Cumhuriyet kadınları 100. Yıl için koştu

Cumhuriyet Kadınlarla, Kadınlar Cumhuriyetle Güçlü” temasıyla binlerce kadın 100. Yılımızı kutlamak için hep bir ağızdan söylediğimiz İzmir ve Gençlik Marşı eşliğinde Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde koştuk.

Haberin Devamı

IC Holding bünyesinde kurulan ICA tarafından düzenlenen “100. Yıl Cumhuriyet Kadınları Koşusu”, köprüdeki ilk yaya organizasyonu olarak tarihe geçti.

Cumhuriyet kadınları  100. Yıl  için koştu

“Ey Kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” diyen Atamızı büyük bir sevgi ile anarak Türkiye’nin birçok yerinden gelmiş büyük küçük birçok kadın ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü resmen titrettik.
O kadar büyük bir coşku ve gurur vardı ki, birçok farklı noktada biriken kalabalığın start çizgisinde birleşme anı muazzamdı.
Hep bir ağızdan söylenen marşlar sırasında gurur duyduğumuz Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı kaptanı Eda Erdem’in koşuya katılan kadınlara destek olmak ve derece alanlara ödüllerini vermek için gelmesi koşu öncesi kalabalığı daha da coşturdu.

Haberin Devamı

Cumhuriyet kadınları  100. Yıl  için koştu

Koşuda dereceye giren kadınlar, toplamda 225 bin TL tutarında Cumhuriyet Kadınları Koşusu Ödülü’nü kazandı. Tüm klasmanlarda Iyvne Jeruto Lagat birinci olurken, Esmanur Yılmaz ikinci, Nazire Güleç ise üçüncü oldu. Yarışta koşan tüm kadın katılımcılara, 100. Yıl Cumhuriyet Kadınları Koşusu için hazırlanan özel hatıra madalyası verildi.

Cumhuriyet kadınları  100. Yıl  için koştu

İbrahim Çeçen Vakfı Başkanı Günseli Çeçen yaptığı konuşmada, organize ettikleri “Cumhuriyet Kadınları Koşusunu” Cumhuriyetimizin asil kadınlarıyla, Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlamak için gerçekleştirdik. 100. Yıl sembolü olarak başladığımız bu maratonu ileriki yıllarda da devam ettirmek ve uluslararası bir boyut kazandırmak en büyük arzumuz” dedi.
Ben kadınların bir araya gelince seslerinin ne kadar güçlü olduğuna bir kez daha şahit oldum. Cumhuriyet’in sunduğu hak ve özgürlüklere sahip bir Türk kadını olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesinde bir kez daha ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ diyorum. Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun.

Haberin Devamı

Cumhuriyet kadınları  100. Yıl  için koştu

Yazarın Tüm Yazıları