Perdeyi hırs ve kan bürüyor!

Shakespeare’in meşhur oyunu “Macbeth” bir kez daha beyazperdede.

Haberin Devamı

Bu kez Michael Fassbender ve Marion Cotillard’ı buluşturan film, oyunun tutkunlarına ve iyi bir tragedya izlemek isteyenlere sesleniyor. Biyografik filmlerden hoşlananlar Julianne Moore ve Ellen Page’li “Aşka Özgürlük” ve James Dean’i meşhur eden fotoğrafların hikayesini konu alan “Life”ı kaçırmasınlar. Yılın en iyilerinden “Sarmaşık” ve komedi arayanlara “Düğün Dernek 2: Sünnet” ise haftanın yerli seçenekleri...

Macbeth
Yönetmen: Justin Kurzel
2015/İngiltere-Fransa-ABD/113’

Yılın merakla beklenen yapımlarından “Macbeth”, Michael Fassbender ve Marion Cotillard’ı buluşturuyor. Shakespeare’in en önemli eserlerinden birinin uyarlaması olan film, Macbeth’in karısının ihtirasları ve engelleyemediği hırsının etkisiyle, Kral Duncan’ı öldürerek tahta geçişi sonrası yaşanan trajik olayları konu alıyor. Film her ne kadar beklenen etkiyi karşılamasa da, oyuncuları ve görselliğiyle dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Fotoğraflardaki James Dean
Life
Yönetmen: Anton Corbijn
2015/İngiltere-ABD-Almanya/111’

1955 yılında geçen film, Magnum fotoğrafçısı Dennis Stock ile James Dean’in dostluklarının hikâyesini konu alıyor. Dönemin en ünlü yayını Life dergisi için, yeni ünlenmeye başlayan oyuncunun fotoğraflarını çekmekle görevlendirilen Stock, Dean’de gördüğü sıradışı ışığın peşinden gider ve filme de konu olan efsane fotoğrafları çeker. Robert Pattinson’ın Stock’a, Dane Dehaan’ın da James Dean’e hayat verdiği film, çok iyi eleştiriler almasa da özellikle konusuyla merak uyandırıyor.


Aşk kazanacak
Aşka Özgürlük
Freeheld
Yönetmen: Peter Sollett
2015/ABD/103’

2000’lerin başında geçen film, Amerika’da eşcinsel haklarının simge isimleri Laurel Hester ile Stacie Andree’nin gerçek aşk hikâyesiyle eşitlik, adalet ve medeni haklar mücadelesini anlatıyor. Bir kadın komiser olan Laurel, kendisine kanser teşhisi konduğunda tazminatını eşi Stacie’ye devretmek ister. Ne var ki bölge yetkilileri bu talebe karşı çıkar. Tuttuğunu koparan bir dedektifle bir aktivist, Laurel ile Stacie’nin yanında yer alarak hem emniyet mensuplarını hem de vatandaşları harekete geçirecektir. 2007’de kısa belgesel dalında Oscar alan Freeheld’den esinlenen film, ne yazık ki belgeselin etkisini yaratamıyor. Ama yine de Julianne Moore ve Ellen Page’in birlikteliklerini görmek için bile izlenmeli.

Haberin Devamı

Şimdi sırada sünnet var
Düğün Dernek 2: Sünnet
Yönetmen: Selçuk Aydemir
2015/Türkiye

Ahmet Kural ve Murat Cemcir’in başrolünde olduğu “Düğün Dernek” filmi gördüğü ilgi üzerine ikincisiyle karşımızda. İlk filmde oğlunu evlendiren İsmail, ikinci filmde torununu sünnet ettirme telâşına giriyor. İlk filmi sevdiyseniz...

Yılın en iyi yerli filmlerinden
Sarmaşık
Yönetmen: Tolga Karaçelik
2015/Türkiye

Sarmaşık gemisi yük aldıktan sonra tahliye limanı olan Angola’ya gidecektir. Sefer devam ederken geminin armatörü iflas eder ve ortadan kaybolur. Gemi Mısır’a geldiğinde armatörün liman parasını ödemediği anlaşılır, geminin üstünde haciz vardır. Liman yetkilileri gemiyi kimsenin uğramadığı demirleme alanına çekerler. Sarmaşık bu altı adamın yiyecek ve içecek kıtlığıyla gemide geçirdiği 120 uzun günün hikâyesidir. Özellikle başrolde Nadir Sarıbacak’ın harikalar yarattığı filmde Kadir Çetin, Hakan Karsak ile Osman Alkaş’tan oluşan kadro da çok başarılı. Yılın en iyi yerli yapımlarından, kaçırmayın.

Yazarın Tüm Yazıları