Uzi, Musti ve lokal egolar

Anlamsız lokal ego insanı yer bitirir. Bakınız son örnek, Uzi ve Mustafa Sandal atışması. Atışma nedeni Ağrı’daki bir konser.

Haberin Devamı

Rap’çi Uzi, Mustafa Sandal’dan önce çıkacağını öğrenince heyheylenip şöyle tepki veriyor:
“Benim önüme Mustafa Sandal’ı çıkaramazsın. Hele hatır gönülle aman adam yaşlı vs. diyerek asla çıkaramazsın. Sene 2023, kimin ne kadar dinlendiği ortada.”
Sandal da bu gayet “hırt” yanıta 90’lar efendiliğinde ama yine egolu bir yanıt veriyor: “150 adet hit olmuş eserin olduğunda, Avrupa’da ödüller aldığında ve 30 yıl sonra da onbinlerce kişi seni alkışladığında tekrar konuşuruz... Bu arada beni konser öncesi arasaydın, benden sonra çıkmana müsaade eder destek olurdum.”
Bunun üzerine rap’çi Uzi azıcık yan çizip şöyle yazıyor: “Sen de beni arayıp buradaki gibi samimi bir dille en son sahneye çıkmak istediğini söyleseydin, ben de geçmişindeki başarılarına saygı duyarak senden önce çıkabilirdim Mustafa Abi.”
Bu lokal ego atışması bir kez daha şunu gösterdi:
∆ Her ikisi de Coachella, Primavera, Sziget, Glastonbury ya da benzeri global festivallerin yan sahnelerinden birinde kazara aynı anda sahne almayı becerse, “Önce miyim sonra mıyım? Sen kaç yaşındasın, ben kaç yaşındayım?”, “Ben kaç dinlendim, sen kaç ödül aldın?” türü abukluklar yapmazlardı. Zaten yapsalar da kimse anlam veremez, ilgilenmezdi de...
∆ Bu bir bakıma şuna benziyor: Restoranda istediği masa olmadığında ya da garson iki saniye bakmadığında çıldıran, menüdeki yemeğin orasını burasını değiştirtip o şekilde servis edilmesi için türlü şımarıklıklar yapanların, yurtdışındaki bir restorana gidince tüm kurallara uyması ve hatta kapıdaki kuyrukta sıra bekleyip bunu bir de ballandırarak anlatmalarına benziyor.
∆ Yani: Lokal ego dipsiz bir kuyu. Anlamsızlığı karanlığından daha büyük.

Haberin Devamı

Günün ‘uçucu yağlı’ fıkrası

Her şey fıkra gibi.
Festivalin ismi Aromaterapi. Bir belediye düzenliyor. İsmi Aromaterapi olan festivalden normalde ne beklersiniz? Aromaterapiyle ilgili şeyler; yani masaj, masaj yağları, şifalı bitkiler ve onlardan elde edilen aromatik yağlar filan.
Bu festival ise tam tersi, sadece popüler şarkıcılar sahne alıyor. Ve bu festivale bazı sivil platformlar “isyan ve başkaldırıya teşvik” diye karşı çıkıyor.
Derken bu uçucu yağlar festivalinde sahne alacak popüler şarkıcılardan birinin konseri son dakika iptal ediliyor. O şarkıcı da, “Yasaklanacak bir şey yaptığımı düşünmüyorum” diyor.
Yasaklanması için bir şey yapması gerektiğine inanıyormuş ya da daha önce yasaklananlar sanki bir şey yapmış gibi.
Fıkra bu kadar.

Haberin Devamı

Özgü Namal ve 5 dakika

Herhalde son zamanlardaki en anlamlı konuşma Özgü Namal’a aitti.
Namal konuşmasında özetle şöyle dedi: “Biliyor musunuz hayat 5 dakika... 5 dakika sonra hayatınızı, sevdiğinizi herkesi kaybedebilirsiniz. Ben bunu yaşadım. 5 dakika içinde her şeyi kaybettim. Hayatım sonsuza kadar değişti”.
Bu konuşmadan sonra dedim ki: Keşke Özgü Namal eşini aniden kaybettiği o beş dakikadan sonraki hislerini anlatan bir kitap yazsa...

Yazarın Tüm Yazıları