnekler sunuluyor. Rezervasyon yapmadan gitmeyin.
@gretagumusluk

Tuz Duman Kumda

Keşfettiğim en kendine özgü yerlerden biri. Rezervasyonsuz, çat kapı gidilen, yer varsa oturulan, self servis bir mekân. Off Gümüşlük’ün az ilerisinde. Her şey rahatlık üzerine kurulu. Çoğu tabak 60-70 lira arasında. Casa Nonna
@tuzduman.kumda

KUMBAHÇE
Egeli tatlar
Havandan Bodrum

Bir İstanbul markası olan Havandan, sahibi Bodrum’da aşkı bulunca Bodrum’a taşındı. Menüsü Ege otları ağırlıklı; vişneli bamyası tam bir lezzet şöleni. @havandanbodrum

Gibi Bodrum

6 sanat âşığı arkadaşın yarattığı Gibi Bodrum’da hem kendi markalarından alışveriş yapılabiliyor hem içmimari, stil danışmanlığı, fotoğraf, marka içerik hizmeti var. Kahve eşliğinde ev yapımı pastasını tadın.
@gibibodrum

Ada Kumbahçe

Vedat Semiz Bodrum’a gönül vermiş bir işinsanı. 2019’da açtığı Ada Kumbahçe’de hizmet kalitesi eşsiz. Menüsünde Akdeniz ve İtalyan esintileri taşıyan mekânı kızı Zeynep işletiyor.
@adakumbahce

Ristorante Italiano Trastevere

Şans eseri geldiği Bodrum’a hayran olan Mimmo, hayatının aşkı Sevil’le tanışıp, evlenip Bodrum’a yerleşiyor. Bir başka Türkiye âşığı arkadaşı İtalyan şef Tony ve eşi Sevil ile açtıkları Trastevere’de pizza ve makarnalara doyamayacaksınız.
@trastevereristoranteitalianoo

TURGUTREİS
Yollar denize açılıyor
71 Derece Beach Club

D-Marin Marina’nın en son pontonuna kurulu olan mekân, denizin ortasında olduğu için hem su cam gibi hem manzarası etkileyici. Yemekler marina girişindeki 71 Derece Restoran’dan geliyor.
@71derecebeachclub

Marea Fish Restaurant&Bar

Fiyatları muadillerine göre oldukça uygun. Eskiden Kadir Reis’in yeriymiş. Geçmişin deneyimi ve lezzetlerini yeni bir yorumla yaşatıyorlar.
@mareafishrestaurant

Rammos Hotel Bodrum

Bodrum’un en yeni otellerinden biri. Aile tatilleri için çok uygun. Bütün odalar turkuvaz havuza açılıyor. Otelin kendine özel plajı da var…
@rammoshotelbodrum
Sürekli değişen Bodrum’dan
Rammos

TORBA
Doğal dokusuna saygılı

Naru


Naru 2021’de Demirbükü’nde restoran ve plaj olarak açıldı. Naru’nun üst katı da lokal ürünlerle Japon tekniklerini birleştiren Narubar İzakaya. Menü mikro mevsimselliğe göre yenileniyor ve unutulmaya yüz tutmuş yöre ürünleri kullanılıyor.
@narubodrum

Gonca Balık

Masaları deniz kenarına kurulu, ayaklar kumda, dalgaların sesi eşliğinde yemek yerken mehtap hep karşınızda… Kömürde ızgara balık, deniz ürünlü makarna ve Gonca Balık spesiyallerini deneyin.
@goncabalikzeki

Nobu Bodrum

Robert De Niro ve şef Nobu Matsuhisa’nın ortağı olduğu Nobu, Türkiye’de ikinci restoranını Bodrum Gölköy’deki Loft’un içinde açtı. Mimarisi Gölköy’ün doğal dokusuna uygun olarak tasarlanan mekân, zeytin ağaçları içinde.
@nobubodrum
Sürekli değişen Bodrum’dan
GÜNDOĞAN
Özgür ruhlar buraya
Sail Loft Surf Shack

Kendilerini ‘tuzlu tenleri ve kumlu ayaklarıyla hayatın tadını çıkaran özgür ruhlu insanların buluşma noktasıyız’ diye anlatıyorlar. İyi müzik, iyi yemek, iyi kahve, iyi kokteyller...
@sailloftsurfshack

Terzi Mustafa’nın Yeri

Gündoğan sahilinde küçük ama şöhreti almış başını gidiyor… Yeşillikler ve sebzeler, bahçeden. Ege’nin zengin otları ve deniz mahsulleri mekânın favorileri arasında…
@terzimustafaninyeri

BİTEZ
Samimi mekânlar
Bağarası

Bodrumlu bir ailenin işletmesi. Mandalina ağaçları arasında masalar, sessizlik ve tam bir yerel lezzet cenneti.
@bagarasi_restaurant

Zai

Gastronomi, müzik, sinema, tiyatro, edebiyat aynı çatı altında. Yeni nesil kütüphanesi, sanat etkinlikleri, konserleri ve atölyeleriyle ilginç bir deneyim.
@bodrum_zai

Vamos

Geleneksel taş evlerden ilhamla tasarlanmış. Mücver, ördekli roll, burrata ve antrikotlu pizza gibi lezzetlerini deneyin.
@vamosbodrum

Vula Burger

İstanbullu bir çiftin hayal mekânı. En iyi bildikleri birkaç çeşit burgeri sunuyorlar. Enfes burgerler için doğru adres.
@vulabodrum

Raw Love You

Mis kokulu Bodrum mandalinaları çöpe gitmesin diye yola çıkmışlar. Narenciye sularına çeşitli sebzeler ve tohumlar ekleyip lezzetli içecekler yapıyorlar.
@rawloveyou

Kayserili Yeşim Hanım’ın Mutfağı

Havaalanı yolunda bir aile işletmesi. Bodrum’a ikinci şubesini açtı. Yediklerinizi dondurulmuş olarak da satıyorlar.
@kayseriliyesimhaniminmutfagi

Hey Joe

Mahalle kahvesi kültürünü yaşatan mekânın alt katı tadım ve deneyim merkezi. Sanatçılara da ücretsiz alan sağlıyor.
@heyjoebodrum

Fika

İsveç’in kahve ve sosyalleşme molası markası. Sade ve minimal atmosferi, lezzetli ve sağlıklı atıştırmalıkları, tatlılarıyla güzel bir kahve molası durağı. www.fika.coffeeshop Caresse Resort SPA Buddha Bar-Beach ve Yunan esintilerini ayağımıza getiren Barbarossa restoranıyla güzel bir otel.
@caressebodrum

Eleos

Dekorasyon şahane, merkeze yakın. Deniz ürünü, meze deyince tek geçerim.
@eleosbodrum



Sürekli değişen Bodrum’dan
Sürekli değişen Bodrum’dan

Sürekli değişen Bodrum’dan



Yazarın Tüm Yazıları