Derbi bitti yarış başladı

Çok keyifli ve heyecanlı bir derbi oldu. İlk yarı başa baş bir oyun vardı. Ancak Hakan Balta’nın sakatlanıp ikinci devreye çıkamaması nedeniyle Galatasaray’ın defans dengesi sarsıldı.

Haberin Devamı

Şimdi derbi bitti ve 11 haftalık nefes kesecek bir şampiyonluk yarışı bizi bekliyor.


G.SARAY, maça tahmin edilenden daha hızlı ve etkili bir başlangıç yaptı. Ve oyunun ilk 15-20 dakikasında Burak ve Selçuk ile net pozisyonlar yakaladı ama kullanamadı.Tabii F.Bahçe, belki de Galatasaray’ın böyle bir başlangıç yapmasını beklemiyordu.
Hakem ve oyuncuların katkısıyla keyifli bir ilk yarı oldu. Keyiften kastım şu: Tempolu, her iki kale arasında gidip gelen bir top ve pozisyon arama isteğinin renk kattığı bir derbi oyunu...


Kartal, ilk 11’e Diego ile başladı. Diego da bunun hakkını verdi mi ilk 45’te?
Tam veremedi. Esasında Fenerbahçe’nin bir arada oynayan, birbirine alışkın bir orta sahası var.
Meireles, uzun süre Emre ve Topal ile oynadı. Bu isimlerin oyun içinde birbirlerini anlamaları ve tamamlamaları daha fazlaydı ama neticede bir tercihtir.

Haberin Devamı


ASLAN İYİ BAŞLADI


Fenerbahçe, Diego ile başlayarak muhtemelen ilk yarıda öne geçmeyi planladı. Oyunun ilerleyen dakikalarında öne geçerse Selçuk ve Meireles ile orta saha direncini, daha ziyade defansif olarak, artırmayı planlamış. Kartal’ın oyuna başlangıç düşüncesi bunu gösteriyor. Ancak Galatasaray, Fenerbahçe’yi beklemedi. Oyunun başındaki olası baskıyı kabullenmedi, hatta daha ofansif bir görüntü ortaya koydu.


G.Saray’da da Umut-Burak birlikte başladı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Galatasaray, çıkarabileceği kadrosunda bir tek Umut ile Dzemaili’nin pozisyonunu tartışılabilirdi. Hamit’i orada kullandığına göre Umut’u kanada atması normaldi ki Hamza Hoca, daha önce bu şekilde sahaya çok çıktı.
Kısacası bir tarafın bariz üstünlüğü olan bir 45 dakika değildi. Genel olarak önceki derbiler F.Bahçe’nin üstünlüğüyle başlayıp öyle devam ederdi. Ama bu derbi, kora kor; her iki takımın da kazanmak istediği ve oyunda olduğu bir derbi. Çünkü özellikle G.Saray’ın kazanırsa ligin gidişatı şekillenecek...


Hakan çıktı, PLANLAR BOZULDU

Bizi nasıl bir ikinci 45 bekliyor? Hocaların hamleleri belirleyici olacak, değil mi?
İlk 45’te gördüğüm, bu oyun her iki tarafa da dönebilir. Hakan devam edemezse G.Saray için büyük sıkıntı olur. Çünkü Hakan, tecrübesi, sakinliği, hava ve yer toplarındaki başarısıyla oranın en güvenilir ismi. Mecburiyet karşısında Koray ile devam edilecek. Uzak ihtimal ise Dzemaili... Hamza Hoca kullanabilir mi, zannetmiyorum. Görev yapabilecek tek isim Koray.
İkinci devreye Galatasaray, eğer Koray ile başlarsa, elinde birinci derece Bruma hamlesi kalıyor Hamza Hoca’nın. Hava şartları da (rüzgâr) F.Bahçe lehine olacak gibi görünüyor. Burada Bruma hamlesi bir etkinlik getirebilir. Onun dışında Yasin ikinci hamle olabilir. Üçüncü bir seçenek de Emre...

Haberin Devamı


G.SARAY PASİF KALDI


F.Bahçe adına ise sonuç üzerinde arayış içinde olan oyuncu Webo’dur. Bir de G.Saray maçlarında skor tayin edici isim olarak Selçuk var. Ve Alper... Topla dripling ile defans için ataklar yapıp G.Saray defansını zorlayacak bir isim.


İkinci devre Fenerbahçe baskısını sağlayan neydi?

Büyük ölçüde Hakan’ın çıkışı F.Bahçe’ye bu kadar fırsat yarattı. Hakan çıkınca defansın dengesi bozuldu ve Fenerbahçe de oyunun genellikle hakimi oldu. G.Saray ise ilk yarıdaki görüntüden uzak, daha pasifti.
Maç öncesi analizinizde maçın adamı adayınız Kuyt’tı...
Çünkü Galatasaray’ın defansında Semih olmadığında onun yerini Koray dolduramazdı. Semih olsaydı Hakan kanada geçecekti. Semih’siz defansta Kuyt özellikle hava toplarında pozisyon bulur demiştim. Ama Kuyt’ın çok iyi oynadığı da söylenemez.
Volkan’ın çok kritik müdahalelerde bulunduğunu da eklemeli. Maç böyle biterse müthiş bir şampiyonluk yarışı 11 hafta boyunca Türkiye’nin nefesini kesecek. Ama bu maçta her şey olur. Şu anda dakika 85 ve ben yazımı noktalıyorum....

Haberin Devamı

NİYE KIRMIZI VERMEDİ ?

Olcan’ın Emenike’yi düşürdüğü pozisyonda Çakır, neye istinaden böyle bir karar verdi anlamak çok zor. Net kırmızı kart. Çakır, oynatmaya gayret etti ama “Mükemmeldi” denemez.

Yazarın Tüm Yazıları