Toprak alan yeşil alana dönüştürülsün

Hürriyet Bursa okuru Makine Mühendisi Yüksel Korkmaz, şikayetini özetimle şöyle aktarmış:

Haberin Devamı

Toprak alan yeşil alana dönüştürülsün

“Altıparmak Caddesi bitiminde hizmet veren Çatalfırın Viyadüğü’nün zeminini oluşturan toprak alanın yeşil alana çevrilmesini istiyoruz. Çünkü bu viyadüğün yanından her gün on binlerce yaya geçiyor. Bu düşüncemin bir kişi tarafından bile ‘olumsuz ya da gereksiz’ bir düşünce diye yorumlanacağını düşünmüyorum. Bildiğim kadarıyla da bu gibi sanatsal hizmetleri Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren kent estetiği müdürlüğü yapmaktadır.

ŞİMDİDEN KOLAY GELSİN

Hatta viyadük ayağında Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği imzasıyla yapılmış olan şekiller var. Gereğinin yapılmasını rica ederim” diyor. Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Müdürlüğü’nün de yöneticisi olan Bursa Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanı Muhammet Ali Akaç’ın dikkatine; Yüksel Korkmaz’ın talebi gerçekten çok isabet. Bursa’ya renk katan zanaatkar eller; şimdiden kolay gelsin diyorum.

 

 

Devrilince nasıl göreceksiniz?

Haberin Devamı

 Toprak alan yeşil alana dönüştürülsün

Hürriyet Bursa okuru Eray Teksoy, şöyle diyor: “Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi İkinci Kanalboyu Caddesi üzerindeki; ha devrildi ha devrilecek olan direği hiç mi gören çıkmaz! (Trafo TR 3 karşısı) Oysa aracınızla buradaki pürüzsüz düz cadde üzerinden geçerken bahse konu olan direk yüzlerce metre öteden görünüyor. İşin en ilginç yanı ne biliyor musunuz?

Yarı dikey halde yüzlerce metre öteden görülemeyen direğin devrilince hiç görülmemesi lazım değil mi? Devrilmesine çok az kaldı çünkü. Yatayı gör dikey görme; bizde böyle!” Muhatabını bilemediğinizi belirtmişsiniz Eray Teksoy. Ben de anlayamadım. Ama o direk UEDAŞ ya da Türk Telekom’a ait sanırım. Yetkililere duyurulur.

 

Sanata biraz saygı

Haberin Devamı

Toprak alan yeşil alana dönüştürülsün

Okurlarımızdan Zeynep Hasdemir: “Cemal Nadir Caddesi üzerinde bulunan merhum karikatürist üstat Cemal Nadir Güler’in büstündeki kalın çerçeveli metal gözlük birilerince hatıra olsun diye alınmış. Güle güle kullansın! İlgili yetkililere rica etsem çerçevenin yenisini takabilirler mi acaba?” Konu kimi ilgilendirir bilemedim açıkçası. Ama sanata ve sanatçıya değer verdiğini her fırsatta açıklayan Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Daire Başkanı Hüseyin Buran’a rica ile. O gözlük çerçevesini alan kişiye sesleniyorum ‘Sanata biraz saygı’.

 

Çok üzücü bir durum

Toprak alan yeşil alana dönüştürülsün

Büyükşehir Belediyesi Osmangazi ilçesi 2. Osmangazi Caddesi esnaflarından H. Y. “Tarihi Balibey Han yanından hizmet veren ve genellikle yürümeyen beraberinde adına da yürüyen merdiven denen alanın önünde bulunan kapak aylardır kırık vaziyette! Kapak hangi kuruma aittir inanın orasını çözemedim. Akşam, gece ve sabahın ilk saatleri haricinde saniyede bir insan trafiğine ev sahipliği yapan alan burası… Elbette bu kadar insanın içinde şikayetimdeki ayıbın sorumlusu olan kurumda ya da şirkette çalışanlardan birileri geçiyordur! Çok üzücü durum…”

 

Haberin Devamı

Hürriyet Bursa yazıyor sorunlar çözülüyor

Sorun giderildi

SAYGIDAN EĞİLEN DİREK başlıklı yayımımızla (Nilüfer ilçesi Özlüce Mahallesi) birlikte UEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Yusuf Ziya Yücel tarafınca arandım. Yusuf Ziya Yücel: “Sorun derhal giderilmiştir…” açıklamasını yaptı. İlginiz ve desteğiniz için teşekkür ediyorum Yusuf Ziya Yücel. Maşallah, nazar değmesin diyorum…

Yazarın Tüm Yazıları