Marbella ve Bodrum

Akdeniz’in lüks lokasyon-larından biri olan, plajları meşhur Golden Mile üzerinde konumlanan, denize sıfır malikaneleri, marka butikleri ve şık restoranlarıyla ünlü, İspanya’nın incisi Marbella’dayım.

Haberin Devamı

Deniz, güneş, kum turizmi için St Tropez, Marbella ve Positano dünyanın en merak uyandıran yerlerinden olmasının yanı sıra zenginlerin gitmeyi en çok tercih rota olduğu için mega yatların da uğrak noktalarından.
Bunları okurken gözünüzde fiyatları bakımından asla yanına yaklaşılamayacak yerlermiş gibi geliyor değil mi?
Hem de euro almış başını gitmişken...
Peki size Marbella’nın en ama en lüks oteli olan Marbella Club’ta 1 hafta konaklasanız, Bodrum veya Fethiye’de klasik hale gelmiş otellerden daha ucuz olacağını söylesem...
En meşhur ve pahalı restoranlarında yemek yeseniz Bodrum’daki dudak uçuklatan hesaplardan çok daha uyguna muazzam yemekler yiyebileceğinizi...
Mesela İstanbul Havaalanı’nda 6.5 euro fiyatıyla rekor kıran Americano kahve fiyatı, buralarda en fazla 3.5 euro (Avrupa’da 3. dalga kahveciler arasında daha yükseği ile henüz karşılaşmadım). Veya Bodrum’da topu 100 TL, İstanbul’da küçücük topu 65 TL olan dondurmanın Marbella’da iki topu toplamı (hem de porsiyon olarak çok daha büyük bir farkla) 100 TL. Bu nasıl olabiliyor?
Lütfen ‘Havaalanı her zaman daha pahalı olur’ demeyin. Çünkü Londra dahil hiçbir yerde şehirde daha ucuz ama havaalanında daha pahalı fiyat stratejisi yok.
Dışarıda ne ise, alanda da aynı fiyatlar geçerli biz de hariç.
Türkiye neden böyle ve birçok açıdan neden dünyanın en pahalı ülkesi oldu, lütfen biri bana açıklayabilir mi?

Haberin Devamı

Ajandanıza not edin

Şimdiden ajandanıza yer açmanızı tavsiye edeceğim büyük bir etkinlik yaklaşıyor.
Robert De Niro, Brad Pitt, Julia Roberts, Nicole Kidman gibi birçok ünlü yıldıza rehberlik eden, satış rekorları kıran meşhur “The Secret” kitabın arkasındaki isim olarak bilinen insan davranış uzmanı Dr. John Demartini, 28-29 Ekim’de İstanbul’a “Dönüştüren Deneyim Semineri” vermeye geliyor.
2020’de İstanbul’a geldiğindeki seminer, çok konuşulmuştu ve kaçırdığıma çok üzülmüştüm. Ekimde Nevşah Enstitü organizasyonuyla yeniden gelecek olan Dr. Demartini bu seminer için “Hayatınızda neyi sevdiğiniz ve neyi gerçekleştirmek istediğiniz konusunda netleşmeniz için tasarlandı” diyor.
Bu seminerde bulunmak için yerinizi şimdiden almanızı tavsiye ediyorum.
İnanın seminerden önceki 2 gün ile seminerden sonraki 2 gün sonrası bambaşka düşünce biçimine sahip bir birey olarak devam edeceksiniz hayatınıza.

 

Yazarın Tüm Yazıları