Küçük Kaan Efe’yle sağlıkla buluşalım

“ÜLKEMİZDE, kalıtsal bir kas hastalığı olan SMA (Spinal Musküler Atrofi) hastası çocukların gen tedavisinin bedeli, klinik denemelerde etkinlik tam kanıtlanmadığı gerekçesiyle, karşılanmıyor. Aileler, milyon dolarlık tedavi için kampanyalar düzenliyor” demiştim birkaç kez.

Haberin Devamı


Kınık’ta Mehtap-Barış Şanal çiftinin çocukları 18 aylık Kaan Efe’nin yaşamının yurt dışında denenerek olumlu sonuç alınan ‘Zolgensma’ adlı ilaca ulaşılması için valilik izniyle bağış kampanyası başlatıldı. Kınık ve Bergama belediyelerinin öncülüğünde seferberlik ilan edildi. Gönüllüler, sanatçılar, öğrenciler, sporcular etkinlikler düzenledi.
ÇABALAR SONUÇ VERDİ
Ve gerekli paranın toplandığı, 3 milyon dolara ulaşıldığı duyuruldu, ‘Kaan Efe`ye Nefes Ol’ kampanyası sona erdi. Ailesiyle yurt dışına gidip tedavi görecek Kaan Efe için “sağlığa yolculuk” başladı. Kaan Efe’nin sapasağlam olmasını, tüm SMA’lı çocuklara acil sağlık, tedavi sorununun çözülmesini diliyorum.

--------------------

 
Güzel bir ‘Ahbap’
faturaları ödedi

İZMİR Büyükşehir Belediyesi “Askıda Fatura” uygulaması başlattı. Başkan Tunç Soyer, “BizVarız! Sevgili İzmirliler, zor günlerde vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları paylaşmak, zorlukları birlikte aşmak için ‘Askıda Fatura’ uygulamamız başlıyor. İhtiyaç sahibi ailelerin olduğu onaylanan faturaları ödeyebilir, dayanışmamıza katılabilirsiniz. Ödediğimiz her fatura, bir ailenin hayatını kolaylaştıracak, bu dayanışma İzmir’e çok yakışacak” dedi. Ve bir haber geldi Soyer’den: “Çok güzel bir iyilik hareketine tanıklık ettik. Bir hayırsever Ahbap Platformu üzerinden tüm faturaları 1 milyon 931 bin 956 lira bağışla ödedi. İsmini açıklamayan hayırsevere, İzmir adına teşekkür ediyorum.”
“Helal olsun, iyi ki duyarlı vatandaşlar var” diyorum...

------

Haberin Devamı

 
Anne olarak gurur
gençler adına umut

BİR gazeteci anne, bizim gazeteden. O gün de haber okuyor, düzeltiyor. Bir resme geliyor sıra. Bir grup bisikletli. Öndekiler tanıdık. Evet onlar... Oğlu Can ve gelini Canan. Haberi yok bir etkinliğe katılacaklarından. Etkinlik, görme engellilere daha çok kabartma kitap basılabilmesine dikkat çekmeyi hedefliyor. Can’la Canan, Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı (TÜRGÖK) adına katılmıştı.
İLGİ ÇOK SEVİNDİRDİ
Gazeteci anne duygularını paylaşarak onurlandırdı beni: “Görme engelliler için kabartma kitap koşusuna katılmışlar. Resmi görünce öğrendim. Anne olarak nasıl gururluyum anlatamam. Ve de umutlu. Gençlerin duyarlılığına çok seviniyorum.”
Çalışma arkadaşım Ergül Satıç’ın yaşadıklarını aktardım. Canan’la Can’ı ve duyarlı tüm gençlerimizi alkışlıyorum.

Haberin Devamı

-----------------------------------

BİR SEMPOZYUM

Hafta sonunda farklı
bir bilimsel toplantı

CİNSEL Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED) İzmir Şubesi önderliğinde, Dokuz Eylül Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (DEÜRPDUAM) işbirliğiyle, “Kadın Sağlığına Bütüncül Yaklaşım” temasıyla “1. Ulusal Ege Sempozyumu” düzenlendi. Sempozyum bugün ve yarın Dokuz Eylül Üniversitesi DESEM’de gerçekleşecek.
AÇILIŞ DOKTOR ERKİN’DEN
Uzm. Dr. İnci Erkin’in konuşmasıyla açılacak sempozyuma Cinsel Sağlık Dernekleri Federasyonu (CİSEF) Başkanı Psikoterapist Dr. Cem Keçe, (CİSED) Genel Başkanı Uzm. Dr. Fatma Coşar, CİSED İzmir Başkanı Op. Dr. Ali Ata Özdemir, (DEÜRPDUAM) Müdürü Prof. Dr. Fatma Ebru İkiz katılıyor. Sempozyumda, lisans ve lisansüstü öğrencilerine ücretsiz bilgiye erişim fırsatı sağlanacak.

Yazarın Tüm Yazıları