Seyahat trendlerinde son durum

Biz bu diyarda vize sorunlarıyla boğuşaduralım, seyahat trendleri sürekli değişip farklılaşıyor. Önümüzdeki hafta dünyanın önde gelen markalarının bir araya gelip seyahat trendlerini konuşacağı L.E Miami fuarında olacağım. Ama onun öncesinde bu yıla dair seyahat öngörüleri ne olmuş, neler bekleniyormuş diye şöyle bir derleyip toparladım.

Haberin Devamı

“SET-JETTERS”GİLLER

White Lotus’u izleyip Sicilya ya da Hawaii’ye yükselenlerden misiniz? Ya da Emily’yi izleyip canı Paris çekenlerden mi? Expedia’ya göre film ve diziler seyahatler için en önemli ilham kaynağı. Hatta öyle ki, dizi ve filmler bu konuda instagram’ı bile geride bırakıyor Yılın en popüler destinasyonları ise şöyle: Yeni Zelanda, İngiltere, Paris, New York ve Hawaii.

RÖVANŞ SEYAHATİ TAM GAZ

Pandemide kaybedilen zamanı telafi etme adına yapılan intikam ya da rövanş seyahati, etkisini bu yıl da sürdürüyor.
Hatta bu yıl, pandemide seyahat edememiş olanların daha fazla dolaşıma çıkması bekleniyor.

MODERN AİLELER

İngiltere’nin seyahat trendi tahmin ajansı Globetrender der ki, artık çekirdek aile tatillerinin pazarlaması değişiyor. Eskiden anne, baba ve yüzme havuzundaki birkaç çocukla pazarlanan aile tatilleri, çocuk sahibi olan LGBTQ+ bireylerinin artmasıyla farklılaştı.
Bu nedenle 2023 seyahat pazarlamasında daha kapsayıcı yöntemler revaçta.

SEYAHAT ÖNCESİ VR’LA KEŞİF

Nereye gideceğinize karar vermeden önce seçtiğiniz destinasyonları VR’la gezmek ister misiniz? Yeni gelişen bir akım bu. Biraz fazla Black Mirror kokuyor, ama durum şöyle: Gezginler artık Metaverse’ü de kullanarak gidecekleri seyahatin görselini önceden hissetmek istiyor! Yapılan araştırmalar şu çarpıcı gerçeği ortaya koyuyor: Eğer daha önce sanal olarak deneyimlemiş olsalardı, kullanıcıların akıllarına gelmeyen yeni bir yere seyahat etme olasılığının yüksek olacağı belirtiliyor.

LÜKS SEYAHAT, AMA NASIL?

2023 için öngörülen en kesin şey şuydu: Lüks seyahat için parlak bir yıl olacak. Bir yandan çoğu lüks seyahat acentesi “lüks” fikrinin yeniden tanımlandığını, lüks seyahat için eskisi gibi çok para harcamak gerekmediğini söylüyor. Çünkü lüks seyahat artık deneyimle eşdeğer bir şey haline gelmeye başladı. Bu nedenle beş yıldızlı otelde kalmak deneyim değil, onun yerine dağ köyüne gidip konaklamak “yeni lüks deneyim”.

“WORKCATION”CILAR

Dünyanın herhangi bir yerindesiniz ve bilgisayarınızın başına oturup çalışabiliyorsunuz.
Buna kısaca “workcation” deniliyordu.
Yani işle tatili harmanlayıp bunu bir yaşam stili haline getirme şekli. Bu stil artarak devamı ediyor. Özellikle yeni nesil hayatını tamamen bu özgür stil üzerine kurguluyor.

Yazarın Tüm Yazıları