Prof. Dr. Sinan Çavun
Prof. Dr. Sinan Çavun
Prof. Dr. Sinan ÇavunYazarın Tüm Yazıları

Başarının adı Frutti Extra Bursaspor

Anadolu Efes karşısında muhteşem bir sonuca daha imzasını atan Potanın Timsahlarını yürekten kutlamak gerekiyor.

Haberin Devamı

Başkan Sezer Sezgin, Kızıl ailesinin desteği ile birlikte inanılmaz işlere imza atmaya devam ediyor.
Çok kısa sürede ortaya çıkan tablo, başarılı yönetim anlayışı ve ekip birlikteliğinin nasıl sonuçlandığını gerek Bursa spor camiasına, gerekse de basketbol camiasına çok net bir şekilde gösterdiler.
Bu anlamda bir basketbolsever olarak kendi adıma kendilerine teşekkürü bir borç biliyorum.
*
Gelelim pazar akşam ki karşılaşmaya;
EuroLeague’de son iki sezondur fırtınalar estiren ve üst üste 2 şampiyonluk kupasını Türkiye’ye getiren Anadolu Efes’in, yoğun maç trafiğinde nasıl bir rotasyona gireceği merak konusuydu. Lakin sahaya çıkan kadro ve o kadrodaki oyuncuların aldığı süreler Frutti Extra Bursaspor’dan ne kadar çok çekindiğini ve bu maçın ne derece önemli olduğunu gösterir nitelikte idi.
Yeşil beyazlı takıma göre kadro derinliği tartışmasız çok fazla olan Anadolu Efes’te buna rağmen, Will Clyburn, Rodrigue Beaubois, Amath M’Baye, Ante Žižić gibi oyuncularını 30 dakikanın üzerinde sahada tutmayı tercih etti.
Faul problemi yaşayan ve oyundan atılmak durumunda kalan Vasilije Micić bile 22 dakikanın üzerinde sahada kaldı.
*
Bursaspor kanadında ise ribaunt ve blok ortalaması bakımından Türkiye Basketbol Ligi’nde ilk 3 sırada yer alan Zach Auguste’nın yokluğunda, çok az süre alan Ömer Utku Al’ı da bir kenara koyarsak deyim yerindeyse tüm maçı 6 oyuncu ile oynamak zorunda kaldı. Çarşamba gecesi Eurocup’ta Joventut Badalona karşısında 35 dakika sahada kalan Onuralp Bitim, pazar akşamı da 38,5 dakika ile adeta hiç dinlenmeden mücadele etmek zorunda kaldı. Buna rağmen 21 sayı, 8 ribaunt ve 4 asistlik muhteşem bir perfomans ortaya koydu.
Bu anlamda yeni transfer Sindarius Thornwell’in hafta içinde takıma katılacak olması bu bölgede kısmen de olsa bir rahatlama sağlayacak ve sezonun en parlak isimlerinin başında gelen Onuralp’in maçlarda biraz olsun dinlenme imkânı bulacaktır.
*
Anadolu Efes karşısında 17 sayı, 11 ribaunt ile double double yapan Ahmet Düverioğlu ise Dudzinski ile birlikte özellikle pota altı savunması ile Anadolu Efes’in tamamen dış hücuma yönelmesine neden oldu. Mavi beyazlıların denediği 3 sayı çizgisinin gerisinden denediği 34 atışta bunun en net göstergesiydi. Keza toplam ribaunt sayılarında Frutti Extra Bursaspor’un 32-18’lik üstünlüğü de pota altı üstünlüğümüz açısından önemli bir veriydi.
Onuralp ve Ahmet dışında Clemmons 24 sayı ve 3 top çalma, Derek Needham ise 16 sayı ve 5 asistlik katkısıyla Frutti Extra Bursaspor’da maça damgasını vuran diğer isimler oldu.
*
Anadolu Efes cephesinde ise toplam 10 oyuncusu sahada süre bulurken, iki oyuncu Will Clyburn ve Rodrigue Beaubois ile maça ortak olmaya çalıştı. Mavi beyazlıların, hatta EuroLeague’in en çok ses getiren transferlerinden olan Clyburn’ün olağanüstü performansı ise göz kamaştırıcı idi. Amerikalı kısa forvetin bulduğu 28 sayısı, 3 sayı çizgisinden takım halinde %44’lük ve serbest atış çizgisinden ise %90’lık yüzdesine rağmen Anadolu Efes’in aldığı bu yenilgi, Frutti Extra Bursaspor’un ne derece başarılı bir oyun ortaya koyduğunun da göstergesiydi.
*
Pazar akşamının bir diğer güzel tarafı tamamen dolu tribünler önünde yaratılan muhteşem atmosferde ve oldukça gergin bir karşılaşmada, sahaya atılan herhangi bir yabancı madde vb olmamasıydı. Bu yönüyle de yeşil beyazlı camianın zor bir sınavı başarıyla vermiş oldu.
Hak eden takıma, hak ettiği değeri veren Bursaspor camiasına teşekkürler...

Yazarın Tüm Yazıları