Baz istasyonları sağlığımızı bozar mı?

Adının açıklanmasını istemeyen Uludağ Üniversitesi ana bilim dalı başkanlarından olan bir okurumuz şikayetini şöyle dile getiriyor:

Haberin Devamı

Baz istasyonları sağlığımızı bozar mı

“Muhammet Bey, bazılarımız baz istasyonları için ‘olmazsa olmaz, onlar yoksa bizler nasıl yaparız’ gibi sözler üretip ‘haklıyız yaptıklarımızda ve yapacaklarımızda’ deseler de, COVID-19 hastalığı sonrasında insan hayatındaki en zorunlu değerimizin ve ihtiyacımızın sağlıklı olmak için ‘çaba göstermek, bunu yaparken de aşırı titiz davranmak’ gerekliliğinin önemini bir kez daha hatırlamış olduk.”

SORU İŞARETLERİ VAR

“Buna göre fotoğrafını çekmiş olduğum baz istasyonunun (Nilüfer ilçesi Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Turgut Özal Parkı karşısı, Özgür AVM yanı) ve diğerlerinin de bizlere verebileceği ziyanların hesabı yapılıyor mu? Gerçi; dünyada böylesine yaygın hizmet veren bir sistemin toplum sağlığına zarar vermesinin günümüz imkânlarında mümkün olmadığına dair açıklamalar yapılsa da... Yine de bazı soru işaretleri var hep aklımın bir ucunda! Özellikle; Vali Yakup Canbolat’a, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a ve İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Halim Ömer Kaşıkçı’ya hitaben; sağlıklı neslin yetişmesine yönelik olarak destek vermiş olduğunuz çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum. Saygılarımla.”

Haberin Devamı

ÖNCESİ SÜKÛNET SONRASI CURCUNA

Baz istasyonları sağlığımızı bozar mı

OKURLARIMIZDAN olan Tahsin Turan özetimle bakınız ne diyor: “Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı Kavşağı Yağmur Alüminyum önündeki sözüm ona görme engelli vatandaşlarımız için özel olarak döşenmiş olan taşların öncesi sükûnet sonrası curcuna! Yetkililer bizlerle dalga mı geçiyorlar acaba?” Ne diyeyim; hayırlısı olsun diyorum!

BÖYLE KALDIRIM MI OLUR?

Baz istasyonları sağlığımızı bozar mı

OKURLARIMIZDAN olan Yılmaz Sağlam’ın e-postasını özetleyerek aktarıyorum ve okurumuza ‘geçmiş olsun’ diyorum: “Burası meşhur BUSKİ müdürlük binası önündeki caddede yayalara konforlu ve güvenli yürüme imkânı sunması için yapılmış olan kaldırımın ta kendisidir! Allah aşkına bir yetkili çıksın ve açıklama yapsın. Böyle kaldırım mı olur? Zaten tansiyon hastasıyım; nabız atışım beynimde... Bir bebek arabasını burada bari rahatça sürmeyi heves etmekle çok mu şey istedim sizce?” Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi; siz ne dersiniz bu işe?

Haberin Devamı

ŞEHRİN GÖBEĞİNDE KAMYONLAR PEŞ PEŞE

Baz istasyonları sağlığımızı bozar mı

ÇEKİRGE Meydanı esnaflarından M. İ. yetkililere sorusunu şöyle iletiyor: “Tarih 7 Ekim 2020... Saatler 16.53’ü gösterdiği anda (meydandaki trafik MOBESE kameraları da buna şahittir) curcunası bol olan kavşakta beş ayrı kamyon, biri TIR olmak üzere şehirler arası yol trafiğinde gider gibi seyir halindelerdi. Şaka gibi olsa da şaka değil! Sorsan özel izinleri vardır. Belki de yoktur! Trafik yoğunluğunun böylesine coştuğu bir saat diliminde bunların şehrin göbeğinde ne işleri var?” Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün dikkatlerine…

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

YILDIRIM BELEDİYESİ DURUMA EL ATTI

Haberin Devamı

“ANİDEN beliren yayaya rast gelince başlıklı, Ankara Caddesi Davutdede otobüs durağı yanında bulunan bir iş yerinin kaldırım işgali yaparak yaya güvenliğini tehlikeye attığını ifade eden şikâyetiniz incelenmiştir. Haberde yer alan şikâyetiniz üzerine Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekipleri, iş yerinin önüne malzeme koyan iş yeri sahibi adına İşyeri Denetim Formu düzenleyerek 3 gün mühlet vermiştir. Süre sonunda yapılan kontrolde malzemelerin kaldırıldığı görülmüştür. Ayrıca iş yeri sahibine, kaldırım işgalinin tekrarı halinde yasal işlem uygulanacağı uyarısı yapılmıştır.” Teşekkürler Yıldırım Belediyesi.

Baz istasyonları sağlığımızı bozar mı

ESKİLERİ SÖKÜLDÜ

‘Yedeğinin de yedeği olan tabela’ başlıklı yazınızdaki Beyazıt Mahallesi 1.Orman Sokak’ta bulunan eski tabelalar sökülerek sorun giderilmiştir.

Haberin Devamı

BAKIM VE ONARIM YAPILDI

Baz istasyonları sağlığımızı bozar mı

‘Öyle feci düştü ki’ başlıklı yazıda, Ankara Caddesi No: 208 önünde bulunan kırık kaldırımın bakım ve onarımı ivedilikle yapılmıştır. Bilgilerinize sunarız. Yıldırım Belediyesi Koordinasyon İşleri Müdürlüğü”
Yanıtlarınızla birlikte şahit olarak yollamış olduğunuz video kaydınız ve paylaşacağım fotoğraflarınız için teşekkür ediyorum Yıldırım Belediyesi.

Yazarın Tüm Yazıları