Elimden tut ey okur, seni o adaya götürüyorum!

Haberin Devamı


Elimden tut ey okur, seni o adaya götürüyorum!


Mikonos’u nasıl bilirsiniz? Türkler’in, yerli turizmcinin çıldırmasına neden olacak kadar akın etmeye doyamadığı pazarlama harikası bir Yunan adası olarak mı? Yoksa eğlencenin dibine vurulduğu, muhafazakâr dilin zihinlere özenle enjekte ettiği haliyle bir ‘günah adası’ olarak mı? Aslında Mikonos’un çok fazla yüzü var. Buyrun, şimdi sizi pazartesi sendromundan kurtarıp bu kurak/çorak ama bereketli/hareketli adaya ışınlıyorum...
Bir bakalım, ne var ne yok?

Elimden tut ey okur, seni o adaya götürüyorum

KUZEYİ SESSİZ SAKİN, GÜNEYİ BAŞKA
Adanın güney kısmında eğlence dozu yüksek plajlar (Nammos, Paradise, Jackie O, Super Paradise, Elia gibi) peş peşe sıralandıysa kuzey ucu bir o kadar sakin, ferah, Budist tapınağı...
Kuzey ucundaki en güzel nokta için adanın ortasındaki küçük baraj gölünü geçmek gerekiyor. Sonra ver elini bakir plajlar... Agios Sostis en güzeli.
Hemen yan tarafında şezlongsuz, tesissiz çok güzel bir plaj daha var. Adı sanı yok. Bir tık daha konfor isteyen Panormos plajında soluğu alabilir. Bu tarafın en ucunda ise şahane oteller var kayalıklar tepesinde...
Tek çıt çıkaranının haşin dalgalar olduğu...
Kuzeyin bir başka plajı ise Ftelia. Oradan güneydoğu tarafına, Kalafatis’e uzanmak mümkün. Buraya yakın bir noktada Anastasia Oteli var. Ve bu otelin gizli saklı köşesinde şimdilerde çok meşhur bir restoranı: Spilia.
Kayalıklardan yürüyerek ulaşılan küçük bir yolu var Spilia’nın, gayet zevkli.

Haberin Devamı

ADANIN YENİ POPÜLERİ
Gelelim şu anda adanın en popüler yerine.
Herkesin dilinde Scorpios var. Buranın olayı akşamüstü partilerinde. Özellikle perşembe ve pazar günleri çok iyi oluyor. Ama parti deyince aklınıza öyle hop zıp bir parti gelmesin. Daha sakin daha salınmalık daha bohem müziklerin hakim olduğu bir ambiyans sunuyor Scorpios.
Zaten mekana girince anlıyorsunuz: Buranın lüks anlayışı alabildiğine sadelik alabildiğine bağırıp çağırmadan keyif. Scorpios’nun etkilerini önümüzdeki yaz sezonu Bodrum’da değilse bile (çünkü oranın kitlesine uymaz), Çeşme plajlarında hissedeceğimizden eminim.

Haberin Devamı

ADANIN ESKİ POPÜLERİNDE SON VAZİYET
Adanın tek popüler çıkışı ve yeniliği Scorpios ise
en eski popüleri Nammos’ta durum nedir peki?

Söyleyeyim: Fazlasıyla et ete bir vaziyet hakim olmuş Nammos’a. Öyle bir kalabalık var ki, nefes alamıyorsun.
Personeli yine burnundan kıl aldırmıyor, müşteri de bu ukalalığa tam aksine sadık bir şekilde yanıt veriyor: Şezlong sırası bekliyorlar, yemek sırası bekliyorlar, eğlenmek için bekliyorlar, bekliyorlar da bekliyorlar...

BEBEK’TE GİBİYİZ...
Türk turistin olduğu kadar Türk mekanlarının da Mikonos çıkarması sürüyor. Onlar da adanın popülerliğini kendi imajlarını daha fazla parlatmak uğruna kullanıyorlar elbet. Neden olmasın?
Geçen yaz Anjelique ve Lucca peş peşe partiler yapmıştı ada plajlarında. Bu yaz ise sadece Lucca parti yaptı.
Cuma gecesi köy içindeki en popüler mekan Interni’de yapılan Lucca partisinde hem Yunan hem de adada olan Türk sosyetesinin kalabalığı vardı.
Murat Tokuz ve Yakuza’nın müzikleri ve Lucca ekibinin hem bara hem de mutfağa bizzat geçmesiyle tipik bir Bebek Lucca gecesine dönüşen partinin sanırım en ilginç detayı İstanbul’dan adaya koca bavullarda taşınan satsumalardı.
Lucca’nın meşhur satsumalı kokteylini yapmak için getirilmişti hepsi.

Haberin Devamı

PARASAL MEVZU
Aklıma gelmişken ekonomi magazini yapayım ve gayet klişe bir cümle kurayım:
Mikonos’ta krizden eser yok kardeşim.
Banka ATM’sinden yüksek meblağ da çekiyorsun, her yerde kredi kartı da geçiyor.
ATV kirası da sabit, günlüğü 40 euro.

EDA’YI GÖRDÜM!
Adaya Atlas Jet’le giderken aklımdan, “Acaba Eda Taşpınar’ı görür müyüm?” diye geçiriyordum.
Nasıl derler, kalbim (ön yıkamasız filan) gayet temizmiş.
Haftalardır Instagram hesabında Mikonos fonlu yanık ten/sırtıma bir yağ sürsen şeklinde kategorileştirebileceğim nefis fotoğraflarına bakmaya doyamadığım Eda’yı, uçaktan iner inmez gittiğim Scorpios’da gördüm.
Adada, elbette Robinson gibi Cuma’sıyla filan değil, edindiği bir sürü arkadaşıyla beraber yaşamaya devam ediyor Eda. Çok da mutlu görünüyor.

Yazarın Tüm Yazıları