Acaba gerçek görmeyenler kim?

Siz saygın okurlarımıza; ‘görme engelleri bulunan değerli kardeşlerimize güya hizmet olsun diye yalandan döşenmiş olan ‘yalan taşları’ masalından haberi olmayanımız var mı?’ diye sormuş olsaydım alacağım cevabın mutlak suretle ‘elbette hayır’ olacağından zerre şüphem yok!

Haberin Devamı

Acaba gerçek görmeyenler kim

Neyse, bu kısmı da geçeyim... İlgili başkanlara, yardımcılarına, müdürlerine, yardımcılarına, şeflerine, yardımcılarına, amirlerine, yardımcılarına, memurlarına, yardımcılarına, taşeron şeflerine, yardımcılarına ve çalışanlarına bir hususu insaniyet namına hatırlatmak isterim!

AMACI ŞUDUR!

Görme engeli bulunan değerli kardeşlerimiz için özel olarak üretilen kanallı taşların amacı şudur. Yine görme engelleri olan kardeşlerimiz kendileri için özel olarak üretilen bastonlarını kanallara sokmak suretiyle taşlardaki kanalları takip edecekler. Böylelikle güvenli olarak yürüyecekler. Ama neredeeee. Hepsi hikâye! Onlara sunulan bu hizmetlerde öyle saçmalıklar var ki demeyin gitsin.

Haberin Devamı

Acaba gerçek görmeyenler kim

DİREK YOK AMA!

Bir örneğim de Nilüfer ilçesi Altışehir Mahallesi 226. Sokak’ta olduğu gibi. Allah için, bence acıların en büyüğünü yaşamaya mecbur olan kardeşlerimizle dalga geçmeyi bırakın artık... Yalan taşlarını döşeyen ustalardan biri önüne direk geldiği için taşlara zikzak çizdirmiş. Bunu takip eden çırağı da ustasını satmama anlamında direksiz kaldırımda aynısını yapmış! İddia ediyorum bu işleri görme engeli olan kardeşlerimiz yapmış olsa inanın böyle yapmazlar.

GERÇEK GÖRMEYEN KİM?

Çünkü görmediği halde çeşit çeşit renkte boncukları örüntü kuralıyla örerek çantalara hayat katanlar, Para - Karate Avrupa Şampiyonası’nda derece yapanlar, resimlerini sergilerde sunanlar, tiyatro oyunu sergileyenler, enstrümanlara hayat verenlerin gerçek hikâyeleri varken... Acaba gerçek görmeyenler kim?

O TAŞLARA TEKER TAKILSIN!

Acaba gerçek görmeyenler kim

EMEKLİ kamu yöneticisi Arzu T.’nin e-postasını özetimle aktarıyorum: “Tarihi mekânlarımızda Bursa’mızda ilk sırada değer bulan Yeşil Caddesi üzerindeki belediye otobüs durağının (Yeşil Cadde Durağı) oturma bankında bi’ acayiplik var! Bankı kaldırım taşlarının üzerine sabitlemek yerine taşları banka sabitlemişler. Bu proje bence yüzyılın en Zihni Sinir yarışmasına katılmalı! Hem de mutlaka... Bu esnada çorbada benim de tuzum olsun. O taşlara teker takılsın. Güneşten ve yağmurdan sakınma anlamında hareket kabiliyeti kazandırılmış olsun!”
BURULAŞ’a duyurulur. Bu tüyoları değerlendirin derim!

 

Haberin Devamı

BÖYLE OLMAMALI

Acaba gerçek görmeyenler kim

HÜRRİYET Bursa gazetesi abonesi olan Tofaş (Fabrika) Boya Metod Mekanik Bakım Uzmanı Üzeyir Uygun, “Kentimizin en işlek yerleri arasına giren Hüdavendigar Kent Parkı karşısında bulunan Mihraplı Cami’nin zemin kat tavanında sıvalar kopuyor. Ayrıca tuvaletleri de pek hoş değil! Onlarca şehit naaşlarımızın da kaldırıldığı caminin çehresi böyle olmamalı” diyor.

ARACIN BİRİ TAKLA ATINCA MI GELECEKSİNİZ

Acaba gerçek görmeyenler kim

ADININ ve işinin açıklanmasını istemeyen bir kamu çalışanı, özetimle şöyle diyor: “Osmangazi ilçesi 11 Eylül Bulvarı üzerindeki (Bursa Bölge Adliye Mahkemesi önü) tehlikeyi gören ilgili yetkili yok! İhbarımı gerekli birimlere aktardım. Neticesi; sıfıra sıfır elde var yine sıfır! Fotoğraflarımdan birinde görüldüğü gibi oradaki çok riskli kapağa yakın olarak giden bir araç var. O araç kapağın üzerine rast gelse oluşacak olan çökmeyle alakalı olarak takla atar. Aracın birisi takla atsın diye bekleniyor galiba!”

Haberin Devamı

MERAK ETTİREN İKİ SORU

Kıymetli okurumuz, bizlere olan güven ve değeriniz için teşekkür ediyorum. Yollamış olduğunuz video kayıtlarını da izledim. Gerçekten bir kaza olmaması mucize diyeceğim de... Ben bile araç sürerken asfalt üzerindeki kapaklara rast gelip hoplayıp zıplamamak için trafik seyrini ikinci plana atar oldum. Hayatım mucize vesselam! Heee, bunu nasıl görmezler diye merak etmiyorum! Ancak iki hususu çok merak ediyorum. O da şudur. Bir; özellikle hayati konuya haiz olan işin işçiliği nasıl oluyor da böyle baştan savma oluyor? İki; yöneticilerimiz de bunları yapanlara neden hesap sormaz aklım sırrım ermiyor!

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Haberin Devamı

PROGRAMA DAHA GÜÇLÜ GİRİYOR

Acaba gerçek görmeyenler kim

HÜRRİYET Bursa gazetesi abonelerimizden olan 1. Murat İlk ve Ortaöğretim Okulu, Okul Müdürü Vahdet Okulevi: “...Yayımlarsanız çok seviniriz...” diye belirtmiş olduğu e-postasını özetimle yayımlıyoruz: “Okulumuz 11 farklı ülke okulunun yapacağı ziyaret için (Erasmus / Friends of the Earth Internatıonal) hazırlanıyordu. Bu süreçte ana sınıfımızın önündeki alanın güzelleştirilmesi için Bursa Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanı Muhammet Ali Akaç’tan destek istedik. Akaç, talebimizi memnuniyetle karşıladı. Verdirmiş olduğu destekle okulumuz 27 ilâ 30 Haziran 2022 tarihleri arasındaki Dünya Arkadaşlığı programına daha da güçlü girecek. Destekleri için teşekkür ederiz...”

Haberin Devamı

KULLANIM DIŞI BIRAKILDI!

Acaba gerçek görmeyenler kim

‘Kusur var mı?’ başlıklı yayımımızla şikâyete konu olan yağmur su gideri kanallarının (Fevzi Çakma Caddesi) beton ile doldurularak kullanım dışı bırakılmış olduğunu gördüm. Demek ki neymiş? Kanal gereksizmiş. Kanal bu, açılır ve kapanırmış. Bu işleri kafaya takmamak lazımmış!

Yazarın Tüm Yazıları