2022’de en çok hangi mekânları konuştuk?

Bir yılı daha geride bırakıyoruz. Peki bu yıl sosyal hayatta öne çıkan mekânlar, kişiler ve organizasyonlar hangileriydi? Yılın kısa bir özetine buyurun...

Haberin Devamı

∆ En yeni popüler Beca oldu
Lucca’dan ayrılan Bahadır Gürceer’in ortaklarıyla Etiler’de açtığı Beca, kapalı inşaat kapıları arkasında açıldığında herkes şaşkındı.
“Mekân çok güzel ama neden bu inşaat kapıları hâlâ var?” diye.
Bir süre sonra kaldırılması hedeflenen kapılar kısa sürede Beca’nın simgesi olup çıktı.
Kapıda seçici davranılması ve ilerleyen saatlerdeki partileriyle adından söz ettiren Beca, en çok konuşulan yeni mekândı.
∆ Lucca plaja indi
Lucca bu yaz Bodrum Mandarin içindeki restoranının yanı sıra bir de aynı otel içinde plaj da açtı. Lucca Beach çok geçmeden en popüler ve orada olunmak istenen plajlardan biri haline geldi.
Özel partileri de dillerdeydi.
O partilerden biri de Valentino partisi oldu.
∆ Yazlık Momo’lar
Momo’cular Çeşme-Dalyan ve İstanbul’daki mekânlarından sonra bu yaz Bodrum’a da havalı bir şube açtı. Ama DJ Valeron’un performansları ve Kenan Doğulu konseri sebebiyle Momo Dalyan popülerlik konusunda Bodrum şubesini biraz geçmiş gibi görünüyordu.
∆ Ünlü şeften restoran atağı
Șef Șomer Sivrioğlu bir süredir üzerinde uğraştığı restoranı Efendy’yi yılın başlarında açtı ve menüdeki farklı tabaklar hızla gurme rotasına girdi: Lahana kebap ve mantarlı keş peynirli erişte gibi.
∆ Soho House tekrar yükseldi
Soho House hem 7’nci yaşını kutladığı partiyle hem de yaz boyu terasında yapılan partileri dolayısıyla yeniden yükselişe geçti ve Beyoğlu bölgesine uğramayı düşünmeyenlerin bile dikkatini çekti.
∆ Bomonti’nin parlayan yıldızları
Fatih Tutak’ın restoranı Turk’ün aldığı Michelin yıldızı, Bomontiada’daki mekânların sinerjisi, Cihan Kıpçak ve Üryan Doğmuş’un makul fiyatlı yeni restoranı The Ordinary vesilesiyle Bomonti bölgesi bu yıl da parlayan bölgelerden biriydi.
∆ Yükselen fiyatları konuştuk
Önce yaz başı Bodrum’daki menülerin über yüksek rakamlarıyla tanıştık, sonra da bu rakamlar kısa sürede İstanbul mekânlarına sirayet etti.
Sonbaharla beraber bir ana yemek tabağına 250 ya da 450 lira gibi rakamlar ödemek normalleşti.
∆ Alaçatı’nın ‘en’leri
Alaçatı bu yaz Bodrum’un gerisinde kaldı. En çok konuşulan mekânların başında ise gece 01.00 ile 05.00 arası sosyalleşilen, midesi kazınanların ortaya karışık her şeyi (pizza, suşi ve hamburger) yiyebildiği Roop geliyordu.
Roop’u Kürkçü Dükkânı ve yanı başında açılan botanik bahçesi kıvamındaki Isla takip etti.
∆ Mekânlar sanatın önüne geçti
Eylül ayındaki Contemporary İstanbul vesilesiyle Tersane İstanbul’a taşınıldı ama sanattan çok fuarın açık alanına konuşlanan mekânlardaki yüksek doz sosyalleşme konuşuldu. Çünkü aynı anda Lucca, Momo ve Sail Loft pop-up mekânlar açmıştı fuara.
∆ Etiler’in yükselişi
Önce Beca açıldı, daha sonra da Nişantaşı’nın Delicatessen’i ikinci şubesini Etiler’deki bir villaya konuşlandırdı.
Son olarak da Da Mario’nun olduğu sokağa Arkestra geldi.
Özellikle Arkestra hem Tayfun Mumcu imzalı dekorasyonu hem de şef Cenk Debensason’un yemekleriyle çok konuşuldu.
∆ Kun’un geri dönüşü
Bir süredir Bodrum The Galliard içindeki barıyla gündemde olan Kun, İstanbul’da yeniden bir mekân açtı ve Kuruçeşme’deki mekân DJ performanslarıyla yeni neslin sıkça uğradığı yerlerden biri oldu.

Yazarın Tüm Yazıları