İzlemeye devam

Bu haftanın en dikkat çeken 3 filmi de serilerinin devamı: Keanu Reeves’i huzur bulamayan tetikçi rolünde bir kez daha izleyeceğimiz “John Wick 2”, bu kez Batman’in dünyasına yolculuğa çıkaran “Lego Batman Filmi” ve griden karanlığa geçiş yaptığımız “Karanlığın Elli Tonu”, ilk filmleri sevenlerin kaçırmaması gereken yapımlar. 2016’nın yaratıcı bağımsızlarından “Swiss Army Man” ve gerilim arayanlara “Kara Gün” ise haftanın diğer seçenekleri.

Haberin Devamı

Geçmişi unutma
Kara Gün
Patriots Day
Yönetmen: Peter Berg / Oyuncular: Mark Wahlberg, John Goodman, Kevin Bacon / 2016-ABD–133’/ DRAM, GERİLİM

2013’te Boston maratonu sırasında gerçekleşen terör eyleminden hemen sonra komiser Tommy, hayatta kalanlarla birlikte bir sonraki olası patlamayı önlemek için zamanla yarışa girer. Tommy, Özel Ajan Richard, Emniyet Müdürü Ed, Çavuş Jeffrey ve hemşire Carol ile birlikte emniyet teşkilatının tarihindeki gördüğü en karmaşık insan avı için kararlı bir operasyon başlatır. “The Kingdom”, “Hancock” gibi filmleriyle tanıdığımız ve en son geçtiğimiz yıl sonunda izlediğimiz “Deepwater Horizon/Büyük Felaket” ile olumlu eleştiriler alan Peter Berg, son filminde birlikte çalıştığı Mark Wahlberg’i bir kez daha başrole taşıyor. Gerçek olaylardan esinlenen film gerilimle dolu bir iki saat vadediyor.

Haberin Devamı

İzlemeye devam

Wick yeniden sahnede
John Wick 2
Yönetmen: Chad Stahelski / Oyuncular: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Ruby Rose / 2016-ABD–122’/ AKSİYON, SUÇ, GERİLİM

3 yıl önce aksiyon sinemasının yeni kahramanı olarak hayatımıza giren emekli tetikçi John Wick’i karısından hatıra kalan köpeği öldüren Rus mafyasına karşı verdiği savaşla hatırlarsınız. Bir önceki filmi David Leitch ile çeken Chad Stahelski bu kez tek başına kamera arkasında ve Keanu Reeves ile yine birinci sınıf bir aksiyon yaratmayı başarıyor. Reeves’in partneri ise “Orange Is the New Black”in Stella’sı Ruby Rose.

Bu kez Batman’e özel film
Lego Batman Filmi
The Lego Batman Movie
Yönetmen: Chris McKay / 2017-DANİMARKA, ABD–104’/ ANİMASYON, MACERA, KOMEDİ

2014’te izlediğimiz “The Lego Movie”, yılın en iyi animasyonlarından sayılmış ve seyirciden de büyük ilgi görmüştü. Serinin devam filminde bu kez, ilk filmin kahramanlarından Batman’i başrolde ve Gotham’da düşmanlarına karşı savaşırken izliyoruz. Joker’den Batgirl’e, Gotham dünyasından pek çok kahramanla karşılaşacağımız “Lego Batman Filmi”, ilk film kadar eğlenceli…

Haberin Devamı

Bir ölü ile yaşamak
Swiss Army Man
Yönetmen: Dan Kwan, Daniel Scheinert / Oyuncular: Paul Dano, Daniel Radcliffe / 2016-ABD–97’/ DRAM, KOMEDİ, AŞK

Geçen yıl Sundance Film Festivali’nin en çok konuşulan filmlerinden “Swiss Army Man”, ıssız bir adada mahsur kalan bir adamın karşılaştığı bir cesetle hayata tutunma mücadelesini konu alıyor. Daha önce ortak işler yapmış ve kısalarıyla ödüller toplamış Dan Kwan ve Daniel Scheinert ikilisinin ilk uzun kurmacası olan film, yaratıcı ve özgün bir bağımsız. Başrolde Paul Dano ve özellikle, film boyunca ölü olarak izleyeceğimiz Daniel Radcliffe çok iyi.

İzlemeye devam

Griden karanlığa geçiş
Karanlığın Elli Tonu
Fifty Shades Darker
Yönetmen: Dan Kwan, Daniel Scheinert / Oyuncular: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Luke Grimes, Kim Basinger / 2017-ABD–115’/ DRAM, AŞK

Haberin Devamı

E.L. James’in tüm dünyada yankı uyandıran roman serisinin ikinci kitabında şimdi de sıra. Yaşadıklarından sonra yara almış olan Christian Grey, hayatına geri dönmesi için çabaladığı Ana Steele’den son bir şans daha ister. Ana’nın anlaşması sonucu ikili yeniden güven kurmaya çalışırken Christian’ın geçmişindeki karanlık figürler, çiftin birlikte bir gelecek kurma umutlarını yok etmeye kararlı bir şekilde etraflarını sarar. 90’larda çektiği “Glengarry Glen Ross”dan sonra kariyeri TV dizileriyle süren James Foley’in yönettiği ikinci filmde Dakota Johnson ve Jamie Dornan yeniden başrolde. Filmin güzel sürprizi ise Kim Basinger.

YILDIZ TABLOSU

Altın (Gold) ***
Aşıklar Şehri (La La Land) ***
Cesur Kahraman: Ejderha Büyüsü (The Dragon Spell) *
Çalgı Çengi: İkimiz *
Çin Seddi (The Great Wall) **
Gecenin Kanunu (Live by Night) **
Halka 3 (Rings) **
Jackie ***
İçeride (Shut In) *
Lion ***
Moana ***
Müttefik (Allied) **
Olanlar Oldu *
Satıcı (The Salesman) ***
Toni Erdmann *****
Uzay Yolcuları (Passengers) **
Yaşamın Kıyısında (Manchester by the Sea) ****
Yeni Nesil Ajan: Xander Cage’in Dönüşü (xXx: The Return of Xander Cage) *

Yazarın Tüm Yazıları