Yeni sezon başlıyor!

Geçtiğimiz hafta sanat ve eğlence dünyası İstanbul’da yeni sezon açılışlarını gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Zorlu PSM’nin yeni sezon açılışı, Babylon’un hafta sonu iki güne yayılan yeni sezon partisi, İstanbul Bienali ve Contemprary İstanbul ile dopdolu bir haftayı geride bıraktık.

Zorlu PSM 10. Sezonu Dopdolu!

Geçtiğimiz hafta ilk olarak Zorlu PSM’nin 10. Sezon basın buluşmasıyla başladı. Zorlu PSM Genel Müdürü Filiz Ova’nın yeni sezon detaylarını aktardığı etkinlikte Fazıl Say, Refik Anadol ve Jamal Aliyev de sahnede ufak bir söyleşiyle yer aldılar.

10. sezonun açılışı 16 Eylül akşamı dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say’ın ‘Hayat Ağacu’ eseriyle yapıldı. İlk kez İstanbul’da dinleyici ile buluşan ‘Hayat Ağacı’ süitine dünyanın önemli çellistlerinden Jamal Aliyev eşlik ederken, Refik Anadol’un bu eserden ilhamla tasarladığı Yapay Zeka Veri Heykeli’nin de yer alması geceyi daha da özel bir anıya dönüştürdü.

Haberin Devamı

Yeni sezonda 700’den fazla etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Zorlu PSM’de yine önceki sezonlarda olduğu gibi dünyaca ünlü sanatçı ve grupların yer aldığı konserler, yerli yıldızlar ve alternatif sesler, ünlü tiyatro oyunları, müzikal, dans, opera-bale gösterileriyle dolup taşan özel bir program var karşımızda.

Dünya müzik sahnesinin büyük grupları ve müzisyenlerinden Kings of Convenience, Snarky Puppy, New Model Army, Hiromi, Travis Zorlu PSM sahnesinde dinleyicileriyle buluşacak.

Yerli sanatçıları ve dünya çapındaki sesleri bir araya getiren MIX Festival bu sene 6. kez düzenlenirken 7-8 Ekim’de Zorlu PSM’de gerçekleştirilecek. Geniş bir müzik yelpazesine sahip olan festivalde; Men I Trust, Ceza, 3pillie, Bangoverz, Can Güngör, Futuro Pelo, Geeva Flava, Gülinler, Hedonutopia, Hünkar, Kardelen, Kit Sebastian, Klor, MFY b2b Ali Özel, Opus Kink, Second, Seda Erciyes & Tuğçe Şenoğul, The Away Days, The Ringo Jets, Thomas Guerlet ve çok daha fazlası MIX Festival’da sahne alacaklar.

Her yıl müzikseveri ağırlayarak müzik, yaratıcılık ve teknolojiyi birleştiren Sonar Istanbul bu sene yeni sezonda üç güne yayılıyor. Henüz tadı damağımızda kalan, ilki bu sene düzenlenen ilk konukları Arctic Monkeys ve Placebo olan PSM Loves Summer serisi yeni sezonda da devam ediyor. Hangi isimlerin bu yaz Zorlu PSM’de sahne alacağı şimdilik büyük merak konusu.

Haberin Devamı

Yerli sahnenin önemli isimleri; Büyük Ev Ablukada, Sıla, Sertab Erener, Melike Şahin, Gökhan Türkmen, Teoman dinleyicisiyle Zorlu PSM’de 10. Sezonda buluşurken, Güneş, Dolu Kadehi Ters Tut, Sedef Sebüktekin, Mert Demir, Second gibi alternatif sahnenin yıldızları da yine müzikseverlere nefis performanslar gerçekleştirecekler. 

Yeni Sezonda Babylon!

16-17 Eylül’de Babylon yeni sezonunu harika bir etkinlikle kutladı.

