Zeki geri döndü

Kendimi bildim bileli modaya ve moda çekimlerine hayranlığım had safhadaydı. Daha Türkiye’de hiçbir şey yokken, bilgiye ve görselliğe çok zor ulaşırken evde bulabildiğim dergi sayfalarını yırtar, kıyafetlerden kendi kendime ‘mix&match’ yapardım.

Haberin Devamı

 Bayılırdım kampanya çekimlerine. 90’lı yıllarda yaz demek Zeki demekti. Bikini ile aynı desende pareo giymek ayrıcalıktı. Gözüm gibi bakardım o bikinilere.
Dünyanın en iyi modelleri ile yaptığı, dünya çapında ses getiren ve çığır açan kampanya çekimleri ise beni benden alırdı.
Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Heidi Klum, Naomi Campbell, Adriana Lima, Alessandra Ambrosio, Adriana Karembeu gibi top modellerle çalışılırdı. Hatta kampanya yüzleri Türkiye’ye gelip podyumda yürürdü. Hayranlıkla izlerdim.
Taa ki 2004’te Adriana Karembeu’nun reklam afişi krizine kadar... Sonrası malum. Bir daha da ne öyle kampanya çekimleri görebildik, ne de öyle estetik billboard’lar.
2021 yılında Şefik Kaya ve Harun Onaran tarafından satın alınan Zeki, aynı DNA’yı takip ederek, günümüzün en önemli moda fotoğrafçılarından Mert Alaş’ın çektiği Irina Shayk kampanyası ile plajlara dönüş yaptı. Kadının en yalın olduğu haller olan plajlarda şık ve fit görünmek, mayo ve bikinin kalıbına göre çok değişkenlik gösterebiliyor.
Arkasında 30 yıllık deneyimi olan Zeki, özellikle 1 beden ufak gösteren mayo kalıplarıyla sezona iddialı bir giriş yaptı.
Ben döndüğü için çok mutlu oldum ama şu andan itibaren beni en çok meraklandıran şey bir sonraki kampanya yüzünün kim olacağı. Duyduğum kadarıyla gelecek sezon bomba bir isimle karşımızda olacakmış.
Benim oyum Gisele Bündchen’den yana. Sizce sonraki isim kim?

Haberin Devamı

Yazın SPF’siz asla

Güneşe uyanmanın ruhumuza kattığı enerji hiçbir şeye değişilmez ama cildimize yaptığı etkiyi görünce düşündüğümüz kadar nazik olmadığını bilmekte de fayda var.
Yaşlanmanın 1 numaralı faktörü olan güneş maalesef cildimize hiç iyi davranmıyor.
Birkaç ay boyunca tam tepemizde olacağı için güneş koruma faktörünün kısaltılması olan ‘SPF’li ürünler kullanmak büyük önem taşıyor.
Ciltte elastikiyet kaybı, yaşlanma, lekelenme, uzun vadede cilt kanseri gibi birçok risk faktörü teşkil eden güneş ışınları, koruyucu sürmediğiniz sürece sizi UVA ve UVB gibi zararlı ultraviyole ışınlarına maruz bırakacak. O yüzden lütfen gerek plaj, gerekse makyaj çantanızdan sadece yaz mevsiminde değil hiç güneş görmediğimiz kış mevsiminde dahi minimum SPF 30’lu koruyucularınızı eksik etmeyin. Herkesin güneye indiği bu günlerde özellikle kendini güneşe atıp, yanık olanlara da küçük bir tüyo vereyim.
Aloe vera en güzel ve en hızlı güneş yanığı tedavi edicisidir. Duş sonrası teninize bolca aloe veralı krem sürerseniz ertesi güne hiçbir şeyiniz kalmaz. Ama siz yine de güneşe fazla maruz kalmamaya dikkat edin. Herkese mutlu ve keyifli bayramlar.

Yazarın Tüm Yazıları