Bu kadar sahipsiz kalırsa malzemeler de gider

28 Aralık 2011 tarihli köşemde ‘Açılıştan sonra bu hale geldi’ başlığımla; “Tam da kentimizin en stratejik adreslerinden birisi olan Bursa Bölge Adliye Mahkemesi karşısına bir hizmet evinin daha açılışı yapılmıştı.

Haberin Devamı

Bu kadar sahipsiz kalırsa malzemeler de gider
Bu kadar sahipsiz kalırsa malzemeler de gider
Açılışa; Büyükşehir Belediyesi’yle Osmangazi Belediyesi’nin bazı başkanları da katılmıştı. O hizmet binasına da nazar değdi! Tıpkı, yıllardır nazar boğumundan kurtulamayan ve nazarın ağırlığından kaynaklı olsa gerek zerre ilgi bulmayan ‘acıların çocuğu’ filmini oynayan Havuzlupark gibi! Mevzu neymiş; yerin önemi önemli değilmiş! Mevzu; işin bitirilmesiymiş ve yüklenici firma işini bitirmiş! İşin devamı da hurdacılara devredilmiş. Nasıl olsa halk parasını ödüyormuş! Bakalım son kalan para eder parçaları da kalk gidelim olduktan sonra bir zamanların var olanına şimdi de yok oldu diye açış yapılacak mı?” demiştim ya...
İşte bugün itibarıyla yapı içindeki son para eden malzemelerin de (Tuvalet taşları hariç!) kalk gidelim olduğunu gördüğüme göre; ‘yok oldu’ açılışını yapabilirsiniz artık. Bu da hayırlı olsun!

Haberin Devamı

DİREK DEVRİLECEK DİYE ENDİŞE EDİYORLAR

Bu kadar sahipsiz kalırsa malzemeler de gider
ADININ açıklanmamasını isteyen Osmangazi 20 NO’lu Akpınar Aile Sağlığı Merkezi personeli, özetimle şöyle diyor: “Aile sağlığı merkezimizin karşısındaki beton aydınlatma direğinin betonunda kopmalar başladı. Direk devrilecek diye endişe ediyorum...”
Kıymetli okurumuz. Endişeniz yersiz! Ki bu işi siz daha iyi bilirsiniz. Çünkü tıp sizin işiniz. Endişe insanda ağır tahribatlar verebilir. Hem devrildi mi? Hayır! Negatif enerjinizden kurtulmanızı tavsiye ederim! Bu esnada şikâyetiniz UEDAŞ’ın ilgisini çekerse ne âlâ...

DOĞURAN TRAFO

Bu kadar sahipsiz kalırsa malzemeler de gider
HÜRRİYET Bursa gazetesi okurlarımızdan olan iş insanı Sami Arabacı, bakınız ne diyor: “Osmangazi ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi Sanayi Caddesi NO:344 önündeki elektrik trafosu iki yıl önce doğum yapmıştı! O gündür bu gündür çocuğa sahip çıkan yok! Çocuk biraz haylaza benziyor! Haylazlığı birilerimize ziyan verecek diye korkuyoruz. Diyoruz ki o çocuğu alsanız!”
Çok ilginç, ‘doğuran kazan’ derken doğuran trafo da görmüş olduk! Kıymetli UEDAŞ, bilseydim doğum hediyemle birlikte ziyaret ederdim! Allah analı babalı büyütsün de... Çocuk biraz haylaz çıkmış. Hani bi’ ilgilenseniz diyorum.

Haberin Devamı

OTOBÜS DURAĞANIN YANINDA KUYUNUN NE İŞİ VAR?

Bu kadar sahipsiz kalırsa malzemeler de gider
ULUDAĞ Üniversitesi öğrencilerinden olan Seda Beşkardeş’in e-postasının özeti şöyle: “Organize Sanayi İstasyonu, BURULAŞ Belediye Otobüs Durağı yanında bulunan kuyunun kapatılması konusunda bizlere de aracılık yapmanızı rica ediyoruz. Birimiz o kuyu yüzünden zarar görebilir. Şimdiden teşekkür ederiz.” Duyarlı olmanız çok güzel Seda Arıkan. Ben de sizlere teşekkür ederim. BURULAŞ, dikkat!

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

KENT MEYDANI’NDA TAŞLAR DÖŞENİYOR

Bu kadar sahipsiz kalırsa malzemeler de gider
SON olarak 3 Mart 2022 tarihinde dokuzuncu yayımımızla Kent Meydanı’ndaki; ayıplı ve yazıklı zemin taşlarına yer vermiştik. Öyle ki bu durum CHP Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan’ı dahi çileden çıkartmış ve onun da şikâyetini yayımlamıştık. Nihayetinde de iki ay önce alana kazmalar vurularak çalışmalar başlamıştı. O çalışmalar halen devam ediyor. İş bitince ‘sonrası’ durumunu da yayımlayacağız. Umarım bu taşlar da bi’ öncekiler gibi darmaduman olmaz! Takip edeceğim... Bursa’mızdaki bir ayıbının daha sona ermesine aracılık etmenin sevinci içindeyiz. Hemşehrilerimize hayırlı olsun

Haberin Devamı

YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILIYOR

‘DURAK tanımları neden silindi’ başlıklı yayımınıza istinaden; değerli yolcumuza ve sizlere bilgilendirmenizden dolayı teşekkür ederiz. BursaRay istasyon çıkışlarında bulunan tüm totemlerle ilgili yenileme çalışması yapılmakta olup, ilgili istasyonda da iş planına göre yenileme çalışmasının yapılacağını bilgilerinize sunarız. Bununla birlikte asansörümüz de hizmet verirken “Kalk gidelim” olan ayna da tekrar takılmak suretiyle kıymetli yolcularımın hizmetlerine kazandırılmıştır. Saygılarımızla. BURULAŞ Kurumsal İletişim Görevlisi Yağmur Topçu.”
Destekleriniz ve de açıklamanız için teşekkür ediyorum Yağmur Topçu. Aynayı kontrol edeceğim. Totemi de takibime aldım! Kolay gelsin. İyi çalışmalar dilerim...

Yazarın Tüm Yazıları