Yeni teknoloji şirketlerinden havalı icatlar!

Haberin Devamı

Dijital hayat; akıllı telefonlardan, tabletlerden, kâğıt kalınlığındaki dizüstü makinelerden ibaret değil. Birçok kişi ve firma, internet ahalisine sırtını dayayarak hayatı kolaylaştıran acayip aygıtlara imza atıyor


Her dakika adını duyduğunuz dev şirketler sürekli yeni ürünler çıkarıyor. Ancak harika teknolojik oyuncaklar yaratmak onların tekelinde değil. Gelin, yeni kurulmuş startup şirketlerin ürettiği bazı aygıtlara göz atalım:
-Instrument 1: Çok yönlü müzisyenler için... Artiphon’un ürettiği müzik aleti Instrument 1; gitar, piyano, keman, basgitar gibi kullanılabiliyor. Hakkında bir Kickstarter kampanyası başlatılan ürün 1.3 milyonluk destek toplamayı başardı.
-Beam: Akıllı cihazları projeksiyon aletine, her düz yüzeyi geniş ekrana çeviren mucizevi bir ürün. LED lamba işlevi de gören beam, ampul soketine takılıyor. Akıllı telefonun ekranını herhangi bir yüzeye yansıtıp filmleri duvarda izlemek, oyunları masa üstünde oynamak mümkün. Kickstarter kampanyasında 759 bin dolar toplayan Beam’in önsiparişleri başladı. Fiyat 429 dolar.
-Prynt: Fotoğraflar çekiliyor ama bir harddiskin köşesinde tek başına yaşlanıyor. Kickstarter’da 1.5 milyon dolardan fazla destek toplayan Prynt, telefonları şipşak fotoğraf makinelerine dönüştürüyor. Tek yapmanız gereken telefonu fotoğraf çekmeden önce Prynt’in içine yerleştirmek. Ürün ön siparişte 129 dolar.
-Spire: Pantolonun içine ya da sutyene takılan cihaz gün içinde kişinin nefes alışını takip ediyor. Cihaz gergin olduğunuzda sizi uyarıyor, sakinleşmeniz için rehberlik ediyor. Cihazın adımları sayması ve kalori hesabı yapması, suya dayanıklı olması ve yedi günlük şarj istemeyen bataryasıysa bonus. Derin bir nefes alın ve sipariş verin. Fiyat 150 dolar.

Yazarın Tüm Yazıları