Gözde ilçelerde yatırım sürüyor

“Herkesin durduğu yerde biz yatırım yapıyoruz” diyen Taşçeken Group Yönetim Kurulu üyesi Cevdet Taşçeken, “Kriz varsa fırsat da var” dedi.

Haberin Devamı

EGE ekonomisinin güçlü aktörlerinden turizm, bu yıl oldukça iyi bir sezonu geride bıraktı. 2019’dan da Egeli turizmciler hayli umutlu. Bölgenin iki önemli durağı Çeşme ve Bodrum, turizmin yanı sıra gayrimenkul sektöründe de hareketli bir yılı geride bırakmaya hazırlanıyor. Her iki bölgeye olan ilgi, gayrimenkul yatırımlarını da canlı tutuyor. Taşçeken Group, Çeşme’ye 400 milyon TL, Bodrum’a ise 110 milyon euroluk yatırım yaptı. İki ilçede villalar üreten şirketin rotasında ise İzmir kent merkezi yer alıyor. Taşçeken Group Yönetim Kurulu Üyesi Cevdet Taşçeken ile bölgedeki yatırımlarını konuştuk.

Gözde ilçelerde  yatırım sürüyor

Haberin Devamı


ÜÇ ANA SEKTÖRDE
Taşçeken Group’un inşaat, madencilik ve kuyumculuk-mücevherat olmak üzere üç ana sektörde faaliyet gösterdiğini aktaran Cevdet Taşçeken, “Temellerimizi inşaat sektörüyle atarak kurulduk. Yıllar içinde yatırımlarımızı farklı sektörlerde de yoğunlaştırdık. İnşaat alanında ağırlıklı Ege’de çalışıyoruz. 1990’dan bu yana 2 binin üzerinde konut ürettik. Butik ve özel projeler yaptık. Kuyumculuk ve mücevherat işimiz İsveç merkezli devam ediyor. Madencilik ise Sivas’ta” bilgisini verdi.


ÇEŞME 2019’DA TAMAM
Devam eden gayrimenkul yatırımları hakkında da bilgi veren Cevdet Taşçeken, Çeşme ve Bodrum’da projelerinin bulunduğunu söyleyerek, şu bilgiyi paylaştı: “Çeşme’de devam eden bir projeyi devraldık. Jardin Eden Çeşme. 118 villadan oluşan üç etaplı bir yatırım. 44 villamız bitti ve yaşam başladı. İkinci etapta devam eden 80 villa bulunuyor. 118 villanın dışında 100 tane de 1+1 ve 2+1’den oluşan yapılar yer alıyor. 400 milyon liralık bir yatırım olan Jardin Eden Çeşme, 2019’da tamamlanacak.”

Gözde ilçelerde  yatırım sürüyor


AVM VE BUTİK OTEL
110 milyon euroluk yatırımla hayata geçirilen Bodrum’daki Serenity Bodream’in 724 villadan oluştuğunu söyleyen Cevdet Taşçeken, “Bu projeyi de 2020’de tamamlamayı planlıyoruz. Proje sosyal tesisler, alışveriş mağazaları, Serenity Butik Otel ve daha fazlasını kendi içinde barındırıyor. 36 dükkanın yer aldığı minik bir AVM yer alıyor” diye konuştu.

 

Haberin Devamı

SIRADA KENT MERKEZİ
“HERKESİN durduğu yerde biz yatırıma devam ediyoruz” diyen Cevdet Taşçeken, “Kriz varsa fırsatlar da vardır mantığıyla harekete ediyoruz. Mevcut yatırımlarımızın yanı sıra İzmir merkezde de yüksek yapı planlarımız var. Şu an İzmir’de ilgilendiğimiz yerler bulunuyor. Araştırmalarımız sürüyor” ifadesini kullandı.

Gözde ilçelerde  yatırım sürüyor

 

SATIŞ DERDİMİZ YOK

“BİZİM villa satma konusunda derdimiz yok” diyen Cevdet Taşçeken, “Yurtdışında önemli bir portföyümüz bulunuyor. Hem Avrupa’da hem de Ortadoğu’da çok iyi durumdayız. Serenity Bodream’da 300 villayı birden sattık. Binlerce üyesi olan bir doktorlar kulübü bizim projelerimizden hem yatırımlık hem de yaşamak adına konut alıyor. Bu yıl ayrıca dövizdeki durum nedeniyle özellikle Avrupa’da yaşayan gurbetçilerden yoğun bir talep aldık” diye konuştu.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları