Ünlülerden aldığım kariyer dersleri

Yeminler ediyorum; ironi filan yok…

Haberin Devamı

Hepsine saygım sonsuz, hepsinden öğrenecek çok ama çok şeyimiz olduğuna inanıyorum. Onlar bu koca şirketin en yakından incelenmesi gereken kıymetleri…


Burcu EsmersoyHiçbir ürün çıkarmadan sonsuza kadar reklamlarda oynayabilmek


“Abi öyle bir şöhret bulalım ki… Kesinlikle havalı olsun, erkeklerin kankası olsun ama bir yandan da evlenmek isteyeceği bir tip olsun, kadınlar özensin, Avrupai bir tipi olsun.” Klişeden az sonra can verecek bu reklamcı kardeşimizin derdine derman tek bir şöhret var koca ülkede yıllardır: Burcu Esmersoy. O da bunun çok acayip farkında. Öyle ki aynı anda 8 reklamda filan izliyoruz kendisini. Önce tatile giriyor, sonra yorgun düşüyor; vitamine ihtiyacı oluyor. Benim anladığım böyle bir döngüsü var…


Özcan Deniz Doğurgan proje yaratmanın ve ‘know how’ın önemini anlamak

Haberin Devamı


Önemli olan ne arkadaşlar? Bir projenin doğurgan olması… Ve elbette know how. Yani, sana özel eşsiz deneyim. Öyle güzel projelendireceksin ki, Kapadokya’da da olacak, 15 sene sonra kuşak değişince Bursa’da da olacak. Ölmüş baba, otoriter anne, şehirli gelin, evin en büyük azıcık geleneksel azıcık eğitimli oğlu… Üstelik sana aşık olan kızın yaşının da değişmesine gerek yok bu 15 senelik periyodlarda. Sadece tıbbın gücüne inan.


Öykü Serter American Idol’ı sunuyormuşçasına gerçek bir profesyonel olmak


Ülkedeki yapım kalitesi Akademi Türkiye’den İşte Benim Stilim’e gerilerken, o asla “Hollywood’daymışım gibi oynat kamerayı ben yürürken kameraman!” duruşundan ödün vermedi. Onu hiçbir ülke gerçeği, hiçbir kitle değişimi davasından alıkoymadı. Uzun uzun cümlelerinden ve bol manevralı jestlerinden hiç vazgeçmedi sunuşlarında. Bahar Candan’ı Madonna’yı çağırır gibi sahneye çağıran bu kadına hep özendim, hep onunki kadar profesyonel, “Ben işimi yaparım, gerisine karışmam abi!” tadında bir kariyerim olsun istedim. 


Okan BayülgenDüşmüş bir kreatif direktör olmadan kendi isteğinle piyasadan çekilmek


Nusret’in et tokatlama mevzusuyla ilgili dünyanın en doğru şeyini söylerken bile “Abi yapma nolur yaa!” noktasına getirmeyi ne ara başardı çok bilemiyorum. Ama kendisinden kariyerim için öğrendiğim şey, gerçekten zirvedeyken ‘kendi isteğiyle’ bırakmanın ne kadar elzem olduğu. Bodrum’da ev alacak parayı biriktirmiş olmak, benim için her şeyi bırakmaya yetiyor haliyle. YA SİZE NEDEN YETMİYOR?

Haberin Devamı


TarkanSenenin sadece 10 günü çalışıp şirketin en çok kazananı olabilmek


Dünyanın en çaktırmadan emekli olan şarkıcısı… Ne gerek var öyle “Müziği bıraktım!” dramlarına filan. Yılın 10 günü çalışıyor. Üst üste Harbiye Açıkhava’da konserlerini verip çekiliyor kenara… Yıllardır ne bir albüm, ne bir şey. Kimse çalışmayı bıraktığının farkında değil; efsane! Günün sonunda hala en büyük star, en çok kazanan... Ölüyorum saygıdan. Olay bu.

Yazarın Tüm Yazıları