Estetik mevsimi

Gelişen teknolojiyle estetik operasyonları artık dört mevsim yapabilmek mümkün. Ama yine de sonbahar ve kış ayları bu tür operasyonlar için çok iyi bir zaman. Ben de bunun nedenleri bu hafta sizinle paylaşmak istedim.

Haberin Devamı

Soğuk havalarda evde olmak

Özellikle bahar ve yaz aylarında havanın da ısınmasıyla birlikte daha çok sosyalleşme ihtiyacı duyuyoruz. Oysaki soğuk havada evde kalıp dizi izlemek, kitap okumak çok daha iyi bir alternatif olabiliyor. Her operasyonun iyileşme süreci farklı olsa da bazı ameliyatlar daha çok zaman isteyebiliyor iyileşmek için... Örneğin meme estetiklerinde, bir haftada tüm sosyal hayata geri dönülse de uzun bir süre yüzülmemesi ve hafif spor yapılması isteniyor.
Bu nedenle daha çok evlerde vakit geçirilen bu dönem aynı zamanda iyileşme dönemi olarak da kullanılabilir. Böylece havalar ısındığında ise sosyal hayat için tamamen hazır olunur.

Estetik mevsimi

Haberin Devamı

Güneş ışınları

Ameliyattan sonra güneşe maruz kalmak enfeksiyon risklerini arttırdığı gibi yara izlerinin koyulaşması gibi komplikasyonlara neden olabilir. Yaz aylarında estetik yaptırıldığında güneşe maruz kalmamak için çok daha fazla önlem alınması gerekir. Özellikle burun, göz kapağı, dudak ve kaş gibi özellikle yüze uygulanan estetik ameliyatların ardından daha tedbirli olmak gerekiyor. Estetik operasyonları kış aylarında olmayı tercih ederek daha rahat bir iyileşme süreci geçirilebilir.

Estetik mevsimi

Fit face nedir?

Fit face ameliyatı yüzün endoskopik kamera yöntemiyle yüze yeni bir şekil verilmesi işlemidir. Fit face sadece orta yüz ve göz çevresine değil, yüzün tamamı için yapılan bir ameliyat. Jawline hattı ve gıdı bölgesinin inceltilmesi için face tight denilen radyo frekans destekli inceltme yapılıyor. Bunlarla beraber çenede, orta yüzde, şakaklarda ve kaş çevresinde yüz germe işlemi ile müdahale ediliyor ve yüzün diğer bölgelerine de kök hücre ile zenginleştirilmiş yağ micro fat transferi yapılarak yüz hem sıkı hem de dolgun hale getiriliyor.

Lipomatik

Haberin Devamı

Bölgesel kilolar Türk kadınının en büyük sorunlarının başında geliyor, genellikle kilo dağılımında orantısızlık ve belli bölgelerde yağ hücrelerinin fazlalığı kişileri rahatsız etmektedir. Vücut tiplerine bakıldığında android (göbek bölgesinde fazlalık) ya da jenoid (kalça basen bölgelerinde fazlalık) tipler oldukça yaygındır. Android tipler şeker hastalığı ve iç organların yağlanma riski yüksek olduğundan sağlık açısından daha fazla risk taşımaktadırlar.
Jenoid tiplerde ise özellikle giyim konusunda (bel ince basen ve kalça büyük) sıkıntı yaşamaktadırlar. Genetik faktörün büyük rol oynadığı vücut şekillerinde, beslenme şekli de önem taşır. Şekerli beslenme ve karbonhidratı seven bir toplum olmamız da genetik yatkınlıkla birleşince sıklıkla bölgesel incelmeye gereksinim duyuluyor.

Estetik mevsimi

Operasyonun ardından genellikle aynı gün içerisinde hasta taburcu edilebilmektedir. Bu yöntemde deri altından kanül yardımıyla yağ tabakasına müdahale edilmektedir. Lipomatik operasyonlarında vücudun sadece yağlı dokusu üzerinde işlem uygulanmaktadır.
Tüm bu operasyonların yanında her zaman spor yapmanın ve sağlıklı beslenmenin yeri bambaşka. Eğer bu tür davranışları hayat biçiminiz haline getirirseniz hem daha az müdahaleye ihtiyaç duyarsınız, hem de gerektiğinde yaptırdığınız müdahalelerden daha iyi ve uzun soluklu sonuçlar alırsınız.

Yazarın Tüm Yazıları