Heykel ve Şehir Hastanesi için yeri ulaşım istiyorlar

Ataevler Mahallesi Muhtarı Sabiha Güneş, Hürriyet Bursa’ya mahallesinde yaşanan sorunları anlattı. En önemli sorununun ulaşım olduğunu söyleyen Güneş, Heykel’e gitmek için çok dolaştıklarını, Bursa Şehir Hastanesi’ne gitmek için ise 2 aktarma yapıldığını ifade ederken, yeni güzergah istediklerini belirtti. Sabiha Güneş, BURULAŞ ve UEDAŞ’ın ihbarlarını dikkate almadıklarını vurguluyor.

Haberin Devamı

Heykel ve Şehir Hastanesi için yeri ulaşım istiyorlar

“BURULAŞ’tan çok önemli bir talebimiz var ve bunun da karşılanmasını rica ediyoruz. Şöyle ki; 9/D göğüs numarasıyla hizmet vermekte olan otobüslere yeni rota çizilmesini istiyoruz. Çünkü mesafemiz çok uzun. Şehir merkezine yani Bursalıların ‘Heykel’ diye tanılayıp öyle bilmiş oldukları Atatürk Caddesi’ne; Tarihi Kapalı Çarşı’ya, Tophaneye, Setbaşı’na, Yeşil’e Emirsultan’a gidebilmeleri için 1 saate yakın bir süre geçiyor. Oysaki bu süre zarfında Bursa’mızın ilçelerine gider insan! Mahalle sakinlerimizin birçoğu, yaşı ilerlemiş olan emekli vatandaşlarımızdır. Benim işim değil ancak işlerimizin kolay ve yorucu olmaması için aldım elime haritayı ve çalıştım. Basit ve kolay yol güzergâh rotası oluşturdum. Bunu da BURULAŞ’a ‘gitmeniz gereken güzergâh böyle olursa şikâyetlerimiz biter’ diye anlattım.”

Haberin Devamı

İKİ AKTARMALI ‘HASTA’

“Ayrıca Bursa Şehir Hastanesi; malum şehrimizin diğer bir ucunda. Hastaneye ulaşmak için aktarmalı olarak seyahat etmek zorundasınız. Zaman kaybı ve yorgunluk ve maddiyat hat safhada. Ataevler’de yaşayan halkımın büyük çoğunluğu gelirleri düşük insanlardan oluşuyor. Buralarda devam etmekte olan kentsel dönüşümden kaynaklı olarak ev fiyatları ve kiraları çok ciddi manada yükseldi. Yazık oluyor sabit gelirli halka.”

SPOR KULÜBÜ YOK

“Kentsel dönüşüm demişken, mahallemizdeki Eğitimciler Sitesi dokuz yıl önce kentsel dönüşümle alakalı olarak yıkılmıştı. Yenisi halen yapılacak. Onlarca aile mağdur oldu. Mağdurluk kısmına ilave olarak yıkımdan sonra oluşan çukuru da başlı başına bir risk. Hiç eksilmeyen pis suyuyla, börtü böceğiyle çevre sakinlerini ciddi anlamda rahatsız ediyor. Eksiklerimiz arasında koskoca Ataevler Mahallesi’nde belediyelerimizin sorumluluğunda ve işletmesinde bir spor kulübü yok. Bu açıklığı gören birileri gelmiş ve spor salonu diye bir yerler açmış. Ben ‘kulüp kurdum burada’ diyor. Yanında bir yer yapmış adına da kafeterya demiş. Al üçlüyü ve beşliyi taş oynattırıyor; bitti gitti! Yani, biraz da bazı şeyler karşısında bizler elimizi taşın altına sokmuyoruz.”

Haberin Devamı

KADINLARA İLK YARDIM EĞİTİMİ

“MUHTARLIK vazifesinin üçüncü ayında özellikle kadınlara ilk yardım dersi verilmesi için başkanlık makamına müracaat ettim. Çünkü ilk yardım eğitimindeki kazanımların yaşamımızın bir gününde mutlaka bizlere iyilik olarak döneceğini 25 yıl hemşirelik yapan biri olarak çok iyi bilenlerdenim. Kızılay’ın ve Nilüfer Belediyesi’nin destekleriyle ilk yardım eğitimlerinin verdirilmesine vesile oldum. Yüzlerce kadın vatandaşım ABC sertifikası aldı. Devamı da gelecek.”

 

Heykel ve Şehir Hastanesi için yeri ulaşım istiyorlar

BURULAŞ ŞİKAYETLERİ DİKKATE ALMIYOR

“NİLÜFER Belediyesi diyelim. ‘Ben gelinceye kadar hiçbir şey yapılmadı’ dediler. Gelince; benim vatandaşıma 8 kilometre yaptılar. Parklarımızın hepsini revize ettiler. Pazar yerimizin ihalesini bitirdiler. Çok yakında kazmayı vuracaklar. Ali Karasu Lisesi ve Ahmet Uyar Lisesi önündeki kaldırımlarda çocuklarımız yürüyemiyordu. Bunlar yapıldı. Yapılmayanları da eleştireceğiz. Eksiğimiz var mıdır? Vardır tabi. Mesela; BUSKİ’nin çalışmalarından son derece memnunum. Ekibiyle çok koordineli şekilde çalışan bir genel müdürleri var. O da Güngör Gülenç.”

Haberin Devamı

‘DİĞERLERİ İSTER’ DİYEREK...

“BURULAŞ’a gelince... Şehir hastanesine giden otobüs istiyoruz. 9/D’nin güzergâhından memnun değiliz demiştim. Evet. Yine diyorum. Şirketin yöneticisi olan Mehmet Kürşat Çapar, insani olarak iyi biri. Ancak şikâyetlerimizin dikkate alınması hususunda biraz zayıf kalıyor. Bizim haklı talebimize sahip çıkıp güzergâh ya da yeni araç tahsis ettiği vakit: “Diğerleri de ister” diyor. Diğerleri haklıysa onların taleplerini de yerine getir!”

 

Heykel ve Şehir Hastanesi için yeri ulaşım istiyorlar

TRAFOLARIN HALLERİ PERPERİŞAN

“UEDAŞ da, ihbarlarımızı dikkate almıyor. Mesela; trafolarımızın halleri perperişan. Gelin bakımını yapın, boyayın gibi onlarcası talebim oldu. Gelmeye de niyetleri yok. Eğitim Sokak girişinde hiçbir işe yaramayan devasa enerji nakil hatları direği var. Onu da görmüyorlar. Dikkate alınmıyorum. (Demek ki UEDAŞ’ın zoru sadece benle değilmiş!) Herkes işini hakkını vererek yaparsa Türkiye’ye de her şey çok güzel olur. Yapılan işlerin takibi yok bizde. Mesela; Yılmaz Akkılıçlar Caddesi’ne döşenen taşlar haftası geldi döküldü! Arkadaş böyle iş mi olur. Nilüfer Belediyesi’ni aradım. Onarım ekipleri geldi. Gelseler ne olur. Gelenlerin umuru değil ki... Kolayı seven değilim. Zoru severim. Yöneticilerimizin de zoru sevmelerini umut ederim.”

Yazarın Tüm Yazıları