16 Eylül akşamı öncesi Hav Hav! Daha sonra da Palmiyeler sahne alırken, 17 Eylül’de ise Artz & Bugy’nin sahne aldığı gecenin öncesi ve sonrasında Kerem Akdağ performanslarıyla Babylon yeni sezona kapılarını açtı. Bundan birkaç sene önce yine aynı sahnede izlediğim Palmiyeler’i tekrar Babylon sahnesinde izlemek benim için çok değerliydi. Grubun seneler içinde geldiği nokta, kitlesini bu denli büyütüp yoluna devam etmesi, bir dinleyicisi olarak beni de inanılmaz mutlu ettiğini belirtmeliyim. Cumartesi gecesi Artz & Bugy sahnesi uzun zamandır katıldığım en eğlenceli, enerjinin hiç dinmediği gecelerden biriydi.

Haberin Devamı

“Görmek için çok özlediğin birini, duymak için kavuşmanın neşesini” mottosuyla yeni sezonu başlatan Babylon’da yeni dönemde; Arooj Aftab, Balkan Wedding Party, Birkan Nasuhoğlu, Cemiyette Pişiyorum, Öncesi: Deli Gömleği, Da Poet & Kayra, DJ Assault, Frozen Clouds, Gökçe Coşkun, Hedonutopia, Hey! Douglas, Hey Gidi Günler, Islandman, Jakuzi, Jenny Hval, Kalben, Nilüfer Yanya, Kum, Lalalar, Let There Be House, Melis Danişmend, Oldies But Goldies, Radyo Eksen Partisi, Rashit öncesi: Ductape, Second, Seda Erciyes, The Away Days, The Comet is Coming, Tuğçe Şenoğul, Holistic Tsunami, Y2K Millennium Party ve çok daha fazlasıyla müzikseverleri ağırlayacak. 

Haberin Devamı

Yılların vazgeçilmez etkinliklerinden olan, şehir ve caz kültürünü bir araya getiren Akbank Caz Festivali’nin 32. Yılında; Aga B, Emma-Jean Thackray, Mehmet Uluğ Gecesi: Volkan Öktem #7, Ofer Mizrahi Trio, Portico Quartet, Tenderlonious konserleriyle yeniden Babylon programında yer alıyor.

17. İstanbul Bienali

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 2007-2036 Bienal Sponsoru Koç Holding'in desteğiyle düzenlenen 17. İstanbul Bienali önceki senelerden farklı bir formatla sanatseverlerle buluşuyor. Bu sene bienal katılımcısı 15 şairin, bienalin ‘Şiir Hattı’ programı kapsamında yazdığı şiirler, Faiz Ahmad Faiz’in ve Nâzım Hikmet’in seçili şiirleriyle birlikte şehrin farklı noktalarında okurlarla buluşuyor.

Haberin Devamı

Bienalin davet ettiği 15 şair, 2021 senesi boyunca her ay yeni bir şiiri kaleme almış. Şiir Hattı başlıklı bu program, şairler Mehmet Said Aydın, Donat Bayer, Zeliha B. Cenkci, Sevinç Çalhanoğlu, Cevat Çapan, Ersun Çıplak, Devrim Dirlikyapan, Haydar Ergülen, Mehmet Erte, Cem Kurtuluş, Bejan Matur, Mustafa Erdem Özler, Gonca Özmen, Anita Sezgener ve Neşe Yaşın’ın katılımıyla gerçekleşmiş. Şair ve yazar Süreyyya Evren'in danışmanlığında hayata geçirilen program kapsamında projeye katılan şairler bienal için bir yıl boyunca kendi gözlerinden dünyanın gidişatını yorumlayan şiirler ürettiler. İstanbul’un dört bir yanına yayılan 200’e yakın şiire, bienalin sona ereceği 20 Kasım tarihine kadar çeşitli dijital ve fiziksel kanallar üzerinden erişilebilecek.

Yazarın Tüm Yazıları