Tüm çabamız onların sağlığı için

Evcil hayvanlarınızın hasta olmaması için sizin de yapabilecekleriniz var.

Haberin Devamı

Aşılama, antiparaziter ilaçlama gibi sağlık uygulamaları için veteriner hekimler olarak biz hep yanınızdayız.
Hastalıklardan korumak için sizin de evde yapabilecekleriniz var. Temiz, korunaklı barınma ortamında yaşayan evcil hayvanların hastalanma riski düşer. İklim koşullarına göre yaşam alanını dizayn etmek önemli.
*
Diğer bir temel husus ise beslenme. Kedi ve köpeklerin izi kuru mamayla, diğer ev ve süs hayvanlarını uygun yemlerle beslemek gerekir. Mamanın, yemin kalitesi sağlığı doğrudan etkiler. Mama ve yemlerin saklanma koşullarına da dikkat etmek gerekir. Mamaları seçerken hayvanın yaş ve durumuna uygun olanı almak önemli.
Evcil hayvan için kullanılan tüm malzemelerin zaman zaman temizlenmesi, yıkanması, yıkamaya uygun değilse dezenfekte edilmesi unutulmaması gerekenler arasında.
Patili dostlarınızı ev kazalarından korumak öncelikli görevlerimiz arasında. Yanıcı ve yakıcı maddeleri kapalı mümkünse kilitli dolaplarda tutmalı, cam kırılmayacak biçimde yerleştirmek, priz ve kabloları güvenli hale getirmek unutulmamalı.
*
Köpeklerle gezintilerde tasma ile kontrol altına alınması, yerlerden bir şeyler kemirmesine izin verilmemesi tavsiyelerimiz arasında.
Güneş ve aşırı sıcaktan korumak, gereksiz yere ilaç kullanmamak, sık sık (en az bir ay) banyo yaptırmamak, tatlı-tuzlu gıdalar vermemek, toksik etkisi olan çiçeklerden uzak tutmak yapılacaklar İçinde yer alıyor.
Her şeyi ağzına alan meraklı ufaklıklar başlarına her zaman iş açar. Tutabileceği tipte küçük cisimleri ortada bırakmayarak evcil dostumuzu korumuş oluruz.
Hasta olduğunda onlar için elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz ama onların hiç hastalanmamalarını sizin kadar istiyoruz.
Sağlıkla kalın...

Yazarın Tüm Yazıları