Mehmet Arslan

Türk futbolu nereye gidiyor

28 Şubat 2024
Başka bir ülkede olsanız bu şahane yarışın keyfini çıkarırsınız ama Türkiye’de yaşıyoruz! Yarışın yarış olmaktan çıktığını, kan davasına dönüştüğünü görüyoruz. Bu ateşe, başkanlar, yöneticiler, yorumcular her gün benzin döküyor.

Şahane bir lig yarışına tanık oluyoruz. Bir hafta Fenerbahçe öne geçiyor, diğer hafta Galatasaray. Başka bir ülkenin vatandaşı olsanız arkanıza yaslanır keyifle bu yarışı izler, şampiyonluk mücadelesi veren iki takıma da şapka çıkarırsınız. Ama Türkiye sınırları içindeyiz. Yarışın yarış olmaktan çıktığını, bir savaşa, kan davasına dönüştüğünü her hafta bu kan davasının giderek büyüdüğünü görüyoruz. Gittikçe büyüyen bu ateşe, başkanlar, yöneticiler, futbol yorumcuları ve hatta futbolcular her hafta hatta hemen her gün benzin döküyor.

8 MADDEDE LiGiN RÖNTGENi

NEDEN?

1- Hakem yönetimleri ve performansları kelimenin tam anlamıyla kötü. Hiçbir standartları yok. Bir maçta aynı pozisyonda verdikleri kararı bir diğer maçta görmezden geliyor.

BÜYÜK TAKIMLARIN BASKISI

2- Büyük takım korkusu ve baskısı altındalar. Daha sahaya çıkmadan sosyal medya lincine uğruyorlar. Maç sonunda da bu linçten kurtulamıyorlar. Ve hatta kulüp başkanı tarafından dövülüyorlar.

HAKEMLERiN PERFORMANSI KÖTÜ

3- TFF (VAR kayıtlarının açıklanması da dahil) ne önlem alırsa alsın kötü hakem performansının önüne geçemiyor.

Yazının Devamını Oku

Riyad'daki o 5 saatte neler konuşuldu?

31 Aralık 2023
Süper Kupa maçı öncesi yaşanan olaylar adeta gerilim filmi gibiydi, nefes nefese takip edildi.

29 Aralık Cuma günü öğle saatlerinde yani Turkcell Süper Kupa karşılaşmasının oynanacağı gün telefonuma bir mesaj düştü: KRiZ, KRiZ, KRiZ...

Galatasaray ile Fenerbahçe’nin kozlarını paylaşacağı ve sonunda oynanmayacak olan karşılaşması öncesi yaşanacak tarihi krizin ilk işaret fişeğiydi bu mesaj.

Hemen telefona sarıldım... Suudi Arabistan yetkilileri sahaya Mustafa Kemal Atatürk tişörtü ve pankartlarla çıkmak isteyen Galatasaray ile Fenerbahçe kulüplerine izin vermiyordu.

Gerekçeleri de açıktı: “Sizinle yaptığımız konuşmalarda ve protokolde böyle bir madde yok.

1- SON DAKiKADA ORTAYA ÇIKAN BU TALEPLERi KABUL EDEMEYiZ

Son 15 günden bu yana Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Suudiler arasında görüşmeler hızlanmış ve protokole son hali verilmişti.

Ama iddialara göre, Fenerbahçe 26 Aralık Salı günü, Galatasaray ise 28 Aralık Perşembe günü ısınmak için sahaya Atatürk tişörtü ile çıkacaklarını bildirmişlerdi. Ayrıca sarı kırmızılı takım, “Ne mutlu Türküm diyene”, sarı lacivertliler ise, “Yurtta sulh, cihanda sulh” pankartı ile sahaya ayak basacaktı.

Bu istekler TFF tarafından Suudi yetkililere iletildi.

Yazının Devamını Oku

Atatürk yoksa; biz de yokuz, maç da yok!

30 Aralık 2023
Suudi Arabistan’ın Başkenti Riyad’da oynanması gereken Turkcell Süper Kupa maçı iptal edildi.

Organizasyona ev sahipliği yapan Suudi Arabistanlı yetkililer, TFF ile kulüplerin bu maç için özel hazırladığı Atatürk ve Cumhuriyet konseptli pankart, tişört, video ve 100. Yıl Marşı’na “Siyasi” diyerek karşı çıktı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Suudiler ve iki kulübün başkanları Dursun Özbek ve Ali Koç ile görüşüp krizi çözmeye çalıştı. Suudiler kararlarında ısrar edince Galatasaray ve Fenerbahçe kulüpleri maça çıkmama kararı aldı ve organizasyon iptal edildi. İki kulübün futbolcuları ve yöneticileri sabahın erken saatlerinde yurda döndü.

1- Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da dün oynanması gereken Turkcell Süper Kupa maçı, kulüplerimizin bazı haklı taleplerinin organizasyona ev sahipliği yapan Suudi Arabistan yetkilileri tarafından kabul edilmemesi üzerine yapılamadı. Dün öğle saatlerinde başlayan ve maçın iptali ile sonuçlanan olaylar şöyle gelişti... Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılında oynanan bu karşılaşma öncesi hem Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) hem de iki kulübün maç öncesi hazırlıkları vardı:

‘YURTTA SULH, CİHANDA SULH’ VE ‘NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE’ PANKARTLARI

· TFF, Cumhuriyetin 100 yılına yönelik görseller hazırlamıştı.

· Maç öncesi stadyumdaki ekrandan yayınlanması için Cumhuriyet ve Atatürk konseptli bir video çekilmişti.

· 100. Yıl ve İstiklal Marşı’nın okunması için gerekli hazırlıklar yapılmıştı.

· Fenerbahçe ve Galatasaray Atatürk armalı tişörtlerle maça çıkacaklardı.

· Galatasaray, “Ne mutlu Türk’üm diyene”, Fenerbahçe, “Yurtta sulh, cihanda sulh” pankartıyla sahaya çıkacaktı.

Yazının Devamını Oku

Halil Umut imkansızı yaşadı

13 Aralık 2023
Hakem Halil Umut Meler saldırı anında ve sonrasında neler hissetti? Fırat Aydınus anlattı.

Fırat Aydınus...Türk hakemliğinin ve Türk futbolunun yüz akı. Halil Umut Meler’e yapılan saldırı sonrası çok sık telefon konuşması yaptık. Sabaha kadar ayaktaydı.

Öfke doluydu.. Sesine yansıyordu bu öfke. Öyle ki, telefonu 1 metre öteye koysanız sesini duyabilirdiniz.

· Fırat, haydi bir yazı yazalım.

· Aman abi yapma. Çok kızgınım. Televizyondan da aradılar. Ama dedim. Vallahi çok doluyum kanal kapanır. Ben biraz sakinleşeyim.

· Ama ben karşılıklı konuşalım istiyorum. Seni dizginlerim.

· Nasıl yapacağız abi?

· Başlayalım sen de göreceksin, rahatlayacaksın..

ÖYLE ŞAŞKIN Ki TEPKi VEREMEZDi

Yazının Devamını Oku

Miçotakis'le basketbol maçı yapalım, koç sen ol

9 Aralık 2023
Yunanistan Başbakanı Miçotakis ‘Taraftarlar onu çok seviyor’ diyerek Ergin Ataman'ı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övdü.

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın Yunanistan ziyareti sadece siyasetin değil spor dünyasının da gündemiydi. Atina’da, Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman ile Erdoğan’ın sohbeti sonrası Yunan basınında ilginç bir iddia ortaya atıldı. Ataman’nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Panathinaikos, Fenerbahçe’yi yenebilsin diye buraya geldim” dediği öne sürüldü.

iDDiALAR HAYAL ÜRÜNÜ 

BU sözler sosyal medyada yankılandığı anda Ergin Ataman’a ulaştım. Ataman, Cumhurbaşkanı ile aralarında geçtiği iddia edilen bu diyaloğun tamamen hayal ürünü olduğunu söyledi. Ataman görüşmenin son derece samimi bir havada geçtiğini söyledi. Görüşme ile ilgili elde ettiğim bilgiler şunlar:

MEMNUNiYETLE KOÇ OLURUM

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis’i Türkiye’ye davet ettiğini, hatta şartlar uygun olursa Külliye’de birlikte basketbol oynamak istediklerinden bahsetmiş.

Erdoğan bu maç gerçekleşirse Ergin Ataman’dan Türk tarafının koçluğunu yapmasını istemiş. Ataman, “Memnuniyetle” yanıtını vermiş. ·

Ergin Ataman, Cumhurbaşkanı’na, Yunanistan’da kendisinin çok iyi karşılandığından ve burada çalışmaktan çok mutlu olduğundan bahsetmiş.

TARAFTARLAR ÇOK SEViYOR 

Yazının Devamını Oku

Burak Yılmaz gerçekleri!

16 Kasım 2023
Beşiktaş’tan istifası sonrası genç teknik adam gündemde. Peki aslında ne yaşandı?

Göztepe’nin, Eyüpspor’u 1-0 yendiği maç geçen sezon Arda Turan’ın teknik direktör olarak görev aldığı ilk karşılaşmaydı.

O maçı ve Arda Turan’ın teknik direktörlüğünü izlemek için önce Eyüpspor kampına gittim. Sonra da tribüne...

1-0 kaybetmesine rağmen Arda Turan’ın teknik direktör olarak son derece başarılı olduğunu ve olacağını yazdım. · Daha ilk maçı bu nasıl yazı...

Bu ve bunun gibi çok eleştiri aldım. Ama bugün gelinen nokta beni haklı çıkardı. Arda ve Eyüpspor, bugün Süper Lig’e yükselecek en güçlü aday.

Neden Arda ile başladım.

Çünkü benzer bir deneyimi bugün Burak Yılmaz yaşıyor.

Ve ben yine iddia ediyorum. Sergilediği tavır ve aldığı sorumlulukla Burak Yılmaz da geleceğin çok önemli bir teknik adamı olacak.

