Şehirde neler oluyor

Yeni mekânlar, sergiler ve sanat olaylarıyla İstanbul sosyal hayatındaki son durumlara buyurun...

Haberin Devamı

◊ THE MARMARA’NIN EN YENİSİ
Önce The Marmara Taksim’in en üst katında Okra isimli restoran açıldı.
Kısa sürede yemekleriyle ilgi çeken mekânın ardından bu kez de otelin yıllardır hiç açılmamış olan terası Upperist olarak faaliyete geçti ve İstanbul’un 360 derecelik manzarası bir anda gözlerimizin önüne serildi.
Son kaliteli hamle ise otelin girişindeki Kitchenette’in yerine Cafe Marmara’nın gelmesi oldu. The Marmara Taksim’de bunlar olurken grubun Pera’daki otelinden de bir yeni mekân haberi geldi. The Marmara Pera’nın içine Pera 77 isimli bir caz kulüp açıldı. Çarşambadan cumartesiye haftanın dört günü yerli ve yabancı müzisyenleri ağırlayacak olan Pera 77, tıpkı Zorlu PSM içindeki Touche ya da Galata’daki Nardis gibi şehrin önde gelen caz performans sahnelerinden biri olmaya aday görünüyor.
Caz kulüplerinin çoğalması bir şehrin gece hayatındaki kalitenin yükselmesi açısından çok önemli. O nedenle: Pera 77 umarım uzun soluklu olur.
◊ KARAKÖY’DE İKİ FARKLI SERGİ
Birbirine çok yakın iki Karaköy mekanında iki farklı sanat olayı var.
Biri Kurşunlu Han’da, 11 Kasım’da açılıyor.
Diğeri Zülfaris Sinagogu’nda ve 7 Kasım’da sona eriyor.
Tarihi bir han olan ve halen içinde hırdavatçıların da yer aldığı, film platosu tadındaki Kurşunlu Han’daki sanat olayı sanatçı ve tasarımcı Ceren Gürkan’ın ilk kişisel sergisi “Abyss”.
Zülfaris’teki ise ilk edisyonu İsviçre’de düzenlenen “What is Gender?” (Cinsiyet Nedir?) sergisinin Türk sanatçıların katılımıyla yapılan ikinci edisyonu.
Gilles Grassioulet & Şanel Şan Sevinç eş küratörlüğünde düzenlenen sergiye katılan sanatçılar arasında Burcu Aksoy, Amina Belkasmi, Christine Berchadsky, Banu Birecikligil, Cecilia Campeas, Gilles Dusabe, Alix Martin, Ali İbrahim Öcal, Chiara de Rocchi, Nilgün Sabar, Adrien Savigny gibi isimler yer alıyor.
◊ AKARETLER’DE SANAT HAFTASI
Bir diğer önemli sanat olayı ise Akaretler’deki Sıraevler’de yapılan Artweeks.
Sekizinci edisyonu başlayan etkinliğe şehrin önde gelen tüm sanat galerileri katılıyor.
Bilgili ve UBS sponsorluğundaki Artweeks’in en şık yanlarından biri geçtiğimiz haftalarda kaybettiğimiz Haluk Akakçe’nin Akaretler’deki evi ve atölyesinin ziyarete açılıyor oluşu.
Akakçe’nin eşi Nevzat Hanım’ın girişimiyle gerçekleşen bu atölye ziyaretleri Haluk’u anmak için önemli bir fırsat yaratmış olacak.
Unutmadan: Artweeks 16 Kasım’a kadar sürüyor ve pazartesi hariç her gün 19.00’a kadar açık.
◊ KURUÇEŞME’NİN MİNİBAR’I
Adı üzerinde ufak bir bar olan Minibar tam bir akşamüstü kokteyl barı.
Kuruçeşme’nin bu en yeni mekânı ilerleyen saatlerde hareketleniyor, DJ’ler ve canlı müzik performanslarıyla...
Haftanın yedi günü açık olan Minibar’daki kokteyller ise sektörün deneyimli bir isminin, Osman Baycan’ın elinden çıkma.

 

Yazarın Tüm Yazıları