Dünyanın en zor işi!

Tam da Nilüfer Belediyesi önünde bulunan ve adı Şiir Kulesi olan eserin açılışı 12 Ekim 2017 tarihinde yapılmıştı.

Haberin Devamı

Dünyanın en zor işi

Açıklamada; yüksekliği 12 metre olan şiir kulesinde 365 gün boyunca her gün saat 14.00’de şiir okunacağı belirtilmişti. Şahsım olarak birçok zaman o saatlerde oradan geçtim. Şiir okunduğuna rast gelmedim. Ya da okundu da benim dikkatimi çekmedi! Burada dikkatimi çeken tek şey oldu; o da kulenin üst noktasında bulunan saatlerin kafasına göre çalışır olmasıydı. Hatta öyle ki bu konuyu onlarca kez köşemde yayımlamıştık.

KAFASINA GÖRE ÇALIŞIYOR

Neticesi, kafasına göre çalışıyor olan saatler hep bildiğini okudu! İşin ilginç yanıysa bu saatleri birçok başkan ve müdürlerin makam odalarındaki camlarından görüyor olmasıydı. Dünya’nın belası haline gelen Covit-19’un dahi belini bükecek ilaç bulundu da bu saatlere bir çare bulunamadı! En sonunda şuna karar verdim. Bu saatlere doğru zaman dilimini göstertmek dünyanın en zor işi olsa gerek! Bir dip not; ilgili fotoğrafları 19 Kasım 2021’de saat 16.08’de çektim. (Civardaki güvenlik kameraları da şahidimdir) Bendeki, yani bizlerdeki saatler 16.08’yi gösterirken Şiir Kulesi’ndeki saatlerin batı yönüne bakanı 02.09’u, doğu yönüne bakanı da 03.08’i gösteriyordu. Saygılarımla!

Haberin Devamı

ÖLMÜŞÜZ DE AĞLAYANIMIZ YOK...

Dünyanın en zor işi

Adının açıklanmasını istemeyen esnaf okurumuz: “Osmangazi ilçesi Haşim İşcan Caddesi üzerindeki (Abdal Simit Fırını sonrası / Yıldırım ilçesine gidiş istikameti) akla sırra ermeyen tuzaktan şikâyetçiyiz. Bir ay önce buradaki tuzak sebebiyle motorlu bir kurye çok feci şekilde düşmüştü. Durumu Büyükşehir Belediyesi’ne, ardında da Osmangazi Belediyesi’ne bildirdik. Ayrıca bildirmemize gerek mi var? Burası ana arter. Önünden, yanından, kıyısından, köşesinden ve üzerinden her gün onlarca ilgilisi olan yetkili geçiyor. Ölmüşüz de ağlayanımız yok vesselam...” diyor.

Haberin Devamı

BİRAZ SABIR LÜTFEN!

Dünyanın en zor işi

Okurlarımızdan Tayfun Sayan, özetimle bakınız ne diyor: “Büyükşehir Belediyesi, Demirtaşpaşa Metro İstasyonu (Osmangazi ilçesi) asansörü önündeki korkuluk demirleri uzunca bir zamandır orada duruyor. Onların alınması için bir takvim oluşturuldu mu acaba?”
Tayfun Sayan, şikâyetinizi alınca ‘bunu bir yerden hatırlıyorum’ dedim ve beynimin sağ lobunu zorlayınca hatırladım! İlgili şikâyetinizi 25 Mart 2021 tarihli köşemde İHRAÇ FAZLASI MALLAR DEPOSU başlığımla da yayımlamıştık. Durun, daha bir yıl bile dolmamış henüz. biraz sabır lütfen!

 

REKLAM PANOSU GİBİ MAŞALLAH...

 Dünyanın en zor işi

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi endüstri mühendisi Elif Albayrak İpekli’nin e-postasını özetimle aktarıyorum: “Nilüfer ilçesindeki ‘Fethiye’ tanımlı BURULAŞ belediye otobüs durağının içi reklam panosu gibi maşallah! Oysaki severek takip etmiş olduğumuz gazetemizdeki köşenizde benzeri sorunlara onlarca kez yer vermiştiniz. Türkiye’nin en güçlü ve en köklü gazetesi olan Hürriyet gazetesinde yayınlanmasına rağmen bile çözüm odaklı sonuçları göremiyorsak vay halimize vay...”

Yazarın Tüm Yazıları