Prof. Dr. Sinan Çavun
Prof. Dr. Sinan Çavun
Prof. Dr. Sinan ÇavunYazarın Tüm Yazıları

Nefes aldıran galibiyet...

Bursaspor pazar akşamı sezonun en değerli galibiyetlerinden birine imza attı.

Haberin Devamı

Böylece geçen hafta alınan Akhisar galibiyetini daha da anlamlı hale getirerek, alt sıralardan ortalara doğru hamle yapmış olduk.
Herkesin, herkesi, her yerde yenebildiği bir sezonda alınan bu galibiyet, aşağılardaki soğuk nefesi ensemizde hissetmemek adına önemliydi.
Üstelik ligde son 6 haftadır yenilmeyen, istim üstünde bir rakip karşısında.
Yeşil-beyazlılar belki çok iyi bir futbol ortaya koymadı; ama rakibin de oynamasına izin vermeden bulduğu fırsatları gole çevirmeyi başardı.
Bu galibiyette öne çıkan faktörleri sıralayacak olursak:
Badji ve Aytaç’ın orta alanda, hatta zaman zaman rakibin 1. bölgesinde yapmış oldukları bitmez tükenmez baskı ve takıma kattıkları enerji, Umut Meraş ve Latolevici’nin sol taraftan, tüm sahaya yansıyan futbol oynama iştahları defans bloğunun sıfır hata ile mücadele etmesi, Samet Aybaba’nın hamle zamanlamaları...
Dediğimiz gibi Bursaspor iyi bir futbol ortaya koymadı, hatta maçın ilk yarısında sezonun belki de en durgun 45 dakikalarından birini sahaya yansıttı.
Lakin ikinci yarıda futbol kalitesini bir basamak yukarı çıkarıp, futbolun doğrularını yapmaya devam edince sezonun geleceği anlamında kritik bir 3 puanın sahibi oldular.
Bireysel olarak baktığımızda:
Vergini beklentilerin aksine hatasız ve risksiz bir oyun ortaya koyarak Ertuğrul’u aratmadı. Bu anlamda ihtiyacın ortaya çıktığı zamanlarda Samet Hoca’nın kulübede güvenebileceği bir isim olabileceğini gösterdi.
Saivet pazar akşamının kötüleri arasında idi. Muhtemel sakatlık sonrası fiziksel temposunu yakalayamamış olmasının etkisi büyüktü. Maç genelinde isteksiz ve güçsüz bir görüntü sergiledi.
Umut Nayır pas alış verişi ve rakibe baskı anlamında çok çalıştı; ama halen beklentilerin gerisinde. Sakho ve Stancu’nun yokluğunda aldığı bu süreler kendisini geliştirmesi anlamında bir fırsat ve şans onun için. Bundan sonraki kariyerinde aldığı bu şansı nasıl değerlendirdiği belirleyici olacaktır.
Lima, fiziksel yeterliliğini artırmadığı sürece ilk 11 oyuncusu olması zor. Lakin kulübede de Samet Hoca için en önemli hamle oyuncusu olmaya devam edecek. Rakibin yıprandığı anlarda oyuna giren Lima, her daim belirleyici olacaktır. Belki de bu rol hem takım hem onun için çok daha yararlı olacaktır.
Ve gelelim kaleci Okan’a.
Son haftalarda sürekli hatalı goller yemeye başladı. Özellikle 6 pas içinde yaptığı pozisyon ve zamanlama hataları konusunda ciddi bir şekilde uyarılması gerek.
Şu an ki görüntüsü sezonun başlarına göre epey geride. Eldivenleri her an Muhammed’e kaptırabilir.
Buna kendisi karar verecek...

Yazarın Tüm Yazıları