Pilevneli Yalıkavak açılışından notlar

Sonunda Murat Pilevneli’nin, “Türkiye’de bu tarz bir galeri şimdiye kadar açılmadı” dediği iddialı proje Pilevneli Yalıkavak cumartesi gecesi açıldı.

Haberin Devamı

Kalabalık davetli grubunun önce havuz başında daha sonra galeri alanı içerisinde açılan Zaaf adlı restoranda yapılan yemekle ağırlandığı gecede en çok dikkat çekenleri ve konuşulanları sıralıyorum...

 Hem Toskana stili inşa edilmiş, beş ayrı kota oturan taş evlere hayran olundu hem de galeri alanlarına. O zaman hemen bir bilgi geçeyim: Yalıkavak Marina’ya bakan tepenin yamacında yer alan Pilevneli Galeri, 6.5 dönümlük arazi içinde yer alan yedi bağımsız yapıdan oluşuyor.
Pilevneli Yalıkavak açılışından notlar

Bahçede en çok ilgi gören sanat eseri bir mezar taşıydı! Önce “Aa mezar taşı var” diye şaşıranlar oldu, sonra üzerinde yazan yazıyı okununca bunun bir eser olduğunun farkına varıdı. Esra Gülmen’e ait olan mezar taşı eserinin üzerinde şu yazıyordu:

Haberin Devamı

“What people will think? (İnsanlar ne düşünecek)”
Pilevneli Yalıkavak açılışından notlar

Ali Elmacı gecenin en popüler sanatçısı oldu. Son eseri çok konuşuldu ve yemek sonrası geceye dahil olan Aleyna Tilki de dahil olmak üzere herkes eser önünde fotoğraf çektirmek istedi.

 Peki başka kimlerin eserleri vardı? Pilevneli Yalıkavak kendi temsil ettiği sanatçıların yanı sıra König Galerie ve Galleria Continua ile iş birliği yapmış.
Bu iki galerinin sanatçılarına da yer vermiş. O sanatçılardan bazılarını sıralayayım:

Daniel Arsham, Stephan Balkenhol, Hans Op de Beeck, Pascale Marthine Tayou, Michelangelo Pistoletto, Johan Creten, Erdoğan Zümrütoğlu, Serkan Sarıer.

Zaaf’ın yemekleri çok beğenildi. Benim bulunduğum masada yer alan Elif Dürüst, Şirin Yalçın, Gökay Gündoğdu, Bulut Reyhanoğlu ve Rengin Atik’in en çok beğendiği tabak trüflü ballı çıtır börek oldu.

 Bu arada Pilevneli Yalıkavak’ta bir de mağaza var. Galeri bünyesindeki sanatçılardan Esra Gülmen, Ali Elmacı, Tarık Töre ve Mehmet & Kazım’ın Les Benjamins, Misela, Monsieur Chaussette, Mergim ve Anim markalarıyla iş birliklerinden doğan ürünler yer alıyor.

Haberin Devamı

 Pilevneli Yalıkavak pazartesi günleri hariç gezmek isteyen herkese açık ve ücretsiz.

Saat 14.00 ile 22.00 arasında galeri alanları gezilebiliyor. Tavsiyem, muhteşem günbatımı manzarası saatlerinde gidin ve sonra eserleri görün. Akşam yemeğine kalmak isterseniz de Zaaf’ın restoranına kurulun...

İçinden sanat geçen öteki Bodrum

 O zaman Bodrum’da olanlar için sanat eserli mekan tavsiyeleriyle yazıya devam edeyim...

HER KÖŞEDE BİR ESER

Mimar Mustafa Toner tasarımı MGallery The Bodrum Hotel Yalıkavak en çok sanat eseri barındıran otellerden. Otele giriş yapıldığı andan itibaren hemen her köşede bir sanat eseri karşınıza çıkıyor. Ahmet Güneştekin’den Haluk Akakçe’ye, Ergin İnan’dan Ahmet Oran’a, Ertuğrul Ateş’ten Ömer Uluç ve Pasque’ye kadar birçok sanatçının işi var.

Haberin Devamı

Bu nedenle otel bir sanat galerisi havasında.
Pilevneli Yalıkavak açılışından notlar

12 METRELİK DUVARDA SANAT

Cumartesi günü açılan Momo Bodrum’da dikkati çeken ilk şey de sanattı. Ali Atmaca ve Ayşen Karakaya içlerinden geldiği gibi, o anda ne hissediyorlarsa Momo’nun 12 metrelik duvarına aktarmış. Ortaya çıkan desenler çok iyi. Ve sanatla ilgisiz bir ilişki haberi de sıkıştırayım araya: Kun’un sahibi Murat Kazancıoğlu ve Şevval Şahin de Momo’daydı. İkilinin flört enerjileri şahaneydi.

 ZAI’DE ANNA LAUDEL

Anna Laudel Galeri ise Bitez’deki Zai’de sergilerine devam ediyor. Kasıma kadar sürecek iş birliği kapsamında şu anda galeri sanatçılarının eserlerinden oluşan bir seçki yer alıyor Zai içinde.

Haberin Devamı

 LOFT’TA HARMONY

10 Temmuz’da Bodrum Loft’ta König Galeri iş birliğiyle Harmony isimli sergi açılacak. Claudia Comte, Jeppe Hein ve Jose Davila gibi sanatçıların işleri Loft’un çeşitli alanlarına yayılacak.

Yazarın Tüm Yazıları