MiLLi TAKIM’I DÜŞÜNÜRKEN BEŞiKTAŞ’TA KRiZ PATLADI

Yazının Devamını Oku

O parmağı neden salladım?

7 Ekim 2023
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi’ye parmak salladı mı?..

Çebi, parmak sallayan Büyükekşi’ye neden tepki göstermedi? Beşiktaş-Lugano maçına damga vuran görüntülerden biriydi yandaki fotoğraf... Hürriyet foto muhabiri Emre Oktay’ın çektiği kareler bir anda sosyal medyada tartışmaların baş köşesine oturdu. Beşiktaş tribünleri TFF Başkanı’nı protesto ettiği anda iki başkan arasında neler yaşandığını Mehmet Büyükekşi’ye sordum... İşte TFF Başkanı’nın anlattıkları...

G.SARAY VE F.BAHÇE'NİN DEPREM YARDIMI MAÇLARINA GİTMİŞ, BEŞİKTAŞ'A GİDEMEMİŞTİM

“G.Saray ve Fenerbahçe’nin deprem yardımı için oynadığı maçlara gitmiş ama Beşiktaş’ın maçına gidememiştim. Dün gece (önceki gece) Lugano maçına gittik. Maç öncesi Sayın Ahmet Nur Çebi ile konuştuk. ‘İnşallah Beşiktaş ile Fenerbahçe final oynar’ diye temennimi dile getirdim. Ülke puanı açısından önemini dile getirdim. Maç öncesi son derece dostane bir şekilde konuştuk.

Maç içinde bir anda protestolar başladı. 30-40 kişi değil. Bir tribün başlıyor diğer tribün devam ediyordu. 100 kişiye sorsanız, 100’ü de organize bir protesto olduğunu söyler. O dakikadan sonra ben de kalktım ve maçı terk ettim. Sadece ben kalkmadım, yönetim kurulu üyelerimizden, Temsilciler Kurulu başkanımıza kadar hepimiz terk ettik stadı.

10 DAKİKA ÖNCE DOSTÇA KONUŞTUĞUM BİRİNE PARMAK MI SALLARIM!

- Stadı terk etmeden önce Ahmet Nur Çebi’ye parmak salladığınız yorumları yapıldı...

Olur mu öyle şey! Parmağımla kale arkası tribününü ve diğer tribünü gösterdim ‘Organize bu, Sayın Başkan’ dedim. 10-15 dakika önce güzel güzel konuştuğumuz birine parmak mı sallarım! Kaldı ki Beşiktaş Kulübü Başkanı’na karşı böyle bir hareket yapılabilir mi?

Yazının Devamını Oku

Stefan Kuntz gemileri yakmaya mecbur kaldı

14 Eylül 2023
Geldiğinden beri eleştirilerin 1 numaralı hedefiydi, Japonya maçı sonrası açıklamaları yine gündem oldu. “Müthiş bir kariyeri var. Oyuncuları suçlamaması gerektiğini elbette biliyor. Ama bazen bir ‘Şok’a ihtiyacı vardır takımların. Bütün bunlar planlı bir açıklama olarak geliyor bana. Euro 2024 için belki de son çare olarak bu açıklamaya sarıldı. TFF desteğini net olarak açıklamalı. Başka bir düşünce varsa da bu hemen paylaşılmalı.”

Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz geldiği günden bu yana eleştirilerin bir numaralı hedefi haline geldi.

Japonya maçından sonra yaptığı açıklamalar da gündeme oturdu. Kuntz’un sözlerinde 4 madde öne çıktı.

1- Futbolcular yüzde yüzünü vermedi, bu canımı acıttı.

2- Saha ortasında cevap verilir, röportajlarda değil.

3- Kimse teknik direktörü korumuyor, hep sorgulanıyor.

4- Bazı oyuncular fiziken yetersiz, iyi çalışmıyorlar. Futbol sonuç odaklı bir oyun. Burada Darwin’in kuralları geçerli bu oyunda. Güçlü olan ayakta kalıyor. Milli Takım’ın son 2 maçta aldığı sonuçlara baktığınızda, Kuntz’un sözlerine dudak bükebilirsiniz. Ama Sezar’ın hakkı Sezar’a. Hiç mi doğru söylemiyor Kuntz?

FUTBOLCULARIM YÜZDE YÜZÜNÜ VERMEDi BU CANIMI ACITIYOR

Dedim ya geldiği günden bu yana eleştirilerin hedefi oldu. Varlığı, bilgisi hep sorgulandı. Hatta bir takım isimlere Milli Takım yolu açmak için özellikle eleştirildi. Böylece bir taşla 2 kuş vurulmuş oldu. Hem Kuntz yıpratıldı, hem de oyuncularla arasındaki bağ koparıldı. “Futbolcular yüzde yüzünü vermedi” ifadesi Alman hocanın doğrudan, hedef gözeterek yaptığı bir suçlama.

Yazının Devamını Oku