John Galliano Paris Couture Haftası’na damgasını vurdu

2011 yılında sarhoşken Nazi paylaşımı yapan John Galliano, Dior’un kreatif direktörlüğünden indirilmiş ve moda dünyası tarafından aforoz edilmişti.

Haberin Devamı

Moda dünyasının büyük yeteneklerinden biri olan John Galliano, Maison Margiela’nın mirasına yeni bir anlam katmak için moda evinin kreatif direktörü olarak döndü ve Paris Couture Haftası’na yıllarca akıllardan silinmeyecek bir defileyle damgasını vurdu.
Vizyoner ve geleneklere uymayan kimliğiyle abartısız ihtişama veda edip, savurganlığa merhaba dediği, Tim Burton film sahnesini andıran defile alanıyla 1920’lerdeki Paris gece hayatına muhteşem bir hatırlatma yaptı.
Galliano bu defileyle sanatçılığının tüm ihtişamını kullandı.
2000’lerin başında defilelerinde sıklıkla kullandığı bebek görünümlü yüzler ve süper ince kaşlar (evet bunu daha önce de belirtmiştim, ince kaşlar hızlı bir şekilde geri dönüyor) efsane Pat McGrath tarafından gerçekleştirilmiş.
Tiyatro yoluyla sunulan defile, sıfır bedenliğin yeniden ön plana olmasına karşılık arka planda kaybolan kadın silüeti üzerine kurgulanmış.
Kısacası Galliano abartılı göğüsler ve kalçalarla, bele oturan 20’lerin sımsıkı korseleriyle kadınların gerçek varlığını gözler önüne sererek sanatçılığının en üst noktada olduğu olağanüstü bir koleksiyonla “döndüm” demiş oldu.
Uzun zamandır beni bu kadar heyecanlandıran bir defile olmamıştı.
Galliano ve Margiela son dönemlerde modanın başına gelmiş en ama en iyi ikili oldu.
Bir sonraki defileyi sabırsızlıkla bekliyorum.

Haberin Devamı

Mafya eşi trendi ortalığı kasıp kavuruyor

TikTok ve Instagram’daki moda sayfalarını açarsanız “Mob Wife” yani mafya eşi trendini göreceksiniz.
Peki nedir bu trend? Aslında ana hatlarıyla “American Hustle”, “Goodfellas” gibi filmlerde ana karakterlerin kıyafetlerini gözünüzün önünde canlandırırsanız trendin stilinin çok daha kolay anlayacaksınız.
Sessiz lüksün tam karşıtı olan, suni kürklerin, şaşaalı yaşamların zenginliklerini gösteren bol aksesuvarlı, leopar desenli, abartılı makyajlı ve kabarık saçlı kadınların tekelinde olan bu trendin en önemli özelliği “ne kadar fazla o kadar iyi...”
Ama bunu yaparken rüküşlükten uzak durmak ve tüm bunları elegan bir stil içinde yapmak stilin en belirleyici özelliği.

Yazarın Tüm Yazıları