Prof. Dr. Sinan Çavun
Prof. Dr. Sinan Çavun
Prof. Dr. Sinan ÇavunYazarın Tüm Yazıları

Mücadele var, karşılığı yok…

Bursaspor maalesef Ege seferinden eli boş döndü.

Haberin Devamı

Önce Menemen deplasmanından son dakikalarda yediği golle yenik ayrılan Yeşil-Beyazlılar, ardından Akhisar deplasmanında son dakika kazandığı penaltıyı değerlendiremeyerek özellikle gençlerin ortaya koyduğu mücadelenin karşılığını alamadı.
Tabii bu kötü sonuçlar bir yandan moral motivasyon bakımından takım üzerinde olumsuz etkiler yaratırken, diğer taraftan gençlerin özgüven kazanmaları için geçecek olan sürenin uzamasına yol açıyor.

Lakin mevcut koşullar altında böyle olumsuz durumları yaşayacağımızı da biliyorduk.
Beklentimiz ve umudumuz gençlerin bu şartlardan çok fazla etkilenmeden kendilerini mümkün olan en üst seviyede sahaya vermeleri.
Tabii gençlerin verdiği bu mücadeleye takımın sözde abisi olan tecrübeli oyuncuların da eşlik etmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Zira şu an için görülen Ali Akman, Burak Kapacak, İsmail Çokçalış ve birazda Emirhan dışında takımda öne çıkan başka oyuncu yok.
Bu anlamda Özer’in, Burak Altıparmak’ın, Recep Aydın’ın sahadaki gençlere ayak uydurup, takıma katkı koymaları gerekiyor.

Mustafa Hoca’nın bu hafta Cüneyt ve Onur’u kesmesi doğru hamleydi. Görüldüğü gibi Furkan Emre de ortaya koyduğu mücadele ile ilk 11’de rahatlıkla oynayabileceğini gösterdi. Bu arada Furkan Emre’nin yanındaki Aykut’un, Cüneyt’in yanındaki Aykut’tan biraz daha iyi olduğunu da belirtmek gerek.
Sol bekte ise Emirhan alışkın olmadığı bölgede oynamasına rağmen sırıtmazken, onun yerine orta sahada oynayan Ramazan’ın kötü performansı Bursaspor o bölgedeki dinamizmini kaybetmesine neden oldu.

O bakımdan teknik heyetin orta alanda oluşan bu boşluk ile ilgili kafa yorması gerekecek.
Zira Akhisarspor karşısında yenilen gollerin her ikisi de bu bölgedeki zafiyet sonrasında oldu.
Sonuç olarak ben gençlerin ortaya koyduğu mücadeleden memnunum ve gelecek adına onlara güveniyorum.
Çıktıkları her maçta son dakikaya kadar kazanma arzularını sahaya yansıtmaları önemli. Zaten gerek Menemen, gerek Akhisar deplasmanında Bursaspor 3 puanla ayrılan taraf olabilirdi. Yapılan küçük ve bireysel hatalar elimizdeki maçların rakibe ikram edilmesine neden oldu.

Haberin Devamı

Umut ediyoruz ki, gelecek haftalarda bu hata sayılarını minimuma indiren gençlerimiz hak ettiği puanları ve galibiyetleri alacaklardır…
Bir dip not olarak, Ali Akman dururken, Burak Altıparmak’ın penaltı kullanmasını anlayamadım. Umarım bunun mantıklı bir açıklaması vardır…

Yazarın Tüm Yazıları